Mmm, bomboane Raffaello!!! Bune si cand eram copii, bune si-acum 🙂
Reteta mea e una extrem de simpla. Si rapida. Mai ales daca o preparati, ca mine, la robotul de bucatarie.
Faceam bomboanele astea inca de cand eram “prietena” lui Cipi 😛 , si pentru el le-am si refacut. Lui astea ii plac, varianta asta cu unt!!!!!!!
Ingrediente pentru n-am-numarat-cate bombonele:
- 500 g lapte praf
- 200 g zahar pudra
- 100 g nuca de cocos
- 200 g unt (80 % grasime)
- 1 lingura mare smantana grasa (fermentata, nu lichida)
Mod de preparare:
Se amesteca laptele praf cu zaharul:
…si-apoi cu untul moale, lasat in prealabil la temperatura camerei:
Se formeaza o compozitie, la care puteti jongla cu ingredientele, adica daca este prea moale si untoasa, adaugati lapte praf si-un pic de nuca de cocos (sau napolitane-foi maruntite ori biscuiti) iar daca e prea tare, mai adaugati putina smantana…
Se modeleaza, in forma rotunda, bombonele de aceeasi marime si se tavalesc prin nuca de cocos:
…pe care le puteti umple cu cate o aluna sau fistic crud.
Eu le-am lasat simple, pentru ca asa ii plac lui Cipi 🙂
Se pun la rece, pe un platou, la distanta de cca. 2 cm una de cealalta, dupa care se servesc cu pofta!!!
Sint delicioaseeeee!!!
Sfat: Nu prea e recomandat sa folositi lapte praf pentru bebelusi, dar daca n-aveti altul… :))
67 comentarii
asta e reteta pe care o cautam…faceam in adolescenta, la sarbatori in special…zilele astea mi-am amintit de rafaelo,insa nu retineam exact proportiile.eu doar nu puneam smantana, si imi amintesc ca le lasam la rece cam 30 de minute-o ora innainte de servire…aici unde locuiesc eu nu exista smantana, ci o crema de lapte, dar are cu totul alt gust…
multumesc…voi face astazi dupa…20 de ani aproape de pauza:-)
Ce de amintiri am dezlantuit, asa e, Nicoleta?! 🙂
Sunt foarte bune cu smantana, nu sunt seci, ci savuroase (dupa prima nu te mai poti opri 😀 )
Sunt emotionata ca le vei incerca din nou, dupa atata timp…sper sa iti placa!!!
Te pup dulce!!!
daca pun Lapte praf granulat o sa iese?
Iese, Adi 🙂 Ai o rasnita de cafea sau un blender (mai puternic)?! Baga-l un pic “in priza”, sa fie mai fin…
S-aveti pofta!!!!!!!!
Multumesc pentru toate retetele delicioase, Laura! Am incercat pralinele, compozitia mi-a iesit destul de tare chiar si cu 2 linguri si jumatate de smantana, dar cu chiu, cu vai, am reusit sa le modelez. Sunt foarte bune, si gata pentru petrecere :* Sarbatori fericite!!
Laura, felicitari pt reteta si multumim ca ne impartasesti atatea lucruri minunate! Doar ce am facut-o si deja s-a mancat jumatate:P. Pana maine sigur nu mai am ce da musafirilor(cu intentia asta le facusem). Spor la retetuit:D!
eu le fac si asa ::::
500 gr cocos
500 gr ricotta (urda proaspata)
220 gr zahar
le amestec toate,fac bilute pe care le dau prn cocos si se tin cel putin 2 ore la frigider
sunt foarte delicioase
Acum am terminat bombonelele de facut si s-au si mancat:x au iesit aproximativ 60 de bombonici super delicioase:x felicitari
Buna.Arata delicios bomboanele:) .Ma intrebam insa , nu as putea pune la cantitatea aceasta doar un pachet de unt? Strict pentru a micsora indicele caloric.
Iti mai amintesti, aproximativ cate bombonele ti-au iesit?As vrea sa fac pt o petrecere.Multumesc.
🙂 este prima reteta de Raffaello, gasita de mine, care include si smantana … si am zis ca trebuie sa incerc … si au iesit DELICIOASE !!! (nu cred ca mai am ce duce la petrecerea de Revelion 🙂 ) merci de reteta
cu asa reteta o lasi draku de dieta!
bomboaenel tale amentinta sa-mi distruga dieta! am dat din intamplare peste blogul tau si am ramas uimita cate bunatati am gasit. spune-mi drept nu-i asa ca nu esti srtaina de laboratoarele cofetariilor?
SUUUUUPER!!! noi am ramas multumiti si am savurat cu placere aceste minunate bomboane…
totusi cu alune mi s-au parut mai crocante si mai aproape de cele originale.
Laura am mica o intrebare: cum as putea face ca aceste bomboane sa fie mai cremoase si pufoase…? multumim pentru receta si pentru ajutor 🙂 toate cele bune si gustoase.. 😉
Felicitari pentru blog, iar reteta pare atat de delicioasa incat abia astept sa o incerc. Am insa o intrebare: se poate inlocui untul cu margarina? Mi-e frica sa nu influenteze gustul sau consistenta. Multumesc si succes in continuare, la cat mai multe retete gustoase, asa cum ne-ai obisnuit. 🙂
multumesc pentru ca te-ai gandit sa faci acest blog :*:*:**:*