Bomboane Raffaello

67 comentarii
[shashin type=”photo” id=”15823″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Mmm, bomboane Raffaello!!! Bune si cand eram copii, bune si-acum 🙂

Reteta mea e una extrem de simpla. Si rapida. Mai ales daca o preparati, ca mine, la robotul de bucatarie.
Faceam bomboanele astea inca de cand eram “prietena” lui Cipi 😛 , si pentru el le-am si refacut. Lui astea ii plac, varianta asta cu unt!!!!!!!

Ingrediente pentru n-am-numarat-cate bombonele:

  • 500 g lapte praf
  • 200 g zahar pudra
  • 100 g nuca de cocos
  • 200 g unt (80 % grasime)
  • 1 lingura mare smantana grasa (fermentata, nu lichida)
Mod de preparare:

Se amesteca laptele praf cu zaharul:


…cu nuca de cocos:


…si-apoi cu untul moale, lasat in prealabil la temperatura camerei:



…si in final, cu smantana:



Se formeaza o compozitie, la care puteti jongla cu ingredientele, adica daca este prea moale si untoasa, adaugati lapte praf si-un pic de nuca de cocos (sau napolitane-foi maruntite ori biscuiti) iar daca e prea tare, mai adaugati putina smantana…


Se modeleaza, in forma rotunda, bombonele de aceeasi marime si se tavalesc prin nuca de cocos:


…pe care le puteti umple cu cate o aluna sau fistic crud.
Eu le-am lasat simple, pentru ca asa ii plac lui Cipi 🙂


Se pun la rece, pe un platou, la distanta de cca. 2 cm una de cealalta, dupa care se servesc cu pofta!!!
Sint delicioaseeeee!!!

 

Sfat: Nu prea e recomandat sa folositi lapte praf pentru bebelusi, dar daca n-aveti altul… :))

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

67 comentarii

Nicoleta Ishiy 15 martie 2016 - 00:59

asta e reteta pe care o cautam…faceam in adolescenta, la sarbatori in special…zilele astea mi-am amintit de rafaelo,insa nu retineam exact proportiile.eu doar nu puneam smantana, si imi amintesc ca le lasam la rece cam 30 de minute-o ora innainte de servire…aici unde locuiesc eu nu exista smantana, ci o crema de lapte, dar are cu totul alt gust…
multumesc…voi face astazi dupa…20 de ani aproape de pauza:-)

Raspunde
Laura Sava 15 martie 2016 - 16:33

Ce de amintiri am dezlantuit, asa e, Nicoleta?! 🙂
Sunt foarte bune cu smantana, nu sunt seci, ci savuroase (dupa prima nu te mai poti opri 😀 )
Sunt emotionata ca le vei incerca din nou, dupa atata timp…sper sa iti placa!!!
Te pup dulce!!!

Raspunde
Adi 21 octombrie 2014 - 18:07

daca pun Lapte praf granulat o sa iese?

Raspunde
Laura Sava 29 octombrie 2014 - 10:01

Iese, Adi 🙂 Ai o rasnita de cafea sau un blender (mai puternic)?! Baga-l un pic “in priza”, sa fie mai fin…
S-aveti pofta!!!!!!!!

Raspunde
Tina Mitre 20 decembrie 2012 - 17:42

Multumesc pentru toate retetele delicioase, Laura! Am incercat pralinele, compozitia mi-a iesit destul de tare chiar si cu 2 linguri si jumatate de smantana, dar cu chiu, cu vai, am reusit sa le modelez. Sunt foarte bune, si gata pentru petrecere :* Sarbatori fericite!!

Raspunde
Anonymous 23 mai 2012 - 22:06

Laura, felicitari pt reteta si multumim ca ne impartasesti atatea lucruri minunate! Doar ce am facut-o si deja s-a mancat jumatate:P. Pana maine sigur nu mai am ce da musafirilor(cu intentia asta le facusem). Spor la retetuit:D!

Raspunde
Anonymous 8 aprilie 2012 - 14:08

eu le fac si asa ::::
500 gr cocos
500 gr ricotta (urda proaspata)
220 gr zahar
le amestec toate,fac bilute pe care le dau prn cocos si se tin cel putin 2 ore la frigider
sunt foarte delicioase

Raspunde
Deutsa 10 ianuarie 2012 - 17:56

Acum am terminat bombonelele de facut si s-au si mancat:x au iesit aproximativ 60 de bombonici super delicioase:x felicitari

Raspunde
Anonymous 1 ianuarie 2012 - 19:24

Buna.Arata delicios bomboanele:) .Ma intrebam insa , nu as putea pune la cantitatea aceasta doar un pachet de unt? Strict pentru a micsora indicele caloric.
Iti mai amintesti, aproximativ cate bombonele ti-au iesit?As vrea sa fac pt o petrecere.Multumesc.

Raspunde
Alina 30 decembrie 2011 - 16:26

🙂 este prima reteta de Raffaello, gasita de mine, care include si smantana … si am zis ca trebuie sa incerc … si au iesit DELICIOASE !!! (nu cred ca mai am ce duce la petrecerea de Revelion 🙂 ) merci de reteta

Raspunde
carmen 12 mai 2011 - 21:46

cu asa reteta o lasi draku de dieta!

Raspunde
Anonymous 12 martie 2011 - 19:54

bomboaenel tale amentinta sa-mi distruga dieta! am dat din intamplare peste blogul tau si am ramas uimita cate bunatati am gasit. spune-mi drept nu-i asa ca nu esti srtaina de laboratoarele cofetariilor?

Raspunde
Marrynelax 2 martie 2011 - 18:41

SUUUUUPER!!! noi am ramas multumiti si am savurat cu placere aceste minunate bomboane…
totusi cu alune mi s-au parut mai crocante si mai aproape de cele originale.
Laura am mica o intrebare: cum as putea face ca aceste bomboane sa fie mai cremoase si pufoase…? multumim pentru receta si pentru ajutor 🙂 toate cele bune si gustoase.. 😉

Raspunde
Anonymous 9 februarie 2011 - 23:34

Felicitari pentru blog, iar reteta pare atat de delicioasa incat abia astept sa o incerc. Am insa o intrebare: se poate inlocui untul cu margarina? Mi-e frica sa nu influenteze gustul sau consistenta. Multumesc si succes in continuare, la cat mai multe retete gustoase, asa cum ne-ai obisnuit. 🙂

Raspunde
cristina 11 decembrie 2010 - 14:25

multumesc pentru ca te-ai gandit sa faci acest blog :*:*:**:*

Raspunde
1 2

Lasă un răspuns la Anonymous Renunta

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.