Bomboane Raffaello

[shashin type=”photo” id=”15823″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Mmm, bomboane Raffaello!!! Bune si cand eram copii, bune si-acum 🙂

Reteta mea e una extrem de simpla. Si rapida. Mai ales daca o preparati, ca mine, la robotul de bucatarie.
Faceam bomboanele astea inca de cand eram „prietena” lui Cipi 😛 , si pentru el le-am si refacut. Lui astea ii plac, varianta asta cu unt!!!!!!!

Ingrediente pentru n-am-numarat-cate bombonele:

  • 500 g lapte praf
  • 200 g zahar pudra
  • 100 g nuca de cocos
  • 200 g unt (80 % grasime)
  • 1 lingura mare smantana grasa (fermentata, nu lichida)
Mod de preparare:

Se amesteca laptele praf cu zaharul:


…cu nuca de cocos:


…si-apoi cu untul moale, lasat in prealabil la temperatura camerei:



…si in final, cu smantana:



Se formeaza o compozitie, la care puteti jongla cu ingredientele, adica daca este prea moale si untoasa, adaugati lapte praf si-un pic de nuca de cocos (sau napolitane-foi maruntite ori biscuiti) iar daca e prea tare, mai adaugati putina smantana…


Se modeleaza, in forma rotunda, bombonele de aceeasi marime si se tavalesc prin nuca de cocos:


…pe care le puteti umple cu cate o aluna sau fistic crud.
Eu le-am lasat simple, pentru ca asa ii plac lui Cipi 🙂


Se pun la rece, pe un platou, la distanta de cca. 2 cm una de cealalta, dupa care se servesc cu pofta!!!
Sint delicioaseeeee!!!

 

Sfat: Nu prea e recomandat sa folositi lapte praf pentru bebelusi, dar daca n-aveti altul… :))