Bomboane Oreo

7 comentarii

Aceste bomboane Oreo nu sunt altceva decat biscuiti Oreo sfaramati si amestecati cu crema de branza. Ceea ce nu le face mai putin interesante decat alte bomboane sau trufe de ciocolata. Ori mai putin delicioase 😀

Eu le-am acoperit cu ciocolata cu lapte dar si ciocolata alba e o optiune foarte buna.

Daca vreti ceva rapid, gustos si usor de facut, aceste bombonele sunt solutia!!!! 😛

 

Ingrediente pentru cca. 16 bomboane:

Bomboane Oreo:
  • 200 g biscuiti Oreo
  • 125 g crema de branza (Philadelphia)
Glazura si ornat:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • firimituiri de biscuiti sau pudra de scortisoara
  • 50 g ciocolata alba

 

Sfat: Daca le vreti mai „crocante”, puneti inca 4 biscuiti maruntiti in compozitie, inainte de a forma bilele. Sunt delicioase!!

Mod de preparare:

Incepem prin a pune biscuitii Oreo, intregi, cu tot cu crema, in robotul de bucatarie, la maruntit(se pot pune si intr-o punga si se zdrobesc cu sucitorul).

Ii amestecam apoi cu crema de branza, intr-un bol nu foarte adanc, pana se omogenizeaza. Acoperim bolul si lasam compozitia la frigider cca. 30 de minute. E important sa o lasati la frigider, pentru ca se intareste si puteti forma mai usor bomboanele!

In continuare, formam din aluatul racit bile de marimea unei nuci…mai mari 😀 …si le asezam pe un platou (nu le inghesuiti!!!). Le punem din nou la frigider, pentru 10-15 minute, pentru a le putea da mai bine prin ciocolata.

Pentru glazura de ciocolata, topim ciocolata, rupta in bucatele, la microunde sau la bain-marie. Bomboanele Oreo se pun, pe rand, in ciocolata fierbinte si se acopera in totalitate cu ciocolata. Eu am folosit o lingurita, ca sa le intorc pe toate partile, si o furculita, cu ajutorul careia le-am scurs de excesul de ciocolata.

Cand sunt gata, se aseaza pe un platou, la distanta unele de altele, si se orneaza cu dare de ciocolata alba sau cu firimituri de biscuiti (tot Oreo) si putina scortisoara. Se pastreaza la frigider.

Iata cateva poze, pas cu pas, cu aceste bomboane Oreo care ne-au indulcit ziua 🙂

 

Au fost grozave, cremoase si foaaarte ciocolatoase!!! 😀

Puteti decora cu ele torturi, felii de prajitura sau briose: Oreo Cupcakes!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

7 comentarii

Roxana 9 noiembrie 2017 - 16:39

Buna. Am incercat reteta si a avut succes. Acum fac ptr a doua oara portie tripla 🙂 poate si mai mult. Am lasat separat o parte din compozitie si am adaugat nuca macinata…sunt delicioase. Multumesc mult. Sa stii ca particip cu aceste bomboane la un „concurs” de bunataturi intre prieteni. Te anunt daca voi castiga.

Raspunde
Daniela 13 februarie 2016 - 12:59

Off, draga mea Laura, ce imi faci?!! Ce imi faci?!!! De unde atatea idei si de unde atatea retete? Vrei sa ma pui la o cura zdravana de ingrasare? :))
Absolut delicios.
Pt maine incerc unul dintre torturile inimioara, mi.e greu sa ma decid!
Te pup si sa fiti iubiti !

Raspunde
Laura Sava 13 februarie 2016 - 16:00

Daniela draga, daca ai vedea ce lista lunga cu retete-n asteptare am!!!
Si in fiecare zi mai gasesc cate ceva :)))

Te pup dulce, zile frumoase si numai bucurii!!! <3

Raspunde
o alta laura 12 februarie 2016 - 22:32

Buna. Se poate inlocui philadelphia cu mascarpone?multumesc.Felicitari pt idee.

Raspunde
Laura Sava 12 februarie 2016 - 22:55

„O alta Laura”, bine-ai venit! 😀
Mascarpone ar fi o alternativa, numai ca e mult mai grasa, e untoasa…poate n-ar fi rau daca ai adauga un pumn de alune prajite si macinate (grob) in compozitie. Sau mai multi biscuiti, cum am precizat si in postare. Si chiar un pic de zahar pudra, vanilat. Testeaza un pic 😛
Totul e sa obtii o compozitie care sa nu se lipeasca de maini, pe care sa o poti modela usor…si care sa fie gustoasa :))
Te pup, sa-mi spui, te rog, cum au iesit!!!

Raspunde
o alta laura 13 februarie 2016 - 21:19

Multumesc pt promptitudine ?.deci, am facut cu mascarpone si intradevar a trebuit sa pun cu vreo 7-8 biscuiti mai mult.am facut portie dubla din care cateva le-am invelit in cioco, cateva le-am lasat asa negre, altele le-am „tavalit” in nuca de cocos iar restul in „codite” de ciocolata colorate asa ca am creat o tava jucausa?. Bineinteles, sa am cu ce sa umplu tava a trebuit sa imi cert putin sotul care pur si simplu nu se mai oprea din mancat?. Sunt foarte bune si cu siguranta voi mai repeta reteta. Oricum nici nu ma asteptam la altceva pt ca nu este prima reteta care o fac de la tine si toate au iesit super.
Te pup

Raspunde
Laura Sava 13 februarie 2016 - 23:05

Ce mult ma bucur, Laura draga!!!!
Si eu am ascuns cateva pentru poza 😀

Te pup dulce, multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase!!!

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Laura Sava Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.