Bomboane Mozart

19 comentarii
[shashin type=”photo” id=”15713″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Dragii mei, nu va retin mult, probabil sinteti, ca mine :P, in focul pregatirilor de Craciun. Vreau doar sa va invit sa gustati niste bomboane Mozart, absolut delicioase, si sa va multumesc pentru dragostea pe care nu incetati sa mi-o aratati!!!
Am facut aceste bombonele festive cu gandul la voi 🙂

Va urez tot binele din lume si numai, numai bucurii!!!!!
Craciun Fericit, cu liniste-n suflet!!!

Ingrediente:

– 200 g. nuga (sau nutella)
– 300 g. martipan
– 20 ml. cherry wine/lichior de cirese
– 10 g. fistic crud, tocat fin
– 125 g. zahar pudra
– 100 g. ciocolata de lapte
– ciocolata alba, pentru ornat
– perle de zahar

Ingredientele principale:
Martipan:

Nuga:

Fistic crud:

Cherry wine:

Se amesteca martipanul cu fistic maruntit, zahar pudra si cherry wine:

Se pune la frigider pentru cca. 10-15 minute:

Se intinde martipanul sul pe masa infoliata si presarata cu putin zahar pudra; se taie bucati potrivite, ce se aplatizeaza cu podul palmei.
Nugaua (din frigider) se taie bucatele de cca. 1, 5 x 1, 5 cm. (eu n-am stat sa le masor :P)
Se inveleste bucatica de nuga in patratelele de martipan (inainte de a face asta, puteti modela si bucatica de nuga sub forma de mingiuta)

Se modeleaza mingiute:

Se lasa la frigider pentru minim 15 minute:

Se topeste ciocolata la bain-marie impreuna cu 3, 4 linguri de lapte.
Fiecare mingiuta se inteapa cu o scobitoare si se cufunda, pe toate partile, in ciocolata topita:

Se taie 1 mar in jumatate si se foloseste drept suport „pentru scurs” :P, pentru bombonelele scaldate in baia de ciocolata:

Dupa ce s-au scurs, se pun in hartiute speciale de hartie:

…si se orneaza cu cate o perluta de zahar:

Se lasa la frigider pana se intaresc, dupa care se orneaza cu cicolata alba, in fasii:

…in asteptarea sfintei zile de Craciun 🙂

Va spun cum sint, dupa ce le gust 😛
Precis uimitoare!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ii multumesc Nataliei pentru ca mi-a deschis „usa” catre o lume absolut fabuloasa, cea numita Kuharka.ru, de unde am preluat aceasta reteta.
Mii de multumiri Goldchen, pentru aceste minunatii dulci si rafinate.

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

19 comentarii

Mari 20 decembrie 2011 - 11:55

Eu pe unde oi fi umblat anii trecuti de n-am fost si pe blogul tau?
Chiar m-ai derutat de tot.
Nu stiu la care din bunatatile astea sa ma opresc. Si apoi cred ca o sa fac numai dulciuri ca sunt minunate! Hahahaha
Craciun fericit si multa dragoste!

Raspunde
irinaririna 19 decembrie 2011 - 18:05

Laura minunate bomboanele tale…Si eu sunt fana martzipan dar la noi in Suceava martzipan simplu se gaseste foarte greu… Am gasit insa un baton cu nuga care e nemaipomenit…. Imi inchipui bomboanele tale cum sunt!

Raspunde
Delia 28 octombrie 2011 - 09:24

Neatza’ Laura 🙂 mai stii unde ai gasit hartiutele astea pentru bombonele? in Timi? foarte misto metoda de imbracat in cioco, o imprumut si eu:) zi faina!

Raspunde
lauralaurentiu 29 decembrie 2010 - 13:59

Draga Laura, nu-s pe-acasa si fiica mea imi spune ca la noi la Ghiroda a cazut neaua inalta :). Va doresc din suflet sa va bucurati de ea si sa va incalziti sufletele cu mancarica delicioasa, vin fiert si atmosfera familiala.

Fie sa ai parte de tot de iti doresti, de Sarbatori fericite si de un An Nou minunat, de multa dragoste si impliniri, cu mult drag iti ureaza Laura Laurentiu!

Raspunde
Sorina 29 decembrie 2010 - 12:50

Sfintele Sarbatori sa te gaseasca fericita si sanatoasa si sa iti aduca tot binele din lume. Un An Nou fericit si bogat. LA MULTI ANI!

Raspunde
Claudia Mic 28 decembrie 2010 - 14:13

Sarbatori fericite!

Raspunde
felis 27 decembrie 2010 - 00:56

Foarte bine arata bomboncile… ca orice faci tu, dealtfel!
Craciun fericit si numai bucurii!

Raspunde
Happy 27 decembrie 2010 - 00:05

Sarbatori fericite si la multi ani, Laura!

P.S. Te-ai mai intalnit cu rusoaicele si pe culinar, acolo unde intrebam eu daca stie cineva ruseste :p

Raspunde
pansy 26 decembrie 2010 - 20:53

sarbatori fericite si un an nou cum iti doresti sa fie ! LA MULTI ANI !

Raspunde
Dana 25 decembrie 2010 - 21:38

Sarbatori fericite!

Raspunde
Deea 25 decembrie 2010 - 17:07

Iti urez Sarbatori fericite si binecuvantate alaturi de cei dragi! Sa va bucurati de bunatatile pe care le prepari cu atata dragoste. Si iti multumesc pentru inspiratie, o sa vezi pe blogul meu ca am combinat o prajiturica de-a ta cu o crema de la Edith si familia mea a fost incantata. Pupici.

Raspunde
Alexandrina 25 decembrie 2010 - 14:12

Craciun fericit, cu sanatate si bucurii!

Raspunde
Lissa's Cakes 25 decembrie 2010 - 11:48

SARBATORI FERICITE,sanatate multa si bucurie in suflet,

Raspunde
Anonymous 25 decembrie 2010 - 10:25

CRACIUN FERICIT! draga Laura:) Sa ti aduca Mosul tie si familiei tale, sanatate, pace, intelepciune, realizari si numai bucurii:)
M ai omorat cu retetele tale:)) Dupa sarbatori sa mi spui si mie unde ai gasit tu bunatatea aia de nuga:))
Pupici multi multi xxxxxxx
Diana,

Raspunde
Anonymous 25 decembrie 2010 - 03:30

Wauuu, Laura draga, bomboanele Mozart sunt moartea mea!!! Chiar imi plac de mor, pt.ca sunt fan martipan. Sa-mi spui de unde ai cumparat nuga si daca cherry wine se poate inlocui cu o visinata ceva mai slaba? merci!
Un Craciun ca-n povesti va doresc!
(nu ma recunoaste g., nu stiu de ce, mi s-a mai intamplat…)
Liana Toma

Raspunde
maria elena 25 decembrie 2010 - 03:27

Sarbatori fericite cu sanatate, belsug, bucurii si tihna!

Raspunde
Miha 25 decembrie 2010 - 02:40

Craciun fericit!

Raspunde
karla 25 decembrie 2010 - 01:17

Lumina sfanta a Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos sa iti aduca in inima pace si bucurii duhovnicesti. Craciun Fericit!

Raspunde
mariette 24 decembrie 2010 - 21:00

Fie ca Nasterea Domnului sa va
lumineze sufletele si casa.
Sa aveti parte de sanatate, belsug si fericire!

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Claudia Mic Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.