1

Boeuf Stroganoff

Si iata ca va mai imbii cu o reteta buna, buna (culmea, tot „sarata” :P) pe care am pus-o in practica de nenumarate ori dar, ca de obicei, nu am ajuns sa o imortalizez pana acum: Boeuf Stroganoff!!!
La noi carnea de vita e cam absenta din meniu dar mancarica asta ne-a cucerit pe toti 🙂

Ingrediente:

– 500 g. muschi de vita
– 1 ceapa mare
– 100 g. unt
– 100 g. ciuperci champignon, proaspete
– 1 lingurita mustar
– 2 lingurite pasta de rosii
– 350 g. smantana grasa
– 1 castravete murat
– sare, piper
– 1-2 catei de usturoi

Mod de preparare:
Se pregateste carnea; muschiul se taie betisoare:


Se pune intr-o tigaie untul (eu am folosit oala mea de tuci care ii mai batrana decat mine, asa ca va cer scuze anticipat pentru impactul (neplacut) vizual :P)
Se adauga bucatelele de carne si se lasa pe foc timp de cca. 5 minute:


Cand carnea isi schimba culoarea, se adauga ceapa taiata julienne si sarea:


Urmeaza ciupercile 😛 …taiate felii:


…si smantana:


Se amesteca totul bine si se adauga piperul, pasta de rosii si mustarul:


Se lasa la fiert, la foc mic, pana cand „se leaga” ca un sos, moment in care se adauga si castravetele, taiat feliute cat si cateii de usturoi zdrobiti marunt:


Rezulta o mancarica nu tocmai atragatoare dar gustoasa rau! 😛


Se serveste langa o portie zdravana de mamaliga sau de piure de cartofi (mai ales ca il aveam deja pregatit 😀 )

O mancarica tare imbietoare, pe care v-o recomand cu drag!!!
Aici aveti varianta cu pui: Pui Stroganoff, la fel de delicioasa 😉

Reteta preluata de la Bogdana