Boeuf Stroganoff
Ingrediente:
– 500 g. muschi de vita
– 1 ceapa mare
– 100 g. unt
– 100 g. ciuperci champignon, proaspete
– 1 lingurita mustar
– 2 lingurite pasta de rosii
– 350 g. smantana grasa
– 1 castravete murat
– sare, piper
– 1-2 catei de usturoi
Mod de preparare:
Se pregateste carnea; muschiul se taie betisoare:
Se pune intr-o tigaie untul (eu am folosit oala mea de tuci care ii mai batrana decat mine, asa ca va cer scuze anticipat pentru impactul (neplacut) vizual :P)
Se adauga bucatelele de carne si se lasa pe foc timp de cca. 5 minute:
Cand carnea isi schimba culoarea, se adauga ceapa taiata julienne si sarea:
Urmeaza ciupercile 😛 …taiate felii:
Se amesteca totul bine si se adauga piperul, pasta de rosii si mustarul:
Se lasa la fiert, la foc mic, pana cand „se leaga” ca un sos, moment in care se adauga si castravetele, taiat feliute cat si cateii de usturoi zdrobiti marunt:
Rezulta o mancarica nu tocmai atragatoare dar gustoasa rau! 😛
Se serveste langa o portie zdravana de mamaliga sau de piure de cartofi (mai ales ca il aveam deja pregatit 😀 )
O mancarica tare imbietoare, pe care v-o recomand cu drag!!!
Aici aveti varianta cu pui: Pui Stroganoff, la fel de delicioasa 😉
Reteta preluata de la Bogdana