Ingrediente:
– 500 g. muschi de vita
– 1 ceapa mare
– 100 g. unt
– 100 g. ciuperci champignon, proaspete
– 1 lingurita mustar
– 2 lingurite pasta de rosii
– 350 g. smantana grasa
– 1 castravete murat
– sare, piper
– 1-2 catei de usturoi
Mod de preparare:
Se pregateste carnea; muschiul se taie betisoare:
Se pune intr-o tigaie untul (eu am folosit oala mea de tuci care ii mai batrana decat mine, asa ca va cer scuze anticipat pentru impactul (neplacut) vizual :P)
Se adauga bucatelele de carne si se lasa pe foc timp de cca. 5 minute:
Cand carnea isi schimba culoarea, se adauga ceapa taiata julienne si sarea:
Urmeaza ciupercile 😛 …taiate felii:
Se amesteca totul bine si se adauga piperul, pasta de rosii si mustarul:
Se lasa la fiert, la foc mic, pana cand „se leaga” ca un sos, moment in care se adauga si castravetele, taiat feliute cat si cateii de usturoi zdrobiti marunt:
Rezulta o mancarica nu tocmai atragatoare dar gustoasa rau! 😛
Se serveste langa o portie zdravana de mamaliga sau de piure de cartofi (mai ales ca il aveam deja pregatit 😀 )
O mancarica tare imbietoare, pe care v-o recomand cu drag!!!
Aici aveti varianta cu pui: Pui Stroganoff, la fel de delicioasa 😉
Reteta preluata de la Bogdana
11 comentarii
Astazi am facut reteta si e delicioasa….mersi mult
Reteta asta am vazut o prima oara intr un film, Julie and Julia si m a incantat de atunci! Intr adevar e super delicioasa!!!
In sfarsit am reusit sa fac reteta! Super buna a iesit! Multumesc de idee. Pupici
Ei Laura, ma bucur ca te-am regasit, mereu imi amintesc de tine si de prajitura perlata (Nuti) 🙂
Interesanta reteta! Recunosc ca nici eu nu ma descurc cu carnea de vita…inafara de ciorbita, n`am gasit inca nimic care sa`mi placa. Dar aceasta reteta chiar ma tenteaza! Promit ca o sa incerc cat de curand si voi revenii sa`ti spun cum a iesit.
Felicitari ptr blog, este unul din preferatele mele 🙂
ce bine arata !!!!! si eu vreau salivez
Fetelor, m-ati speriat cu usturoiul ala 😛 …asa ca am modificat si in post…
Noi sintem fani-usturoi si parca niciodata nu-i destul :)))
…mai ales ca se preteaza foarte bine la reteta asta savuroasa…
Pupici, deci, Kity, tequila, Elena si Camelia 🙂
S-aveti pofta!!!
auuuu, fierea mea….deja urla, da ma risc s-o incerc, suna tareeee bine , numai cred ca voi pune mai putin usturoi
Eram in pana de idei… o pun in aplicare!
Te pup cu mare drag, ca de obicei!;)
Am si eu reteta, eu pun insa mai putin usturoi, intr-adevar e delicioasa 😉
arata foarte apetisant!