Boeuf Stroganoff

11 comentarii
Si iata ca va mai imbii cu o reteta buna, buna (culmea, tot „sarata” :P) pe care am pus-o in practica de nenumarate ori dar, ca de obicei, nu am ajuns sa o imortalizez pana acum: Boeuf Stroganoff!!!
La noi carnea de vita e cam absenta din meniu dar mancarica asta ne-a cucerit pe toti 🙂

Ingrediente:

– 500 g. muschi de vita
– 1 ceapa mare
– 100 g. unt
– 100 g. ciuperci champignon, proaspete
– 1 lingurita mustar
– 2 lingurite pasta de rosii
– 350 g. smantana grasa
– 1 castravete murat
– sare, piper
– 1-2 catei de usturoi

Mod de preparare:
Se pregateste carnea; muschiul se taie betisoare:


Se pune intr-o tigaie untul (eu am folosit oala mea de tuci care ii mai batrana decat mine, asa ca va cer scuze anticipat pentru impactul (neplacut) vizual :P)
Se adauga bucatelele de carne si se lasa pe foc timp de cca. 5 minute:


Cand carnea isi schimba culoarea, se adauga ceapa taiata julienne si sarea:


Urmeaza ciupercile 😛 …taiate felii:


…si smantana:


Se amesteca totul bine si se adauga piperul, pasta de rosii si mustarul:


Se lasa la fiert, la foc mic, pana cand „se leaga” ca un sos, moment in care se adauga si castravetele, taiat feliute cat si cateii de usturoi zdrobiti marunt:


Rezulta o mancarica nu tocmai atragatoare dar gustoasa rau! 😛


Se serveste langa o portie zdravana de mamaliga sau de piure de cartofi (mai ales ca il aveam deja pregatit 😀 )

O mancarica tare imbietoare, pe care v-o recomand cu drag!!!
Aici aveti varianta cu pui: Pui Stroganoff, la fel de delicioasa 😉

Reteta preluata de la Bogdana

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

11 comentarii

Anonymous 28 mai 2012 - 17:15

Astazi am facut reteta si e delicioasa….mersi mult

Raspunde
Andreea 17 martie 2012 - 17:02

Reteta asta am vazut o prima oara intr un film, Julie and Julia si m a incantat de atunci! Intr adevar e super delicioasa!!!

Raspunde
Simona 2 decembrie 2011 - 19:47

In sfarsit am reusit sa fac reteta! Super buna a iesit! Multumesc de idee. Pupici

Raspunde
Bogdana 26 august 2011 - 02:02

Ei Laura, ma bucur ca te-am regasit, mereu imi amintesc de tine si de prajitura perlata (Nuti) 🙂

Raspunde
Simona 12 mai 2011 - 22:50

Interesanta reteta! Recunosc ca nici eu nu ma descurc cu carnea de vita…inafara de ciorbita, n`am gasit inca nimic care sa`mi placa. Dar aceasta reteta chiar ma tenteaza! Promit ca o sa incerc cat de curand si voi revenii sa`ti spun cum a iesit.
Felicitari ptr blog, este unul din preferatele mele 🙂

Raspunde
ANCA 31 ianuarie 2010 - 01:39

ce bine arata !!!!! si eu vreau salivez

Raspunde
Laura 27 ianuarie 2010 - 20:43

Fetelor, m-ati speriat cu usturoiul ala 😛 …asa ca am modificat si in post…
Noi sintem fani-usturoi si parca niciodata nu-i destul :)))
…mai ales ca se preteaza foarte bine la reteta asta savuroasa…
Pupici, deci, Kity, tequila, Elena si Camelia 🙂
S-aveti pofta!!!

Raspunde
Camelia 27 ianuarie 2010 - 18:44

auuuu, fierea mea….deja urla, da ma risc s-o incerc, suna tareeee bine , numai cred ca voi pune mai putin usturoi

Raspunde
Elena 27 ianuarie 2010 - 17:00

Eram in pana de idei… o pun in aplicare!
Te pup cu mare drag, ca de obicei!;)

Raspunde
tequila_cu_varza 24 ianuarie 2010 - 00:33

Am si eu reteta, eu pun insa mai putin usturoi, intr-adevar e delicioasa 😉

Raspunde
kity 23 ianuarie 2010 - 22:03

arata foarte apetisant!

Raspunde

Dă-i un răspuns lui tequila_cu_varza Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.