Boeuf bourguignon cu taitei

5 comentarii
Am zis ca nu-i destul de cald, obisnuita fiind cu caldurile sahariene din Antalya,asa ca m-am tot invartit prin bucatarie zilele astea si am facut tot felul de mancaruri, am copt clatite :D. Intr-una din zilele astea, ori de la caldura ori de la vinul din reteta :P, sau poate doar de bucurie ca am un nou cuptor in noua bucatarie, ce e -in sfarsit- gata, am preparat un boeuf bourguignon cu taitei de toata minunatia!!!!!
E o reteta destul de laborioasa dar care merita tot efortul, pentru ca este deosebita. Este de fapt varianta frantuzeasca, mai fina, a gulasului, cum zice si in reteta : „Gustul lui special este dat de vin si ciuperci”.
Datorita acestei retete ne-am „imprietenit” si noi cu carnea de vita ce nu aparea mai defel in meniul nostru 🙂
Ingrediente:- 80 g. bacon
– 800 g. carne de vita putin impanata cu grasime
– 2 catei de usturoi
– 400 g. ceapa
– 1 lingura cu varf de faina
– 1-2 linguri unt
– 400 g. ciuperci champignons
– 2 linguri ulei de masline
– 3 linguri bulion
– 500 ml. vin rosu
– 250 ml. supa de carne
– 1 lingurita cimbru
– 1 foaie de dafin
– sare, piper
– 400 g. taitei

Ingrediente:


Baconul se taie fasii:

Cuptorul se incinge la 180 grade C. Intr-o cratita mare se incing 2 linguri de ulei, la foc mijlociu.
In uleiul incins se introduc bucatelele de bacon si se prajesc 2-3 minute, pana devin crocante:

Fasiile de slaninuta se scot din cratita cu spumiera si se lasa sa se scurga pe prosoape de hartie:

Carnea de vita se prajeste la foc iute, in grasime incinsa, portie cu portie… eu am pus-o pe toata deodata, ca acuma nu-s nici eu chiar atat de sadica :))))))))))
Se scoate si se pastreaza la cald.
Apoi, carnea se vita se aseaza din nou in vas. Se toarna vinul rosu …mana aia e a mamei 🙂

…se adauga bulionul:

Se adauga supa, cimbrul, foaia de dafin. Se sareaza si se pipereaza; se pune si usturoiul:

…se aseaza capacul si se inabusa la cuptor 60 de minute:

Aragazul meu drag :))

…ati vazut la ce ora m-am apucat eu sa testez cuptorul?! Sint curajoasa rau 😀
Vasul se scoate din cuptor. Se amesteca in carne ceapa:

Se adauga apoi untul cu faina:

Aici e totul amestecat si pregatit de inca o tura la cuptor…mm, puteam deja sa-mi deschid sauna :))

Se coace 60 de minute, fara capac.
…asa arata dupa cele 60 de minute:

Vasul se scoate din cuptor si se adauga ciupercile:

…apoi fasiile de costita… si se mai coace la cuptor 30 de minute:

Pastele se fierb in apa cu sare, se lasa la scurs:


Se servesc cu carne si verdeata…sau smantana, fiecare cum doreste:


Foarte, foarte gustos!!!
image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

5 comentarii

Ioana 5 noiembrie 2010 - 03:37

Un deliciu.

Raspunde
Laura 19 ianuarie 2010 - 14:51

Ce parte de vita sa folosesc ca sa nu iasa talpa de ciubota? Nu prea mananc vita, dar reteta asta imi face cu ochiul.

Raspunde
Ada Rusu-Milea 17 martie 2009 - 21:07

Am salvat si pentru azi o portie ;)), si a fost la fel de delicios. Am pus poze pe blogul, daca vrei sa vezi cum mi-a iesit 🙂

Pupam si noi! Si multumesc de incredere !

Raspunde
Laura 17 martie 2009 - 02:06

Ha, ha, esti tare Ada!!! 😛
Sint incantata ca ai incercat „biof”-ul :))) …si sint sigura ca ti-a iesit absolut delicios pentru ca tot ce faci tu arata super-apetisant!!!
Pupici tie si frumoasei tale mici! 🙂

Raspunde
Ada Rusu-Milea 16 martie 2009 - 20:10

Am facut astazi burghinion de biof 😀 cu taitei. A fost senzational de buna Laura! MULTUMESC DIN SUFLET!!!!! (dureaza ceva, deci nu e pentru cucuane comode, dar a meritat tot efortul)

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Laura Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.