1,3K
Am zis ca nu-i destul de cald, obisnuita fiind cu caldurile sahariene din Antalya,asa ca m-am tot invartit prin bucatarie zilele astea si am facut tot felul de mancaruri, am copt clatite :D. Intr-una din zilele astea, ori de la caldura ori de la vinul din reteta :P, sau poate doar de bucurie ca am un nou cuptor in noua bucatarie, ce e -in sfarsit- gata, am preparat un boeuf bourguignon cu taitei de toata minunatia!!!!!
E o reteta destul de laborioasa dar care merita tot efortul, pentru ca este deosebita. Este de fapt varianta frantuzeasca, mai fina, a gulasului, cum zice si in reteta : „Gustul lui special este dat de vin si ciuperci”.
Datorita acestei retete ne-am „imprietenit” si noi cu carnea de vita ce nu aparea mai defel in meniul nostru 🙂
Ingrediente:- 80 g. bacon
– 800 g. carne de vita putin impanata cu grasime
– 2 catei de usturoi
– 400 g. ceapa
– 1 lingura cu varf de faina
– 1-2 linguri unt
– 400 g. ciuperci champignons
– 2 linguri ulei de masline
– 3 linguri bulion
– 500 ml. vin rosu
– 250 ml. supa de carne
– 1 lingurita cimbru
– 1 foaie de dafin
– sare, piper
– 400 g. taitei
– 800 g. carne de vita putin impanata cu grasime
– 2 catei de usturoi
– 400 g. ceapa
– 1 lingura cu varf de faina
– 1-2 linguri unt
– 400 g. ciuperci champignons
– 2 linguri ulei de masline
– 3 linguri bulion
– 500 ml. vin rosu
– 250 ml. supa de carne
– 1 lingurita cimbru
– 1 foaie de dafin
– sare, piper
– 400 g. taitei
Ingrediente:
Cuptorul se incinge la 180 grade C. Intr-o cratita mare se incing 2 linguri de ulei, la foc mijlociu.
In uleiul incins se introduc bucatelele de bacon si se prajesc 2-3 minute, pana devin crocante:
In uleiul incins se introduc bucatelele de bacon si se prajesc 2-3 minute, pana devin crocante:
Fasiile de slaninuta se scot din cratita cu spumiera si se lasa sa se scurga pe prosoape de hartie:
Carnea de vita se prajeste la foc iute, in grasime incinsa, portie cu portie… eu am pus-o pe toata deodata, ca acuma nu-s nici eu chiar atat de sadica :))))))))))
Se scoate si se pastreaza la cald.
Apoi, carnea se vita se aseaza din nou in vas. Se toarna vinul rosu …mana aia e a mamei 🙂
Apoi, carnea se vita se aseaza din nou in vas. Se toarna vinul rosu …mana aia e a mamei 🙂
…se adauga bulionul:
Se adauga supa, cimbrul, foaia de dafin. Se sareaza si se pipereaza; se pune si usturoiul:
…se aseaza capacul si se inabusa la cuptor 60 de minute:
Aragazul meu drag :))
…ati vazut la ce ora m-am apucat eu sa testez cuptorul?! Sint curajoasa rau 😀
Vasul se scoate din cuptor. Se amesteca in carne ceapa:
Se adauga apoi untul cu faina:
Se servesc cu carne si verdeata…sau smantana, fiecare cum doreste:
Foarte, foarte gustos!!!
5 comentarii
Un deliciu.
Ce parte de vita sa folosesc ca sa nu iasa talpa de ciubota? Nu prea mananc vita, dar reteta asta imi face cu ochiul.
Am salvat si pentru azi o portie ;)), si a fost la fel de delicios. Am pus poze pe blogul, daca vrei sa vezi cum mi-a iesit 🙂
Pupam si noi! Si multumesc de incredere !
Ha, ha, esti tare Ada!!! 😛
Sint incantata ca ai incercat „biof”-ul :))) …si sint sigura ca ti-a iesit absolut delicios pentru ca tot ce faci tu arata super-apetisant!!!
Pupici tie si frumoasei tale mici! 🙂
Am facut astazi burghinion de biof 😀 cu taitei. A fost senzational de buna Laura! MULTUMESC DIN SUFLET!!!!! (dureaza ceva, deci nu e pentru cucuane comode, dar a meritat tot efortul)