Biscuiti Truffle

17 comentarii

 

Dragilor, daca vreti o reteta usoara si rapida de fursecuri, preparati acesti Biscuiti Truffle!!! Au un gust minunat si intens de ciocolata si ii puteti savura alaturi de un cappuccino sau langa o cacao cu lapte (cei mici 😛 )


Ingrediente pentru cca. 30-35 de bucati:

  • 100 g ciocolata (minim 50% cacao)
  • 55 g unt
  • 60 g zahar praf
  • un varf de cutit sare
  • 2 oua mici
  • esenta vanilie
  • 100 g faina
  • 10 g cacao
  • jumatate de lingurita (rasa) praf de copt
  • 100 g zahar praf (pentru pudrat)

 

Mod de preparare:

Se rupe ciocolata in bucatele si se pune impreuna cu untul, pe foc (mic) sau la microunde, pana se topeste ciocolata. Se amesteca des, pana cand compozitia se omogenizeaza, dupa care se ia de pe foc sau din cuptorul cu microunde si se lasa cca. 1 minut sa se racoreasca putin. Se adauga apoi zaharul si se bate cu mixerul, adaugand pe rand ouale si esenta de vanilie. Se mixeaza bine.

Faina se amesteca cu cacaua, sarea si praful de copt (nu se pune mai mult, ca sa nu crape prea tare biscuitii) si se cern impreuna; se adauga apoi peste compozitia ciocolatoasa. Se amesteca foarte bine totul si se acopera vasul cu o folie. Aluatul se lasa la frigider minim 2 ore, desi ideal ar fi sa il lasati peste noapte. Daca va grabiti, puneti aluatul la congelator pentru cca. 20 de minute!!!

Se incinge cuptorul al 165 grade C (foc mediu).

Din aluatul racit se modeleaza bilute de aproximativ 2,5 cm diametru, care se tavalesc bine prin zahar praf. Se aseaza in tava mare de aragaz, pe hartie de copt, la distanta de cca. 4 cm intre ele:

Fursecurile se coc aprox. 12 minute, nu mai mult! Cand sunt gata, biscuitii se lasa 2-3 minute in tava, dupa care se scot cu grija si se pun pe un platou, sa se raceasca complet.

Deliciosi!!!!

Daca n-aveti de gand sa-i savurati imediat, puneti-i intr-o cutie de fursecuri ce se inchide etans.

 

Poza veche 🙂

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

17 comentarii

Adina 9 martie 2016 - 15:17

Buna,
i-am facut si eu si au iesit deliciosi! Insa as vrea sa te intreb care este secretul ca sa iasa la fel de aratosi ca ai tai?

Raspunde
Laura Sava 10 martie 2016 - 19:07

Adina, secretul sta in ciocolata 🙂
I-am refacut si eu de curand cu ciocolata cu lapte, ca sa iasa mai dulci (de parca nu erau destul de dulci, hihi…) si s-au labartat la copt. Foloseste, asadar, ciocolata cu minim 50% cacao, asa cum am mentionat in reteta. O ciocolata de calitate!!!
Daca ai facut deja asta, atunci inseamna ca nu ai tinut aluatul la frigider cat trebuie. Lasa-l peste noapte. Iti va fi mult mai usor sa formezi bilutele de aluat!
Si da, daca tot vorbim de „bilute”, si asta e un element important in reusita retetei. Biscuitii se modeleaza sub forma de bilute cat o nuca, nu mai mari!!!
In final, iti reamintesc ca si cuptorul trebuie sa fie pregatit, sa fie la temperatura ceruta.
Sper sa-ti fie de folos tot ce-am zis eu pe-aici :))
Te pup dulce si te astept cu vesti bune!!!

Raspunde
Adina 11 martie 2016 - 09:14

Multumesc, o sa tin cont de sfaturile tale si cu siguranta o sa-i mai fac!
Te pup!

Raspunde
Laura Sava 12 martie 2016 - 13:21

Adina, tin pumnii!!!
Sa-mi dai de stire cand se-ntampla :))

Raspunde
Adina 14 martie 2016 - 17:56

Am refacut reteta sambata si ai dreptate: ciocolata face diferenta! Au iesit minunati! Si la gust si la aspect! ?
Multumesc! ?

Laura Sava 14 martie 2016 - 19:05

Ce mult ma bucur!!!!!! 😛
Spor la rontait, te puuuup cu drag!!!

Monica 9 mai 2011 - 06:16

Incercat si au iesit tare buni, multumesc pentru reteta 🙂 . Nu sunt la fel de aratosi ca in postul tau dar pentru cineva fara nici un fel de experienta in ale gatitului, sunt usor de facut si nu prea ai cum sa dai gres urmand pasii.
Am incercat sa fac cativa si la cuptorul cu microunde (inspirata de comentarii) si nu as recomanda si altora (se intaresc repede si / sau se ard).

Raspunde
Ramona 29 decembrie 2023 - 16:13

Pt cuptorul pe gaz cam cat ar trebui lăsați la copt?

Raspunde
christine 19 iunie 2010 - 07:12

Sunt extraordinari de buni,am pus ciocolata amara si mi-au iesit fffff grozavi,pakat k s-au terminat repede.Ti-am mai zis-o,dar o repet,esti minunata si retetele tale la fel.Te pup dulce!!!

Raspunde
Laura 16 septembrie 2009 - 13:39

Wow, pitik, esti geniala!!!!!!! 🙂
Iti dai seama ca acum trebuie sa ii incerc si eu asa?! 😛
Pupici pentru idee…si te mai astept pe la mine, caci imi place cum te misti in bucatarie :))

Raspunde
Pitik 15 septembrie 2009 - 17:26

Din motive tehnice nu pot folosi cuptorul, dar pofteam prea tare la biscuitii astia asa ca am trecut la un experiment…unul reusit chiar, si rapid.
3 minute la cuptorul cu microunde si rezultatul puff…biscuitii magici sunt gata 😀

Raspunde
Laura 6 iulie 2009 - 22:20

Irina draga, ce mult ma bucur!!! 🙂
…cred ca de atunci ai mai facut o tura, asa-i?! 😛
Te pup!!!

Raspunde
Irina 8 iunie 2009 - 23:44

Executat! Păpat! Lăudat :P. Cerere de re-executare.
Mulţumesc pentru reţetă!

Raspunde
laura 18 februarie 2008 - 13:36

Thanks Carmen, i’m glad you find it delicious! 😛

Raspunde
Carmen 16 februarie 2008 - 03:23

sweet chocolate cookie gnammy

Raspunde
laura 14 februarie 2008 - 14:19

Elena, s-o incerci negresit ca e grozava!!! Biscuitii astia sint atat de buni si se fac atat de repede…
Si eu am sa-i mai fac zilele astea 🙂

Pup!

Raspunde
Elena 14 februarie 2008 - 10:27

De cand cautam asa o reteta…:) trebuie sa o incerc neaparat!

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Irina Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.