Biscuiti Truffle

 

Dragilor, daca vreti o reteta usoara si rapida de fursecuri, preparati acesti Biscuiti Truffle!!! Au un gust minunat si intens de ciocolata si ii puteti savura alaturi de un cappuccino sau langa o cacao cu lapte (cei mici 😛 )


Ingrediente pentru cca. 30-35 de bucati:

  • 100 g ciocolata (minim 50% cacao)
  • 55 g unt
  • 60 g zahar praf
  • un varf de cutit sare
  • 2 oua mici
  • esenta vanilie
  • 100 g faina
  • 10 g cacao
  • jumatate de lingurita (rasa) praf de copt
  • 100 g zahar praf (pentru pudrat)

 

Mod de preparare:

Se rupe ciocolata in bucatele si se pune impreuna cu untul, pe foc (mic) sau la microunde, pana se topeste ciocolata. Se amesteca des, pana cand compozitia se omogenizeaza, dupa care se ia de pe foc sau din cuptorul cu microunde si se lasa cca. 1 minut sa se racoreasca putin. Se adauga apoi zaharul si se bate cu mixerul, adaugand pe rand ouale si esenta de vanilie. Se mixeaza bine.

Faina se amesteca cu cacaua, sarea si praful de copt (nu se pune mai mult, ca sa nu crape prea tare biscuitii) si se cern impreuna; se adauga apoi peste compozitia ciocolatoasa. Se amesteca foarte bine totul si se acopera vasul cu o folie. Aluatul se lasa la frigider minim 2 ore, desi ideal ar fi sa il lasati peste noapte. Daca va grabiti, puneti aluatul la congelator pentru cca. 20 de minute!!!

Se incinge cuptorul al 165 grade C (foc mediu).

Din aluatul racit se modeleaza bilute de aproximativ 2,5 cm diametru, care se tavalesc bine prin zahar praf. Se aseaza in tava mare de aragaz, pe hartie de copt, la distanta de cca. 4 cm intre ele:

Fursecurile se coc aprox. 12 minute, nu mai mult! Cand sunt gata, biscuitii se lasa 2-3 minute in tava, dupa care se scot cu grija si se pun pe un platou, sa se raceasca complet.

Deliciosi!!!!

Daca n-aveti de gand sa-i savurati imediat, puneti-i intr-o cutie de fursecuri ce se inchide etans.

 

Poza veche 🙂