Biscuiti digestivi McVitie’s: propune un nume si poti castiga un bax!

Astazi nu va aduc gramaje si ingrediente, prieteni dragi, ci o dulce provocare, o provocare ce consta in a gasi un nume cat mai inventiv, cat mai potrivit pentru biscuitii digestivi McVitie’s, niste biscuiti speciali, fabricati in Marea Britanie. Eu, acum cateva zile, cand i-am testat prima oara, impreuna cu Cipi, Bogdi si Amalia (i-am pastrat si lui Ralu unu’ 😛 ) nu stiam lucrul asta…cum ca sunt niste biscuiti englezesti de mare renume, ca sunt de fapt primii biscuiti digestivi din lume, copti intr-o micuta fabrica din Edinburgh, pe la inceputul anilor 1892. Tot ce-am stiut a fost ca trebuie sa le ghicim forma, sa identificam ingredientele care-i compun si sa le dam un nume. Si toate astea cu ochii legati :)) A fost foarte amuzant si ma bucur ca am nimerit cateva ingrediente pana la urma, haha, dar,  mai mult de-atat, ca cei mici s-au implicat cu o seriozitate nemaiintalnita in acest joc al „ghicitului pe nevazute”. Am avut un blind tasting super creativ si delicios, in urma caruia am ramas cu niste nume foarte haioase si cu un sentiment de insorit, de bine, ce „radia” din fiecare muscatura. Robert McVitie, creatorul lor, i-a indragit atat de mult incat le-a dat propriul nume 🙂

Bogdi si i-a inchipuit plini de cereale si, dupa ce-a vizualizat un lan de grau intins, i-a numit: Super Flavour, unde litera O aparea ca un cookie rontait 😀

Amaliei i s-au parut dulci, cu tarate, si perfecti pentru un mic dejun delicios. Ea le-a zis simplu: Cookies 🙂

Raluca le-a identificat gustul sarat si si-a imaginat, exact ca Bogdi, un lan insorit de grau.

Mie si lui Cipi ni s-au parut plini de savoare, numai buni de rontait intr-o dimineata senina de vara. Numele pe care l-am ales a fost: Happy Biscuits 🙂

 

Biscuitii McVitie’s sunt cunoscuti drept cei mai iubiti biscuiti englezesti, iar noi, cei care am participat la blind tasting suntem cu totul de acord! Iar, ca un fapt divers, va spun ca gama mai cuprinde si biscuiti trasi in ciocolata cu lapte sau amaruie, cat si in varianta light. Nu contin coloranti sau arome artificiale si sunt o sursa excelenta de fibre datorita ingredientelor naturale (faina integrala, fulgi de ovaz). De asemenea, au un rol benefic in reglarea digestiei, datorita bicarbonatului de sodiu

Va provoc si eu, la randu-mi, sa gasiti un nume cat mai potrivit pentru a descrie acesti minunati biscuiti, printr-un comentariu pe blog, iar castigatorul va fi premiat cu un bax de McVitie’s!!!