Ingrediente:
- 300 g zahar
- 250 g lapte praf
- 100 ml apa
- 120 g unt (80% grasime)
- 3-4 linguri pline cu cacao
Mod de preparare:
Se pune apa cu zaharul pe foc. Se amesteca pana la topirea completa a zaharului. Se lasa sa clocoteasca usor cca. 2 minute, amestecand din cand in cand.
Cand siropul este omogen, se adauga untul si se amesteca pana cand se topeste. Se ia apoi de pe foc si se lasa sa se racoreasca cca. 5 minute. Se adauga cacaua cernuta impreuna cu laptele praf si se amesteca bine. Daca face cocoloase, puneti mixerul vertical in priza :D. Se toarna ciocolata intr-o tavita mica captusita cu folie alimentara transparenta sau chiar cu o punga, cum am facut eu, si se lasa sa se raceasca complet (nu la frigider) pentru cateva ore. Daca rezistati :)))
Cand s-a intarit cat sa poata fi taiata, se feliaza in batoane potrivite (compozitia pentru baton ramane mai spumoasa, mai moale decat cea a ciocolatei de casa, asa ca nu va stresati!!!):
Se serveste simplu sau se decoreaza cu alune. Orice alegere ati face, tot bun va fi!!!!!!!
Pozele vechi 🙂
13 comentarii
In sfirsit o reteta care a functionat cum a fost scrisa. Si ingredientele par in masuri normale. fata de alte siteuri care promoveaza acelasi produs,
Mi a iesit putin mai moale pt ca asa am vrut.
Multumesc
Pentru a o face putin mai sanatoasa am inlocuit zaharul cu sirop de artar si untul cu unt de cocos…yummm
ceau tusi, acum fac si eu baton..:):* !!!
eu chiar acum mananc baton cu cioco
Nu este prea mult zahar?500gr?
La final,compozitia trebuie sa fie moale/lichida sau solida?
Salve Laura,am facut in dimineata asta reteta si a iesit delicoasa (am degustat umpic doar :P), o sa il folosesc ca desert la masa de pranz. Cautam de mult timp reteta perfecta si tot timpul imi iesea prea moale (se manca si asa, dar…), iti multumesc mult.
Marcela draga, sa o incerci fara teama…iti va reusi cu siguranta!!!
Tin pumnii! 🙂
aceasta reteta este foarte simpla inca nu am incercato sper sami iasa bine. :))
Maldini, ma bucur ca-ti place batonul de cioco…si chiar mai mult ca vrei sa il incerci!!!!!!!! :))
…in schimb nu-mi place sa-mi amintesc cand am terminat generala…banuiesti de ce, nu?! 😀
…ani-lumina par sa fi trecut de-atunci…
vad k ai terminat la gen22:X knd mai exact?:) si ref la batonul de cioco..tre sa`l incerc:))
Mersi fain de instiintare, Dane 🙂
…am verificat din nou reteta, inclusiv varianta originala, a Mayei, de unde am preluat-o eu…si se pare ca cantitatea prea mare de apa e baiul 😛 ..si posibil si faptul ca nu ai asteptat ca compozitia sa se racoreasca un pic…
Am sa modific si in post…deci, in loc de 150 ml. apa, am sa trec doar 100 ml…si poate ca ar fi bine, pe viitor, ca inainte de a o transfera in tavita sa ii verifici consistenta si daca ti se pare prea moale, sa mai adaugi lapte praf…
Uite, daca vrei sa incerci si alta varianta, iti pun linkul aici: http://savalaura.blogspot.com/2007/05/ciocolata-in-doua-culori-alis.html
Bafta!!! 🙂
Este foarte gustoasa , dar de 2 ori am facut-o si nu s-a intarit destul ? Poti sa ma ajuti ? Se pune untul in compozitia calda sau astept pana se raceste putin ? Cred ca aici am gresit . Merci anticipat . Cu respect deosebit Dan Arad