Banane in aluat de foitaj

9 comentarii

 

Banane in aluat de foitaj sau banane „in camasa de noapte” 😛
Un desert extrem de bun si rapid, cu care ii veti impresiona pe cei care va vor calca pragul…mai ales daca vin pe neasteptate :))
Pana cand se raceste cafeaua, e gata si desertul!!!!!!!!!!!!
E grozav de bun cu banane, dar la fel de bun cu mere!

 

Ingrediente:

  • 1 pachet de aluat congelat, tip foitaj (500 g.)
  • 10-12 banane mici sau mere
  • sucul de la o lamaie
  • 1 ou mare
  • 1 lingura lapte
  • 4-5 linguri dulceata de capsuni sau peltea de struguri
  • nuci sau migdale maruntite pentru decor

 

 

Mod de preparare:

Se scoate aluatul din congelator cu cca. 10-15 minute inainte de ne apuca de treaba.
Se incinge apoi cuptorul la 180 grade C (foc potrivit)
Se tapeteaza o tava mare (cea din dotarea aragazului) cu hartie de copt. Se taie foile in 10 sau 12 patrate (cifra nu e exacta deoarece conteaza cat de mari sau mici croiti voi patratele 😀 )

Se lasa sa se decongeleze in tava:

Se decojesc bananele si se ung cu zeama de lamaie ca sa nu se innegreasca (merele se taie in sferturi si se golesc de casuta de seminte):

 

Se separa oul si se ung marginile aluatului cu albus.
Pe fiecare patrat de aluat se aseaza o banana in diagonala (sau cate un sfert de mar):

Se pliaza marginile de aluat astfel incat sa o cuprinda:

Galbenusul se amesteca cu lapte (sa nu fie din frigider) si se unge aluatul.
In spate se observa si-un mar in camasuta de noapte 😛

Se coc pachetelele timp de aprox. 25 de minute:

…timp in care, eu una, imi umpleam privirea, prin sita de la bucatarie, cu minunata toamna:

Bananele proaspat iesite din cuptor se ung cu dulceata de capsuni sau cu dulceata ori gemul preferat.
Eu le-am uns cu dulceata lui Bogdi preferata, din must 🙂

Se presara deasupra bucatelele de nuca sau migdale si se servesc calde:

Rapide si gustoase!!!!!!!!!!!!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

9 comentarii

Cornelia 8 aprilie 2014 - 10:34

Sunt foarte bune. am facut si eu reteta asta dar nu am mai apucat sa fac poza.

Raspunde
MARIA 28 ianuarie 2012 - 14:10

Unchiul meu ne-a făcut banane umplute cu ciocolată. A cumpărat 7 banane şi 2 ciocolate milka. A crestat bananele până la jumătate (pe care nu le-a curăţat de coajă) şi a pus în ele de la cap până la coadă pătrăţele de ciocolată. A băgat în cuptor , pe rând, câte o banană până când ciocolata s-a topit, iar coaja bananei s-a înnegrit. După care le-am servit. Deliciooooos!!!!!!!!

Raspunde
Mare Maria 8 noiembrie 2011 - 12:53

O reteta rapida si prea gustoasa !

Raspunde
Haplea 6 noiembrie 2011 - 22:50

Tare frumos ti-au iesit.

Raspunde
catkitchen 6 noiembrie 2011 - 13:20

nu m-as fi gandit sa le imbrac intr-o asa camasuta 😉 , dar cred ca sunt fff gustoase !!!

Raspunde
Sbrodolina 5 noiembrie 2011 - 22:24

He he, arata foarte interesant, doar sa nu le confunde oaspetii cu altceva 🙂

Raspunde
angelica 5 noiembrie 2011 - 15:06

arata fff bine
dar pt diabetici nu este bun

Raspunde
Carmencita 4 noiembrie 2011 - 23:00

foarte interesant, dar bananele nu se inmoaie?

Raspunde
Luci 4 noiembrie 2011 - 20:29

Arata foarte bine………..trebuie sa fie si bune!

Raspunde

Dă-i un răspuns lui angelica Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.