Ardei capia copti in otet

20 comentarii
[shashin type=”photo” id=”16619″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Dragii mei, ardeii capia copti, la borcan, aia intregi si un pic dulci, ma innebunesc :D, dar m-am saturat sa dau o mica caruta de bani pe cate unul, cand batui priun magazine, asa ca m-am gandit sa-i reproduc eu acasa. Mi-am pus sa am si in congelator :D, dar am vrut sa-i am si-n forma asta. E prima oara cand incerc asa ceva si sper ca rezultatul sa fie unul satisfacator!!!
Ingrediente:
– 1 kg. ardei capia copti, curatati si cantariti
– 100 ml. otet
– 100 ml. apa
– 50 g. zahar
– 2 lingurite boabe de mustar
– 1 ramurica telina
– 1 foaie dafin
Mod de preparare:

Se aleg si se spala ardeii:

[shashin type=”photo” id=”16627″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se coc si se presara cu sare groasa; se lasa cateva minute acoperiti cu un capac (asa se decojesc mai usor)

[shashin type=”photo” id=”16626″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se decojesc, se desfac fasii (eu am reusit sa-i las jumatati) si se cantaresc:

[shashin type=”photo” id=”16620″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se curata foarte bine de samburi, fara insa sa-i clatiti cu apa (etapa asta am crezut ca nu se mai termina :P)

[shashin type=”photo” id=”16621″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Intr-o craticioara se fierb in clocot pret de 2 minute otetul, apa, zaharul, semintele de mustar, foaia de dafin si telina (nu exagerati cu semintele de mustar, cum am exagerat eu!!!). Daca nu ii mancati in decurs de cateva luni, puneti in apa, la fiert, doua aspirine pisate:

[shashin type=”photo” id=”16622″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Saramura se toarna peste ardeii copti si se lasa sa se patrunda 30 de minute:

[shashin type=”photo” id=”16623″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Ardeii se pun apoi in borcane, usor presati, si se acopera cu saramura obtinuta.
Se pun capacele si se depoziteaza in camara. Se servesc cu putin ulei:

[shashin type=”photo” id=”16624″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Eu am desfacut unul, ca-mi era prea pofta. Foarte buni, aproape ca aia din magazin :)))

[shashin type=”photo” id=”16625″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Am preluat reteta de aici: Ardei kapia copti
image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

20 comentarii

Mirela 12 septembrie 2014 - 20:27

Buna Laura, am incercat si eu reteta asta anul acesta dar dupa ce am desfacut un borcan am ramas putin dezamagita.. Sunt ffff otetiti 🙁

Raspunde
yna 22 septembrie 2013 - 17:10

Dar nu pui sare deloc >

Raspunde
Nicoleta Dena 14 septembrie 2013 - 20:52

anul asta am pus gososari in solutie cu apa otet miere zahar…. si pt ca aveam f multa zeama am folosit si la capia copti, am desfacut evident un borcan, sunt supeeer ca cei din magazin, tr sa incercati! evedent ca i-am curatat fara apa si i-am fiert la bain marine, sper sa tina!
laura multumim pentru retete!!!!

Raspunde
iulia 25 septembrie 2012 - 17:24

Buna ziua,
eu am tinut ardeii copti ,curatati in baitz=otet/zahra/sare,zeama proprie-o noapte;a doua zi dimineata i-am asezat in borcane si i-am fiert la bain-marine.Am desfacut deja un borcan,nu mai par cu otet intens,a scazut si zeama in interior.
Vor tine ceilalti???

Raspunde
Anonymous 10 august 2012 - 09:32

ardeii se mai pot coace si pe gratarul de mici …..

Raspunde
Anonymous 7 august 2012 - 17:15

Draga Laura…ai postat in 2010 te rog nu te supara ,daca poti spunene si acum in 2012 daca ti-au stat ardeii copti sau daca ai alta reteta mai buna , MULTUMESC ptr. sinceritatea ta la retete si ptr, amanunte.

Raspunde
Alexandra 3 august 2012 - 14:10

Buna Laura
Eram curioasa daca au tinut ardeii consesrvati cum ai descris tu in reteta. Eu anul trecut i-am si fiert la bain-marie si ultimul borcan de ardei, pe care l-am desfacut in iulie 2012 era putin cu gust de fermentat. Dar nici unul ditre celelalte borcane nu avea acest iz. Ma gandesc sa fac si eu in varianta ta dar mi-e frica sa nu fermenteze. DEci, cum au stat ardeii?

Raspunde
Anonymous 4 iulie 2012 - 17:40

anonim, dar au rezistat?sa nu avem surpize peste 2-3 luni?!?!

Raspunde
Anonymous 13 octombrie 2011 - 19:06

laura iti multumesc ardei au iesit fffff buni sa mai pui asa retete gustoase iubita mrs frumos.

Raspunde
mari 16 septembrie 2011 - 13:42

scuze dar ce inseamna „otet ,apa ,sare,zahar dupa gust”ca si cum am pregati salata de ardei copt?….si mai am o intrebare daca stie cineva de o reteta de ardei copt in sos de rosii la borcan…mancam asa ceva acum 20 ani in faculatate de la o colega …este nemaipomenita si nu am gasit reteta dei caut demult….multumesc pentru reteta-anonim-cred ca este mult mai usor sa scoatem sambureiiiii de la inceput o toamna placuta si o iarna linistita

Raspunde
Anonymous 13 septembrie 2011 - 21:22

am facut si eu ardei copti la borcan,la fel ca anonim,sper sa tzina peste iarna….

Raspunde
lili 12 septembrie 2011 - 12:13

laura,e bun cum coci tu ardeii.eu insa nu am curte si ii pun in cuptor,pe hartie de copt in tava cuptorului,curatati ca pentru a fi umpluti(fara cotor si fara seminte)sunt mai usor de preparat,si nici nu mai conteaza daca sunt foarte drepti,dupa de incep sa se coaca.
Apoi in borcane cu marinata de rigoare sau la punga in congelator.

Raspunde
any 4 septembrie 2011 - 10:25

Si eu am pus ardei copti dupa reteta „anonim”cu rezultate optime,isi pastreaza gustul,nu fermenteaza,am gustat un borcan pus acum 3luni,merita incercat!!!

Raspunde
Anonymous 3 septembrie 2011 - 13:37

si mie imi plac ardei copti la borcan sper sa fie buna reteta

Raspunde
Laura 10 septembrie 2010 - 17:37

Anonim, s-ar putea ca asta sa fie reteta pe care o caut, deci mii de multumiri 🙂
Si sfaturile in detaliu au fost bine primite, asa ca daca am s-o refac (la anu’ sigur o pun in aplicare) mi-ar placea sa o intitulez dupa numele autorului, hi, hi…
Astept deci iesirea din anonimat 😛

Mii de multumiri, din nou…

Raspunde
Laura 10 septembrie 2010 - 17:26

Aly, noroc ca n-am multe borcane :))
…mi-e si frica sa ma uit la ei…la cat m-am muncit cu samburii aia 😛
Un weekend frumos iti doresc si iti multumesc pentru mesaj 🙂

Raspunde
Laura 10 septembrie 2010 - 17:25

Multumesc mult, Mariana 🙂
Si noi am pus la congelator destule pungi cu ardei copti, dar voiam si „la borcan” 😛
Numai bine!!!

Raspunde
Anonymous 9 septembrie 2010 - 22:01

Buna seara!
Sa-ti spun cum pun eu de cativa ani de zile ardei copti pentru iarna.Se folosesc ardei capia cu miezul gros.Se spala ardeii si se curata de seminte ca pentru ardei umplut,se coc,se curata de coaja si se scurg bine de zeama(eu am observat ca daca ii las cu zeama lor isi schimba gustul).Intr-un vas incapator se amesteca ardeii copti cu otet,apa,sare si zahar dupa gust(sa fie lichid indeajuns sa acopere toti ardeii).Se aseaza in borcane 2,3 ardei putina zeama…..pana se umple borcanul,se capseaza(se folosesc capace care se infileteaza bine).Se sterilizeaza 20 minute(dupa sterilizare se acopera cu o patura pana se racesc).Uleiul se adauga la ardei in momentul cand se consuma.Rezista cel putin un an de zile.
Pofta buna!!!

Raspunde
Aly. 9 septembrie 2010 - 17:57

Buna, Laura!Si eu sunt innebunita dupa ardeii copti, iar anul trecut dupa indelungi cautari pe google am pus ardei copti pt iarna la borcan…din pacate pana in noiembrie-decembrie erau fermentati, am inteles ca secretul ar fi sterilizarea.Sper ca ai tai sa reziste peste iarna, eu nu mai risc ii pun in congelator:D!
O zi frumoasa!

Raspunde
Mariana 8 septembrie 2010 - 13:27

Sunt si eu inebunita de ardeii copti!as minca non sptop!
Pun in fiecare an cel putin 2o kg. ar trebui 5o kg. dar ma satur de copt!
Laura,niciodata nu-i pun la borcan…doar la congelator…si cind am nevoi fac o compozitie obisnuita+ulei de masline si gata(mu arunc zeama care se formeaza de cum se decongeleaza!
Un deliciu!
Sarbatoare binecuvintata!

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Anonymous Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.