Cornulete cu nuga

2 comentarii

Noi ne-am pregatit cum se cuvine pentru intalnirea cu Mos Nicolae, i-am facut cele mai gustoase cornulete cu nuga din lume!!!!! Voi ce ati pregatit bun?! 🙂

 

Ingrediente:

  • 200 g nuga (sau nutella)
  • 80 g unt
  • 2 oua mici
  • 50 g zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat (20 g)
  • 300 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 200 g ciocolata alba
  • bombonele mici, colorate

 

Mod de preparare:

Se amesteca nugaua, pe care o puteti vedea aici: Prajitura Nougat, sau nutella, cu untul moale, lasat din timp la temperatura camerei. Se adauga, pe rand, ouale si se amesteca bine dupa fiecare. Se adauga zaharul pudra si cel vanilat, impreuna cu un praf de sare (cat luati cu doua degete) si se amesteca pana nu se mai simte zaharul.

Se amesteca faina cu praful de copt si se cern; se adauga apoi la compozitie. Se tine aluatul timp de 60 de minute la frigider (daca il tineti mai mult, va fi si mai bun!!!).

Se incalzeste cuptorul la 170 grade C (foc domol). Se injumatateste aluatul si se imparte fiecare jumatate in rulouri groase de cca. 3 cm. Acestea se taie in felii potrivite si se formeaza cornulete:

Cornuletele se coc cca. 10 minute:

Se topeste ciocolata alba la bain-marie sau la microunde. Se cufunda capetele cornuletelor in ciocolata si se presara cu bombonele:

Se lasa cornuletele sa se raceasca pe un gratar de bucatarie sau pe platoul pe care le-ati ornat. Se pastreaza intr-o cutie de fursecuri (ce se inchide etans):

Cu drag, pentru voi 🙂

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

2 comentarii

Monica Radu 9 decembrie 2013 - 14:16

Forte bine arata Laura cornuletele tale. Cred ca Mosul a fost foarte incantat de ele. De unde putem cumpara nugaua? Se gaseste si pe la noi in supermarket-uri, ai idee?

Raspunde
anca opris 5 decembrie 2013 - 16:36

chiar arata foarte bine! baietii mei o sa aprecieze acest desert!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.