Prajitura cu ciocolata alba crocanta

Dupa ce-am asteptat ani de-a randul ca si pe rafturile magazinelor noastre sa existe cutii cu lapte condensat, martipan sau alte ingrediente „exotice”,Β  zilele trecute dorinta mea cea mare s-a indeplinit: am gasit ciocolata speciala de care aveam nevoie pentru a face aceasta prajitura cu ciocolata alba crocanta!!!

…ciocolata alba „crocanta” fiind ingredientul cheie al acestei retete πŸ™‚

I-am spus prajitura desi am copt-o intr-o forma de tort, fiindca nu e deloc pretentioasa si ar arata, cred, mult mai bine sub forma de prajitura. Se poate prepara, desigur, si cu ciocolata alba simpla, dar cea crocanta ii da un „nu-stiu-ce” apetisant πŸ˜€ (si in plus isi pastreaza si forma la coacere).

E atat de gustoasa incat o puteti servi asa cum e, fara nici o glazura, crema sau decor, dar pentru ca, totusi, e o prajitura foarte speciala v-am creionat mai jos doua variante delicioase de „topping”, cu ciocolata sau frisca+fructe.

De incercat in ambele variante!!!!!

 

Ingrediente:

Blat cu ciocolata:
  • 120 g unt
  • 120 g zahar
  • 3 oua mari
  • un praf de sare
  • 160 g faina
  • 1 lingura cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 8 linguri lapte
  • 100 g ciocolata alba crocanta

Variante de topping:

1. Varianta de iarna: 100 g ciocolata alba crocanta, taiata in cubulete

2. Varianta de vara πŸ™‚

  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 200 g smantana (acra, pentru gatit)
  • 2 pachetele intaritor de frisca (1 pachet=10 g)
  • 250 g fructe de padure (zmeura, afine, mure) sau fructe de sezon
  • 50 ml rom alb pentru marinarea fructelor (optional)

 

Delicioasa!!! Ca o negresa cu ciocolata alba…a carei varianta o gasiti aici: Prajitura cu ciocolata alba si nuca πŸ™‚

 

 

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 175 grade C (foc moderat) si tapetati o forma de copt cu diam. de 24 cm (poate fi si de 26 cm) cu hartie de copt. Asta, in cazul in care vreti sa o faceti sub forma de tort, cum am facut si eu.Β  Daca vreti sa o transformati in prajitura, folositi o tava cu dimens. de aprox. 25 cm. x 16 cm.

Pentru blatul de ciocolata, bateti untul moale, lasat din timp la temperatura camerei, cu zaharul pana cand obtineti o compozitie spumoasa. Adaugati ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.

Faina, cacaua, praful de sare si praful de copt se cern si se amesteca cu laptele, alternativ, in compozitie.

Ciocolata alba crocanta se taie in bucati (nu foarte mari, dar nici mici), se dau prin faina, ca sa nu cada la fundul tavii, si se incorporeaza compozitiei.

Turnati compozitia in forma si nivelati, dupa care introduce in cuptorul incins, la copt.

Prajitura se lasa la copt cca. 25-30 de minute sau pana cand trece de testul suprem al scobitorii πŸ˜€

Cand e gata, se scoate din cuptor si se presara imediat cu ciocolata alba crocanta taiata bucatele (mai mult in mijlocul tortului). Se lasa apoi la racit in forma.

Inainte de servire, se desprinde inelul detasabil al tortului si se feliaza dupa plac si pofta!

Daca va place mai mult varianta „de vara”, faceti in felul urmator:

Amestecati smantana cu zaharul si intaritorul de frisca, folosind mixerul de mana. Bateti frisca bine si amestecati-o cu smantana. Intindeti apoi , uniform, deasupra blatului, in forma de dom sau cupola. Spalati fructele si scuturati-le de apa; presarati-le peste prajitura si serviti sau lasati-le inainte la „macerat”, in romul alb, pentru cca. 15 minute. Delicioasa tare si asa!!!




Cheesecake cu branza de vaci

Astazi e timpul pentru un cheesecake, un cheesecake cu branza de vaci, simplu si rapid. Cu baza din biscuiti, e adevarat, precum cel fara coacere…dar totusi, bine copt si foooarte atragator!! πŸ™‚

Veti vedea, la finalul postarii, poza veche, unde cheesecake-ul e doar pudrat cu zahar, insa in poza cea noua il puteti admira cu un strat generos de piure de capsuni!

Cu alte variante, de ciocolata, caramel, voi reveni cat de curand!!!

 

Ingrediente:

Pentru baza:
  • 150 g biscuiti digestivi sau simpli
  • 80 g unt
Pentru crema:
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 150 g zahar
  • 3 oua mari
  • 180 g smantana (acra, fermentata)
  • 1 lingurita coaja de portocale rasa
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
Pentru decor:
  • zahar pudra, ciocolata topita sau fructe de sezon (capsuni, zmeura)

 

Minunatul cheesecake refacut astazi, 3 martie 2022, sub forma de prajitura (forma aprox. 30/20 cm) :

La fel de delicios!!! πŸ˜€

 

Mod de preparare:

Pentru blatul de biscuiti, sfaramati biscuitii la robotul de bucatarie sau zdrobiti-i cu un sucitor. Topiti untul la microunde sau bain marie (nu-l lasati sa clocoteasca). Turnati untul topit peste biscuitii sfaramati si amestecati pana cand untul este absorbit complet de biscuiti.

Tapetati cu hartie de copt o forma de tort (cu inel detasabil) cu diam. de 24 cm. si asezati „aluatul” in forma, presand si nivelandu-l cu dosul unei linguri sau direct cu degetele. Tineti-l in frigider pentru cca. 15 minute, timp in care pregatiti crema.

Tot in timpul asta, incalziti si cuptorul la foc mic spre moderat (160 grade C).

Pentru umplutura de branza, bateti ouale cu zaharul pana se spumeaza. Separat, amestecati energic branza de vaci cu mixerul vertical, pana rezulta o crema fina. Adaugati in crema de branza ouale batute si smantana, precum si coaja rasa de citrice. Rasturnati compozitia peste blatul de biscuiti si asezati forma intr-o tava de copt (tava de la aragaz). Se face asta ca metoda de precautie (unele tavi de copt nu sunt grozave deloc, si compozitia s-ar putea scurge).

Coaceti timp de o ora, o ora si 10-15 minute, dar nu mai mult. Centrul cheesecake-ului trebuie sa fie inca moale!

Opriti focul, deschideti usa cuptorului si lasati prajitura sa se raceasca in cuptor, apoi bagati-o la frigider unde o veti tine cel putin 5, 6 ore inainte de a o scoate din forma. Eu o las intotdeauna la frigider peste noapte.

Taiati cheesecake-ul in felii si serviti-l cu fructe pasate impreuna cu o lingura de zahar pudra sau cu ciocolata topita. Ori mult mai comod si simplu, cum am facut si eu: pudrat cu zahar praf πŸ™‚




Prajitura cu maioneza

 

Da, stiu, si eu am reactionat la fel cand am aflat ca exista o astfel de prajitura: prajitura cu maioneza!!!! πŸ˜€

„Sigur este o greseala”, mi-am spus, facand ochii mari si stramband involuntar din nas.Β  Dar nu era nimic gresit, ci doar ciudat πŸ˜› Am cautat apoi si pe net si am descoperit-o, intr-o varianta foarte asemanatoare cu cea preluata de mine din cartea „Retete cu ciocolata”. Nu ii cunosc originile (in America e foarte cunoscuta) si nu-i cunosc povestea (din ce-am citit, aceasta prajitura se prepara in vreme de restriste, pe timp de razboi, cand ouale, untul si zaharul erau considerate un lux) dar va spun sincer ca este o prajitura extraordinara!!!

Aveti nevoie de maioneza facuta in casa (v-am afisat link catre reteta, mai jos la ingrediente) nu de maioneza cumparata, light, fara oua, etc. Maioneza e cea care transforma prajitura aceasta intr-una delicioasa, bogata, cu gust „plin” de ciocolata!!!

 

Ingrediente:

Pentru blat:
  • 125 g unt
  • 150 g ciocolata cu lapte sau amaruie
  • 225 ml cafea, proaspat preparata
  • 300 g zahar cu granulatie fina
  • 475 g faina
  • 1/2 plic praf de copt (5 g)
  • 50 g cacao
  • 225 gΒ maioneza, la temperatura camerei
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
Pentru glazura de ciocolata:
  • 125 g ciocolata cu minim 50% cacao
  • 40 g unt
  • 1 lingura apa
  • jumatati de nuca

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 175 grade C (foc potrivit) cu minim 15 minute inainte de a coace.

Se unge cu unt sau ulei o tava de aprox. 25 cm x 16 cm si se tapeteaza cu faina. Daca folositi hartie de copt, nu mai ungeti tava.

Puneti intr-o cratita, la foc mic, untul, ciocolata, zaharul, cacaua si cafeaua rece; amestecati pana cand se topeste ciocolata. Atentie, compozitia nu trebuie sa fiarba! Lasati apoi la racit.

Intre timp, preparati maioneza (calea catre reteta e sus la ingrediente) cu mentiunea ca nu veti pune decat o jumatate lingurita de mustar in compozitie (oricum, va veti convinge si singuri, daca incercati prajitura: mustarul nu se simte absolut deloc!!!)Β sau daca chiar nu suportati mustarul ori gandul ca e si el prezent in compozitie πŸ˜€ , faceti maioneza doar din galbenusuri si ulei. Puneti neaparat o lingurita de zeama de lamaie la inceput, ca sa nu aveti surprize.

Cerneti faina impreuna cu praful de copt intr-un castron incapator. Adaugati maioneza si cca. o treime din compozitia cu ciocolata, racita. Amestecati pana se omogenizeaza, apoi incorporati si restul compozitiei.

Turnati aluatul in forma pregatita si coaceti la mijlocul cuptorului timp de cca. 40 de minute. Puneti apoi tava pe un gratar si lasati-o sa se raceasca inainte de a scoate prajitura.

Pentru a prepara glazura, topiti ciocolata si untul impreuna cu apa, amestecand din cand in cand, astfel incat compozitia sa fie perfect omogena (ciocolata trebuie sa se topeasca). Lasati-o sa se raceasca putin, apoi intindeti-0 in stra egal deasupra prajiturii.

Puneti prajitura la frigider pentru cca. 15 minute, apoi marcati, cu un cutit bine ascutit si uns cu ulei de fiecare data cand taiati, 18 sau 24 de bucati (depinde de felul in care o taiati). Ornati fiecare patrat cu cate o jumatate de nuca:

Pentru voi πŸ™‚

Sfat: Cafeaua se poate inlocui cu apa…desi ar fi pacat sa faceti asta! :))




Caramel Shortbread

 

Caramel Shortbread este faimoasa prajitura in trei straturi: blat alb, crocant, pe care eu l-am facut negru πŸ˜› , crema caramel si glazura de ciocolata. E o prajitura extrem de dulce si gustoasa, pe care o mai puteti gasi si sub numele de Millionaire Shortbread. Eu am ales prima varianta de titlu, ca sa nu para intangibila πŸ˜€

Am incercat-o pentru prima oara acum cateva zile, si desi am urmat exact reteta din cartea mea „Retete cu ciocolata”, am avut parte de un semi-esec. Deloc surprinzator, dat fiind faptul ca crema a fiert prea putin (doar 5 minute). Evident, caramelul a fost prea moale si in momentul in care am taiat prajitura, a dat, apetisant, pe-afara :)) (aveti la sfarsitul postarii poza)

Acum insa, testata si retestata, cum mereu fac inainte de a va prezenta o reteta (nu veti ghici niciodata cate rateuri am dat din cauza retetelor de prin carti sau reviste, prost traduse sau prost redactate) va sta la indemana cea mai buna prajitura cu crema caramel!!!!!!

Daca nu aveti de unde sa cumparati lapte condensat, preparati voi acasa o portie de dulce de leche si folositi-o in locul caramelului.

 

Ingrediente:

Blat:
  • 180 g unt
  • 50 g zahar (cu granulatie fina)
  • 150 g faina
  • 20 g cacao
  • 2 lingurite nes (se pot inlocui cu cacao)
  • 50 g gris (fin) sau amidon
Crema caramel:
  • 1 conserva lapte condensat indulcit (400 g)
  • 150 g unt
Glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata cu lapte sau amaruie
  • 100 g ciocolata alba

 

Nu v-am uitat, dragilor!!!! :))

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 175 grade C (foc potrivit) cu 10 minute inainte de a coace. Ungeti cu ulei si tapetati cu hartie de copt (sau cu un strat subtire de nuci macinate) o tava de aprox. 25 cm. x 16 cm. Eu am folosit o tava de jena.

Pentru blat, frecati untul (moale, lasat la temperatura camerei cu cateva ore inainte) cu zaharulΒ  pana obtineti o spuma usoara in care incorporati faina si cacaua, cernute, si grisul sau amidonul. Puneti aluatul cu mana, presand usor, in tava de copt si intepati-l cu o furculita. Coaceti timp de cca. 25 de minute, apoi lasati sa se raceasca.

Pentru crema, puneti untul si laptele condensat intr-o cratita cu fundul dublu sau una emailata (daca aveti lapte condensat, dar e neindulcit, adaugati la fiert 200 g. zahar tos) timp de aprox. 25 de minute, amestecand des. In final trebuie sa semene cu un caramel. Lasati apoi sa se racoreasca un minut si turnati, cat mai uniform, deasupra blatului racit din tava. Lasati sa se raceasca complet.

Pentru glazura, topiti separat cele doua feluri de ciocolata. Turnati pe rand ciocolata topita peste prajitura, in fasii, avand grija sa acoperiti toata suprafata, apoi amestecati putin cu lama unui cutit pentru a obtine un efect marmorat.

Lasati stratul de ciocolata cca. 15 minute sa se intareasca la frigider, dupa care trasati bucatile (trebuie doar sa strapungeti stratul de ciocolata). Daca ciocolata se intareste complet, va va fi destul de greu sa taiati prajitura. Adica, o veti taia dar nu foarte frumos, stratul de ciocolata de deasupra crapandu-se. Daca folositi un cutit fierbinte, s-ar putea sa reusiti sa feliati prajitura chiar daca ciocolata s-a intarit. Alegeti varianta care va place mai mult πŸ˜›

Pastrati prajitura la rece (nu neaparat la frigider) pana la servire, cand o taiati in patratele. Patratele, fiindca e duuuulce tare!!! πŸ™‚

Desigur, glazura de ciocolata poate fi doar neagra, adica doar din ciocolata cu lapte sau neagra, nu neaparat marmorata.

 

Portia rebela πŸ˜€

Buna tare si asa!!!!!!!!!!!!!!




Prajitura cu pesmet

Prajitura cu pesmet pe care v-o prezint astazi nu este una spectaculoasa dar reprezinta modul ideal de a transforma pesmetul rezultat dintr-un cozonac (sau prajitura, ori paine) pe care nu le mai vrea nimeni πŸ˜€ , intr-o prajitura care poate fi savurata de intreaga familie.

Se poate servi si simpla, dar e mult mai buna cu gem de caise ori prune sau chiar mai bine, cu o crema de alune (Nutella).

N-ar strica nici oΒ  portie de budinca πŸ˜›

 

Ingrediente:

Pentru blat:
  • 200 g pesmet din cozonac sau resturi de prajitura
  • 6 oua mari
  • 10 linguri apa calda
  • 500 ml lapte fierbinte
  • 2 linguri unt topit sau ulei
  • 5 linguri cacao
  • 150 g zahar
  • 1 plic praf de copt (10 g)
Pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta rom sau vanilie

 

Mai sus, in poza de prezentare aveti varianta cu pesmet din cozonac (uscat si maruntit la robot) iar aici e varianta cu pesmet din paine. O prajitura simpla si buna!!!

 

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 170 grade C (foc mediu); ungeti cu ulei si tapetati cu hartie de copt o forma de aprox. 25 x 30 cm.

Amestecati intr-un castron incapator pesmetul cu cacaua, apoi turnati laptele fierbinte amestecat cu unt topit sau ulei. Lasati deoparte.

Separati ouale; bateti galbenusurile cu zaharul si apa fierbinte timp de 1-2 minute sau pana se spumeaza. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare, apoi incorporati-le in galbenusuri, incet, cu o spatula, sa nu se lase compozitia.

Turnati amestecul de mai sus impreuna cu praful de copt in compozitia cu pesmet si omogenizati.

Turnati compozitia in forma pregatita si dati la cuptor pentru cca. 30 de minute.

Cand e gata, scoateti din cuptor si cand s-a mai racit intepati din loc in loc cu o scobitoare.

Preparati siropul din apa cu zahar, lasandu-se la fiert timp de 5 minute. Adaugati esenta de rom sau vanilie.

Turnati siropul fierbinte peste prajitura si lasati la racit. E foarte buna si fara sirop.




Guguluf cu jumari

V-am ispitit ieri cu niste jumari de porc, surprinse mai mult in joaca, sub lumina slaba a hotei, dar de care v-ati bucurat tare, asa ca astazi va aduc ceva si mai si, un guguluf cu jumari, un cozonacel sarat si pufos pe care sunt sigura ca, odata ce-l veti incerca, il veti reface ori de cate ori veti avea ocazia. Sau jumari πŸ˜€

 

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 35 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 300 ml lapte cald
  • 150 g unt topit
  • 1 ou mare
  • 100-120 g jumari
  • 30 g miez de nuca, tocat mare

 

Mod de preparare:

Se amesteca drojdia zdrobita cu, zaharul si 5 linguri lapte (din cantitatea totala de lapte). Se acopera si se lasa sa creasca 10 minute, la cald (ferit de curenti de aer). Se amesteca faina cu sarea. Se face o gropita la mijloc si se toarna maiaua crescuta. Se amesteca bine si se mai lasa inca 10 minute la dospit.

Se adauga apoi untul topit, laptele si oul intreg. Se framanta bine, apoi se lasa sa creasca acoperit, la cald, pana ce isi dubleaza volumul (cca. 1 ora).

Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se taie in bucatele jumarile (reci). Se framanta aluatul cu jumarile si nucile tocate cu cutitul si se pune in forma de guguluf unsa cu unt. Se lasa sa creasca pana la marginea formei si se coace cca. 50 de minute. Se face testul scobitorii, pentru orice eventualitate.

Se lasa guguluful sa se racoreasca bine (cca. 15 minute) si se rastoarna cu grija pe platou:

Se serveste caldut sau rece, e la fel de incredibil de pufos si bun!!!

Sectiune πŸ˜›

Sfat: daca nu aveti forma de guguluf, folositi o forma mare de savarina sau chiar o tava de prajituri.




Jumari din slanina de porc

Jumari de porc sau jumere, cum le zicem noi in Banat, nu mancam decat foarte rar. Foarte rar spre deloc πŸ˜€

Anul asta insa am primit o „tablita” de slanina impanata cu carne si m-am gandit ca ar fi o ocazie buna de a o transforma in niste jumari proaspete si crocante, din care sa prepar mai apoi un minunat guguluf sarat (vin cu reteta imediat).

Mi-a ramas si de o portie de pogacele cu jumari, asa ca in final m-am bucurat ca am retrait o parte din copilaria mea frumoasa, alaturi de bunici.

 

Ingrediente:

  • 2 kg slanina de porc
  • 200 ml apa sau lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 ceapa mica (optional)

 

Mod de preparare:

Slanina (in special grasimea de pe burta), curatata de sorici si carne, dar care sa aiba totusi vinisoare de carne, se taie in patratele egale de 3-4 cm. lungime si 2-3 cm. latime. Sau cat o jumatate de cutie de chibrituri, daca nu aveti de gand sa stati cu rigla langa ele πŸ˜€Β  E important ca bucatile sa fie cat mai egale, pentru ca cele mici se vor arde.

In continuare, bucatile de grasime se pun intr-o cratita incapatoare sau intr-un ceaun (ceaunul folosit al bunicii e perfect! ) si se adauga putina apa. Se pune vasul la foc mic si se amesteca des, sa nu se prinda. Cand grasimea s-a topit iar jumarile s-au format (nu trebuie sa se rumeneasca foarte tare), se sareaza si se stinge focul.

Noua ne plac mai crocante, asa ca le las sa prinda mai bine culoare:

Jumarile se scot cu o spumiera, scurgandu-se bine de grasime, sau se strecoara prin strecuratoarea metalica, apasandu-le usor in strecuratoare pentru a elimina grasimea in exces:

Untura rezultata se pune in borcane si se consuma cat mai repede, ori direct pe paine, presarata cu boia -metoda barbara πŸ˜€ , ori la diferite preparate din carne, in loc de ulei.

Daca folositi lapte (laptele se adauga pentru albirea unturii) in loc de apa si nu sarati jumarile decat dupa ce le-ati scos din untura, puteti folosi untura (racita si intarita) la diverse aluaturi (foitaje). In special, la haios!!!




Tort cu crema de branza si mandarine

 

Acest tort cu crema de branza si mandarine, proaspat si racoritor, a fost o minunata surpriza in ziua de dupa Revelion. Am vazut artificiile cu o noapte inainte, impreuna cu Bogdi, langa Catedrala, si a fost absolut spectaculos…iar acasa ne-am mai delectat cu o portie πŸ˜€ , acest deliciu numindu-se de fapt: Tort de artificii cu crema de mandarine.

Se face foarte usor si e grozav de bun, asa ca sper sa-l incercati cat mai curand!!!!!!

 

Ingrediente:

Pentru blat:
  • 25 g unt
  • 2 oua
  • 75 g zahar
  • 75 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 1/2 lingura cacao
Pentru crema:
  • 6 foi gelatina sau 1 pliculet gelatina granule (10 g)
  • 2 cutii compot de mandarine de 312 g din care 175 g fruct (parte consistenta)
  • 100 g zahar pudra (sau tos)
  • 1 praf de scortisoara
  • 4 linguri suc proaspat de mandarine sau portocale
  • 500 g branza dulce de vaca
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 200 ml zeama de compot de mandarine sau suc proaspat de portocale
  • 125 g piscoturi
Pentru ornat:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g martipan
  • 1 lingura zahar pudra
  • drajeuri rosii
  • colorant alimentar rosu

 

La muuulti ani, dragilor!!!!

 

 

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 180 grade C (foc potrivit); tapetati o forma de 24 cm cu hartie de copt.

Blat: bateti ouale cu zaharul timp de 2, 3 minute. Cerneti deasupra faina amestecata cu praf de copt si cacao. Separat, topiti untul si inglobati-l (nu fierbinte, ci bine racorit). Turnati compozitia in forma pregatita si coaceti cca. 18 minute sau pana trece de testul scobitorii. Cand e gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Ungeti apoi o forma de cupola (un bol cu diam. asemanator) cu pensula de bucatarie, cu ulei (sau apa) si tapetati-o cu folie transparenta.Β  Scurgeti mandarinele si pastrati sucul (ar trebui sa obtineti cca. 200 ml suc).

Crema: puneti foitele de gelatina in multa apa rece; gelatina granule o acoperiti doar cu 100 ml apa. In ambele cazuri, lasati gelatina la inmuiat cca. 5 minute.Β Scurgeti apoi foitele de gelatina si topiti-le la microunde sau la bain marie; gelatina granule nu se scurge de apa ci se topeste asa cum e.

In continuare, amestecati branza dulce, bine sfaramata (trecuta prin sita sau zdrobita cu mixerul vertical) cu sucul proaspat stors de mandarine sau portocale (4 linguri) si zaharul pudra.

Adaugati gelatina topita si frisca batuta cu zaharul pudra vanilat si amestecati bine. Mandarinele se taie in jumatate si se adauga cremei.

Piscoturile se insiropeaza cu zeama din compot si se aseaza in forma de cupola, alternand cu crema de branza si mandarine. La final, se aseaza blatul pe fundul cupolei, deasupra straturilor de crema si piscoturi, si se insiropeaza si el cu suc de mandarine. Se incrusteaza in crema (se apasa usor in crema). Se da tortul la frigider peste noapte.

A doua zi, se rastoarna cu grija pe platoul de servit si se indeparteaza folia. Se deseneaza raze scurte de ciocolata topita, alternand cu raze lungi. La capatul razelor scurte se aseaza drajeuri rosii.

Se framanta martipanul cu zahar pudra si se coloreaza in roz cu colorant alimentar. Se intinde o foaie si se decupeaza stele care se aseaza la capatul razelor lungi de ciocolata.

Cel mai delicios tort cu artificii din lume!!!!!! πŸ˜›

 

Pentru voi πŸ™‚