Sos de marar

9 comentarii

Nu stiu voi cat de tare tresariti la vazul unui manunchi verde, proaspat, de marar, dar eu sint chiar lesinata dupa el 😀 (mararul si leusteanul imi plac la nebunie!!!) si inevitabil mi-l imaginez intr-un sos cremos si delicios, ca cel pe care am sa vi-l prezint acum. E preferatul meu, in orice anotimp!

…din cauza ca il fac mereu „cu ochii inchisi” 😛 …n-am sa va pot reda cu exactitate cate grame dintr-unul sau altul folosesc, dar veti vedea ca nu e nici o mare filozofie, toate se aduna la un loc si se potrivesc de gust. Aveti nevoie de o legatura sau doua de marar, ulei, faina si lapte pentru sosul bechamel, un pic de sare, un pic de zahar, un pic de otet :)))
In mare, se reiau pasii de la spanac cu lapte, omitand, insa, usturoiul.

Se spala, deci, mararul; se taie marunt. Se incalzeste uleiul, se adauga faina (pana obtineti o pasta), lapte, sare dupa gust. Se adauga mararul tocat:


Se amesteca bine si se lasa pe foc pana cand pufaie :)))
Se adauga cate „un pic” de zahar, otet, etc…
La sfarsit, dupa ce ati luat compozitia de pe foc, puteti adauga cateva linguri de iaurt.


Noi l-am servit langa niste cartofi fierti si niste chiftelute grozave, cu pasta de ansoa:



Foarte, foarte fain, sper sa il incercati!!!
Merge de minune si cu budincile pe care nu demult vi le-am prezentat: de dovlecei si de legume 😉

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

9 comentarii

Anonymous 25 februarie 2012 - 22:13

sosul de marar e bun facut la rece su usturoi si iaurt.Nu e nevoie de reteta.E simplu.Improvizati.E mult mai gustos.

Raspunde
any 28 iunie 2011 - 12:46

Laura si eu iubesc mararul f,mult sosul asta e o bunatate,am facut multe din retetele tale miau reusit in totalitate,iti multumesc ca impartasesti cu noi retetele tale,esti de mare ajutor!!!!

Raspunde
Slow Food Turda 1 iunie 2011 - 19:40

Este o bunatate de sos. Si eu il fac des dar cu smantana si lapte. Meniul meu este: carnaciori proaspeti (facuti acasa) prajiti, alaturi de paste (lascute) cu sos de marar.
Felicitari Laura pt log, se vede ca e facut cu suflet.

Raspunde
gina paun 15 aprilie 2011 - 18:52

Adevarat sunteti ,o adevarata profesionista ,la acest capitol si anume,bucataria,,felicitari,va urmaresc cu mare placere,,,si mai fac si cate ceva ,cand imi permite timpul

Raspunde
Ceci 28 martie 2011 - 19:37

Buna,

Eu il fac cu unt, in loc de ulei, dinstui mararul, apoi adaug faina si iaurtul, in loc de lapte… ies putin mai acrisor.

Raspunde
Anonymous 10 decembrie 2010 - 14:46

imi permit o sugestie: dinstuie mararul tocat marunt…cu uleiul 3 minute….apie faina, lapte etc…..va fi o explozie de aroma de marar….cu mult mai puternic…succes
Tatiana

Raspunde
Anonymous 14 noiembrie 2010 - 19:06

Foarte fain…mama il facea si imi placea la nebunie. Acum il voi putea face din nou pentru mine si sotul meu. Multumesc!

Raspunde
christine 20 iunie 2010 - 09:38

E extraordinar sosul,desi nu eram mare fana a mararului,acu pur si simplu i-l ador si am sa-l fac mereu.Te pup din Grecia si numai bine. Esti o bucatareasa minunata!

Raspunde
raluca 11 iunie 2010 - 08:50

Buna Laura, cand te aud cu ce bucurie vorbesti de o legatura de marar, cum stiu cat de usor se gaseste in Ro, aici langa Seattle, mararul e aur verde; e scump si rar,la fel si leusteanul, noroc cu gradinile romancelor sau jardinierele dupa caz; dar asa e romanu – descurcaret, mai ales cand nu renunta la a gati romaneste. Te pup, si trimite , mac(r)ar virtual, ceva verdeata si niste soare…

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.