Inimioare dulci cu mascarpone si visine

15 comentarii

Aceste inimioare dulci cu mascarpone si visine sunt pentru cei mai iubiti barbati (unu-n devenire 😛 ) din viata mea: Bogdi si Cipi!!!!!
Pentru Bogdi, de ziua copiilor, iar pentru Cipi, de ziua lui, fiindca e nascut chiar in 1 iunie!!! Vesnic tanar! 😀

Daca vreti sa ii surprindeti si voi pe cei dragi cu o surpriza dulce, poate cu un tort in forma de inimioara, va pun la indemana intreaga mea colectie de retete-inimioara :))

 

Ingrediente pentru 6 portii

Pentru aluat:
– 3 oua
– 100 g zahar
– 3 linguri suc de portocale
– 1 praf de sare
– 150 g faina
– 1/2 lingurita praf de copt

Pentru crema:
– 250 g mascarpone
– coaja rasa si sucul de la o lamaie
– 50 g zahar
– 200 ml frisca batuta
– visine din compot (borcan 720 ml)

In plus:
– 3 linguri zahar pudra

 

Mod de preparare:

Cu ajutorul unui sablon, se deseneaza pe hartia de copt 12 inimioare. Eu la desen ma prezint jalnic 😀 , doar oameni din aia „din bete” stiu sa fac, haha, care stau in fata unei case si deasupra e soarele, cu mii de raze…

…si nori stiu, pardon! :)))

Asta e „sablonul” meu:


Pana la urma, mai de rusine (erau copii langa mine 😀 ), mai din greseala, am reusit sa mesteresc niste inimioare blajine:


Buuun, si-acum sa continuam…
Ouale se bat spuma cu zahar, sare si suc de portocale pentru cca. 5 minute:

Sa puneti doar 3 linguri de suc pentru ca altfel o ia la vale aluatul si nu mai reusiti sa faceti nici o inimioara, cum am patit eu :)) …prima tura a iesit rulada, spre bucuria copiilor (pun pozele la sfarsit)

Cuptorul se incinge la 180 grade C (foc potrivit).
Se amesteca faina cu praful de copt si se cern impreuna deasupra compozitiei de oua:

Compozitia se transfera intr-un sprit de ornat si se umplu inimioarele desenate cu aluat:


Se coc cca. 10 minute (eu le-am tinut mai mult si s-au cam rumenit):


Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar:

Eu fiindca am desenat inimioarele cam mici, am mai ramas cu aluat cat pentru un muffins mare :)) …pe care l-am copt separat…

Pentru crema, se lasa sa se scurga compotul de visine. Se amesteca mascarpone cu coaja de lamaie, suc de lamaie si zahar:


Se inglobeaza frisca batuta si se pregatesc inimioarele:

Crema se aseaza pe 6 inimioare; se aseaza deasupra visine din compot:


Se acopera cu celelalte inimioare, sub forma de sandwich:


Se pudreaza cu zahar:


Cele 2 inimioare din poza de mai jos sunt pentru iubitii mei!!!! 🙂 Le-am „asortat” cu visine din pomisorul nostru, din gradina:

Dar si voua va ofer, cu mare drag, o inimioara dulce!!!

…iar doamnelor si domnisoarelor ce ma viziteaza, le ofer o floare din „buchetul” primit de ziua mea, zi pe care am „sarbatorit-o” in familie, in 30 mai 🙂

 

P.S. Am uitat sa va arat rulada rezultata din esecul cu prima tura de inimioare 🙂
A fost tare curgator aluatul, cu doar 120 g faina, cum zicea initial reteta, asa ca am intins toata compozitia in tava de aragaz (nu s-a „umplut” in intregime) si a rezultat o rulada nemaipomenita, pe care am umplut-o cu gem de caise si mascarpone+zahar praf+frisca… iar langa am avut un bol cu ciocolata alba, topita, pe care as fi vrut s-o torn deasupra dar din cauza de copii pofticiosi am folosit-o pe post de „dip” 😀
Foooarte buna!!!


image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

15 comentarii

Andreea Alina 1 decembrie 2011 - 17:17

cat de bine arata, si cred ca sunt atat de bune felicitari

Raspunde
Laura 4 august 2008 - 11:48

Elena scumpa, niciodata nu e prea tarziu pentru felicitari 😛
Le primesc cu mare bucurie!
Dupa cum vezi, eu sint cea care a intarziat cu multumirile, dar sint sigura ca ma ierti :))
Te pup cu drag!

Raspunde
E.C. 14 iunie 2008 - 23:41

Laura, sper ca nu-i prea tarziu:))) am scapat „petrecerea” voastra! Sa fiti sanatosi si fericiti alaturi de Bogdi si sa ne incanti mai departe cu asa bunatati! Va pup, la multi ani!

Raspunde
Laura 12 iunie 2008 - 23:38

Georgis, ma bucura mult ce-mi spui 🙂
Te astept oricand cu drag…chiar asa…”in liniste” 😛

P.S. …inimioara ti-am dat dar am uitat de floricica! :))
Te rog sa iti alegi una, care iti place mai mult 🙂

Raspunde
georgis 11 iunie 2008 - 15:42

Sa stii ca vin in vizita aproape in fiecare zi…numai ca nu am mereu timp sa te salut si sa te felicit pt bunatatile pe care le faci…
Si merci pt inmioara 🙂

Raspunde
Laura 11 iunie 2008 - 15:32

Georgis, ce surpriza minunata mi-ai facut!!!
Iti multumesc frumos pentru urare!
…sint incantata ca inca mai primesc felicitari de ziua mea 😛

Si ma bucur mult ca iti plac inimioarele…una, dupa cum ai citit, este pentru tine! 🙂

Sa mai vii in vizita… 🙂

Raspunde
georgis 11 iunie 2008 - 12:46

:* La multi ani cu intarziere 😀 si felicitari pt inimioare…arata suuuuuper….ne omori cu retetele tale 🙂

Raspunde
Laura 8 iunie 2008 - 16:43

Natalia scumpa, primesc cu mare drag urarile tale calde! 🙂
Iti multumesc frumos, mi-ai facut o mare bucurie!

Raspunde
Laura 8 iunie 2008 - 16:41

Irina, draga mea, iti multumesc frumos pentru urare!!! 🙂
Te pup!

Raspunde
Laura 8 iunie 2008 - 16:39

Wowww, Teo draga, ce veste minunata mi-ai dat, ca a miscat bebe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))
Si eu imi amintesc cu mare precizie ce am simtit cand a miscat Bogdi meu… a fost ca un val mic, care dupa ce a ajuns la mal, s-a spart in milioane de particule de apa, ce parca imi spuneau: Ceau, mami, aici sint!!!
Vaaai, ce emotionant!!!! …acusi ma napadesc lacrimile…

Eu mi-am notat si ziua si ora cand s-a intamplat asta :))) …mi-am tinut pe tot parcursul sarcinii (si pana la implinirea primului anisor a lui Bogdi)…un jurnal de sarcina…
Poate odata am sa il fac „public” 😛

Te pup si ma bucur ca-ti plac inimioarele, desi nu vreau sa te fac sa poftesti 🙂

P.S. vorbim pe gmail 😉

Raspunde
Laura 8 iunie 2008 - 16:29

Te pup, Mirela!!! Ma bucur ca iti plac inimioarele! 🙂
…si sa stii ca m-au cam chinuit inimioarele astea, intr-adevar! :)) …caci nu le-am desenat doar o data (cate 12 buc.)…ci de doua ori!!! 😀
…da’ de bune au fost taaaare bune, asa ca le-am iertat 😛

Raspunde
Natalia 7 iunie 2008 - 00:06

La multi ani, Laura! Toate cele de folos sa iti dea Domnul!
te imbratisez cu drag

Raspunde
Irina 6 iunie 2008 - 22:08

La multi ani !

Raspunde
Teo 6 iunie 2008 - 20:04

Oh my God!!!! Nu cred ca ma voie sa vad si sa citesc asa ceva!!! Arata super :-s

P.S. Laura, ghici, ghici??? a miscat bebe!!!!! te pupam de 1 miliard de ori >:D<

Raspunde
Mirela 5 iunie 2008 - 15:48

Laura, m-ai dat gata cu reteta asta. Cata rabdare ai avut sa desenezi inimioare! Cred ca au fost tare bune.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.