Pateu din ficatei de pui

1 comentarii

Pateu din ficatei de pui: perfect pe paine proaspata!!! Calda, daca s-ar putea! 😀

Pateul din ficatei de pui este cel mai gustos, daca ma intrebati pe mine! 😛  Aici il aveti in varianta „ficatei prajiti cu vin”, dar il puteti prepara si intr-o alta varianta, cu ficatei fierti: Crema de ficat de pasare!!!

 

Ingrediente:

  • 400 g ficatei de pui
  • 2 cepe potrivite
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • putin ulei
  • 1 canita (espresso) cu vin alb

 

 

Mod de preparare:

Incingem uleiul intr-o tigaie.

Taiem ceapa pestisori (mai grosi) si o punem la calit. Nu o lasam decat vreo 2 minute, timp in care amestecam des, sa nu se arda.

Adaugam apoi usturoiul tocat si ficateii.

Prajim la foc mare pana cand scade zeama ce-o lasa ficateii.

Punem sare si piper dupa gust; turnam vinul si lasam pe foc pana scade.

Dam tigaia deoparte si lasam la racit, dupa care punem totul in robotul de bucatarie (in blender) si mixam pana obtinem o pasta.

Pateul se serveste pe felii de paine simple sau putin prajite. Cu gogosari in otet sau castraveti merge de minune! Dar si cu rosii..si ardei (eu 😀 )

 

Pozele vechi 🙂

 

 

Reteta preluata de la Maya

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

1 comentarii

Irina 9 septembrie 2011 - 11:32

Caut de mult timp o reteta de pateu de casa. Asta suna minunat.
Eu ma gandesc ca se poate praji ceapa in unt, iese mult mai gustos. Eu asa fac ficateii cu ceapa.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.