Budinca de clatite cu cacao, banane, rom si miere

13 comentarii

 

O budinca extraordinar de gustoasa aceasta budinca de clatite cu cacao, banane, rom si miere!!! Se poate servi fierbinte, sau rece cum am facut noi, cu un mot de frisca, inghetata sau sos de ciocolata. Cele mai gustoase clatite de „ciocolata” 😛
La fel de gustoasa si cu bucati de ananas din conserva, taiat cubulete.

 

Ingrediente pentru 8 portii:

Pentru umplutura:
  • 8 banane, taiate rondele
  • 3 linguri rom
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 portocala, zeama si coaja rasa
Pentru sosul de miere:
  • 50 g unt
  • 25 g faina
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri miere
  • 15 g fulgi migdale sau cocos (mai ales daca alegeti sa faceti varianta cu bucatele de ananas)
Pentru sosul de ciocolata (optional)
  • 200 g ciocolata cu lapte sau amaruie
  • 100 ml smantana pentru frisca
Aici aveti budinca refacuta:

 

…iar aici aveti atat pozele vechi cat si modul de preparare 🙂

Primul pas consta in prepararea clatitelor de cacao, dupa reteta de mai sus:

Incalziti cuptorul la semnul 5 sau 180 grade C (foc potrivit). Taiati bananele rondele:
Amestecati intr-un vas bananele, romul (esenta de rom), zaharul si zeama de portocale si turnati „sosul” peste bucatile de banane:
Intindeti clatitele pe masa si puneti umplutura in parti egale pe fiecare clatita:
Rulati clatitele si taiati-le in bucati de 2,5 cm lungime:
Aranjati bucatile de clatite intr-un vas termorezistent, tapetat in prealabil cu unt:

Pentru sosul alb, incalziti untul intr-o tigaie, adaugati faina si prajiti 1 minut, amestecand incontinuu. Luati apoi tigaia de pe foc si adaugati laptele treptat, amestecand bine. Puneti tigaia inapoi pe foc, lasati sa dea in clocot, amestecand bine si lasati sa fiarba la foc mic 2 minute, pana se ingroasa sosul. Lasati sa se raceasca, apoi adaugati mierea, amestecand bine. Turnati sosul peste clatite, presarati coaja de portocala si fulgii de migdale (pe care eu nu le-am mai pus). Bagati vasul in cuptor si coaceti 12-15 minute, pana se rumenesc migdalele.
Sfat: mierea se poate pune doar la sfarsit, dupa ce ati scos budinca din cuptor.
Daca vreti sa le serviti cu sos de ciocolata, topiti la bain-marie ciocolata si frisca (nebatuta), lasati 2-3 minute sa se racoreasca si apoi turnati deasupra budincii sau direct in farfurie.
Detaliu:
image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

13 comentarii

Streulea Cristian 20 august 2012 - 10:45

e o prietena, ea e specialista 🙂

Raspunde
Naomi 26 aprilie 2012 - 12:16

Laura, esti minunata!! nu pot crede cate bunataturi poti face!! site-ul e nemaipomenit!!
zilnic ma uit pe site-ul tau, e superb…FELICITARI!!
neaparat trebuie sa fac aceasta reteta, sunt insarcinata in luna a6a si site-ul tau ma ispiteste rau :X
mult succes in continuare !!!!

Raspunde
Iulian 26 august 2011 - 20:41

Budinca de clatite la asta nu m-am gandit cred ca o sa incerc si eu sa fac nu pare prea greu.:D RESPECT!!!!!

Raspunde
Laura 20 mai 2010 - 09:52

Mii de scuze, Camelia draga, pentru raspunsul intarziat.
…clatitele merg de minune cu ananas, am si specificat in reteta…se completeaza la fix cu sosul de miere 🙂
…si daca le faci cu mere, sa adaugi neaparat un pic de scortisoara in sos 😉
Te pup si te astept cu impresii!!!

Raspunde
Camelia 11 februarie 2010 - 15:31

As putea sa inlocuiesc bananele cu ananas din compot, sau mere?

Raspunde
Laura 23 iunie 2009 - 15:36

Kriss, draga mea, bine-ai venit in randul devoratorilor de clatite…bronzate! 😛
E absolut fantastica budinca asta, stiu…si eu am facut-o de (prea) multe ori fara sa ne plictisim de ea, hi, hi…
Te pup si sa-ti fi fost de bine! 😉
Te astept, cu drag, si la alte „degustari” 🙂

Raspunde
Kriss 20 mai 2009 - 19:43

buna! ieri seara am facut clatitele astea…..si am ramas muta dupa ce le-am gustat….
si mincat vre-o 2 bucati asa fierbinti (:P nu mai aveam loc pt mai multe :P)
iar astazi le-am mincat pe toate… 😀

foarte foarte delicioase!
Te admir pt atitea recete reusite!

Raspunde
Laura 24 noiembrie 2008 - 02:00

Ioana draga, ce mult ma bucur ca ai incercat-o si ca ti-a placut atat de mult!!! 🙂
Te puuuup!!!

Raspunde
ioana 20 noiembrie 2008 - 21:44

Tocmai am terminat de facut budinca! E o adevarata nebunie!!! Minunata, imi e teama ca o sa o mananc pe toata acum! Multumesc Laura pentru aceasta reteta grozava!

Raspunde
Laura 22 octombrie 2008 - 22:08

Ce draguta poti sa fii, Cristina :))
M-am amuzat teribil de pofta ta de nestavilit…care nu m-a ocolit nici pe mine atunci cand am facut pentru prima oara budinca 😀

Te pup fiindca ti-a placut atat de mult si pentru faptul ca vrei sa mai incerci si alte retete de-ale mele!
…cat despre martipan, ce sa-ti zic?! -eu l-am gasit de cumparat (de la o fata draguta din TM si de prin cofetarii)…insa daca nu ai nicicum noroc sa il achizitionezi, te sfatuiesc sa il incerci chiar tu acasa, dupa un articol foarte interesant, pe care il poti gasi pe blogul Isabelei (cea care mi-a scris mai sus :P)

Tin pumnii sa reusesti!!! 🙂
…si sa te vad cat mai curand cu „omiduta a la Cristina” :))

Te pup dulce si sper ca nu te-ai suparat pe mine, fiindca ti-am raspuns atat de tarziu 🙂

Raspunde
Cristina 10 octombrie 2008 - 18:16

Am facut si eu aceasta bunatate si abia m-am putut opri din mancat!!!!
Voi mai incerca si alte retete ale tale. Spune-mi te rog, unde gasesti pasta de martipan? Am vazut omiduta facuta de tine si m-a impresionat.
Multumim pentru retete!

Raspunde
Laura 3 octombrie 2008 - 09:23

Aliza, ce draguta esti!!! 🙂
Desi nu as fi vrut sa te doara burtica 😛 …totusi ma bucur ca ai incercat budinca de clatite! :))
…care, by the way, ti-a iesit superba! 😉

Raspunde
ISABELA 27 septembrie 2008 - 19:17

Laura am facut azi budinca nemaipomenit de buna, ma doare burta de cat am papat 😛

Pupici

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.