Placinta cu carne

10 comentarii

Visam de foarte mult timp sa pregatesc acest burek!!! La mine a iesit mai mult placinta cu carne :P, fiindca nu am avut foi subtiri de placinta, dar in final n-a mai contat!!!
Din nou, inspiratia mea a fost Laura, cu al ei apetisant burek cu carne 😉

Ingrediente:
– 1 pachet foi de placinta (foi subtiri)-400g.
– 500-600. carne macinata, amestec
– 200 g. ceapa
– 1 lingura mare cu gris
– 2-3 linguri ulei
– sare, piper, mirodenii

Crusta:
– 100 ml. apa minerala carbogazoasa
– 100 ml. smantana
– 1 ou mare

In plus:
– cate o cana cu ulei si apa, pentru stropit foile

Mod de preparare:

Incepeti prin a dezgheta foile de placinta (nu le fortati sa se desfaca)
Caliti ceapa in 2-3 linguri ulei; adaugati carnea (cat mai slaba, daca se poate, adica macinata in casa, caz in care puteti folosi mai multa carne de vita). Adaugati condimentele si lasati carnea sa se caleasca, amestecand continuu (carnea nu trebuie gatita foarte mult).
Compozitia rezultata se lasa la racit, dupa care i se potiveste gustul de sare, piper, boia, si tot ce va mai place voua 😛
La final, adaugati grisul si amestecati totul foarte bine.
Ungeti bine cu ulei o tava mai adanca. Asezati 2-3 foi de placinta, stropiti deasupra cateva picaturi de apa si cateva picaturi de ulei, apoi asezati un strat de umplutura.
Acest procedeu de asamblare a foilor si a compozitiei, se repeta pana cand se termina si foile si umplutura 🙂
Nu va nelinistiti daca foile se rup, desi le manevrati cu grija…indoiti-le, daca e cazul, si asezati-le in asa fel incat sa formeze un strat; dupa copt acest lucru nu se va observa absolut deloc 😛
Odata placinta asamblata, se preseaza usor suprafata, si cu un cutit bine ascutit se portioneaza dupa preferinta (patrate, dreptunghiuri, etc)
Se pregateste crusta, amestecand ingredientele date; se toarna peste placinta necoapta si se da tava la cuptor pentru cca. 40 de minute, la 180 grade C (foc potrivit), sau pana cand suprafata se rumeneste frumos.
Se lasa placinta sa se raceasca in tava, apoi se taie din nou, urmand liniile pe care le-ati facut inainte de a fi introdusa la cuptor.

Delicioasa!!!!!!!!!!!!!!


Tot pe masa festiva, la pozat, langa aceiasi melcisori si oua-ciupercute:


Aici aveti varianta cu banza sarata: Placinta cu branza sarata 🙂

 

Reteta preluata de la Laura Laurentiu

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

10 comentarii

Laura 15 noiembrie 2010 - 19:48

Anonim, placinta asta e incredibil de gustoasa si savuroasa, vei vedea 🙂
Am mai adaugat in post cateva trucuri, care te vor ajuta cu siguranta sa o prepari asa cum trebuie. Daca urmezi pasii pe care vi i-am redat in reteta, nu vei da gres 😛
Spor la bucatarit!!!…si sa revii cu impresii, neaparat bune :)))

Raspunde
Anonymous 15 noiembrie 2010 - 17:50

am si eu o intrebarica daca se poate.. nu se face un sos ceva sa se coaca si sa lege compozitia ? se face asa simplu ? nu se ard foile, nu iese seaca? nici macar deasupra nu se da cu nimic ? vreau s-o fac si mi-e cam teama…multumesc.

Raspunde
Laura 13 octombrie 2009 - 15:27

Adizzy, sa stii ca se apropie foarte tare de gustul merdenelelor cu carne…din tineretea mea, cel putin… :)))
Te pup si-ti tin pumnii!

Raspunde
Laura 13 octombrie 2009 - 15:24

Livia, sa le incerci pe amandoua daca tot te apuci :))
Chiar sint grozav de bune!!!
…si sa folosesti foi de placinta nu de foietaj, cum am facut eu 😛
Spor la bucatarit!!!

Raspunde
adizzy 2 octombrie 2009 - 03:55

imi aminteste de merdenelele cu carne ce le mancam in pauzele dintre cursuri..ahh 🙂 trebuie musai sa incerc 🙂

Raspunde
Livia 1 octombrie 2009 - 23:06

Si pe mine ma tenteaza de cand l-am vazut la cealalta Laura in Cuina :), arata sooper, si cred ca e extrem de bun, se va incerca cu singuranta, dar nu promit ca sunt a 4-a 😀

Raspunde
Laura 1 octombrie 2009 - 20:20

Diana, ma bucur mult sa te „revad” 🙂
…si la fel de mult sa aflu ca si tu ai fost hipnotizata de burekul Laurei 😛
E grozav cel cu branza dar si cel cu carne e nemaipomenit, sa il incerci neaparat!
Eu vreau acum sa-l fac cu branza dulce, hi, hi…

Te pup dulce pentru mesaj!!!

Raspunde
Laura 1 octombrie 2009 - 20:13

Hi, hi, Mariana, de ce m-ai intrebat?! 😛 …eu as face cate-o tava din fiecare, ca nu se fac nici greu si nici nu-ti faci gaura in buget :))
…da’ ca sa-ti raspund, totusi, la intrebare: fa-o pe cea care te ispiteste pe tine mai tare 😉
Pe mine portia cu branza m-a nimerit la fix!
Spor la treaba si la impresionat musafiri :))

Raspunde
Diana Didona 1 octombrie 2009 - 19:59

Arata absolut minunat! Esti a doua persoana pe care am „depistat-o” ca a preluat reteta de burek de la Laura Laurentiu; a treia sunt eu, dar l-am facut cu branza sarata. Pur si simplu cand vezi aceasta placinta ti se face pofta instantaneu. Ramane s-o fac si eu cu carne.
Mii de pupici!

Raspunde
Mariana 1 octombrie 2009 - 19:45

Uaaaa!ce bine arata,uite fac pe duminica ca am musafirii!!!da de care sa fac Laura?am ce pune in ele!hai zi
de care sa fac?

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.