Fursecuri cu lamaie

4 comentarii

Dragii mei, am preparat rapid aceste fursecuri cu lamaie mai mult pentru a-l bucura pe Bogdi, care ma intreaba inca de ieri, din jumatate in jumatate de ora, cand vine Mos Nicolae 🙂

Anul trecut l-am asteptat cu niste ghetute festive, dar anul acesta speram sa se multumeasca cu aceste fursecuri acrisoare si aromate. Sucul de lamaie si coaja tonica a limetelor ce intra-n compozitia lor le fac de-a dreptul irezistibile!!!

 

Ingrediente:

  • 250 g margarina
  • 380 g faina
  • 200 g zahar pudra
  • sucul de la 1 lamaie
  • coaja rasa de la 2 limete (lamai verzi)

 

Mod de preparare:

Se amesteca margarina cu zaharul, un varf cutit de sare, sucul de lamaie si coaja rasa a limetelor. Se adauga faina in ploaie si se omogenizeaza compozitia. Se modeleaza aluatul sub forma de bila si se pune la rece, infoliat, pentru cca. 3 ore. Cu cat il lasati mai mult la rece, cu-atat mai fragede vor fi fursecurile. Puteti, asadar, sa pregatiti aluatul noaptea, sa il lasati la frigider peste noapte iar a doua zi sa va puneti pe treaba 🙂

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit); se tapeteaza o tava cu hartie de copt sau se unge usor cu ulei ori margarina si se presara cu faina.

Se iau cu o lingurita gramajoare mici de aluat, rotunde si cat mai uniforme, si se pun in tava tapetata cu hartie:

Se pastreaza o distanta de aprox. 3 cm. intre ele, pentru ca vor creste la copt:

Fursecurile se coc aproximativ 14 minute…asta in cazul in care le faceti mai mici, ca niste nuci…iar daca le faceti mai mari, cum le-am facut eu, le tineti maxim 18 minute.

Oricum alegeti sa faceti, trebuie sa aveti grija ca fursecurile sa ramana albe (doar putin rumenite pe margini).

Sunt fragede si gustoase si le puteti pastra cateva zile intr-o cutie se se inchide etans, alaturi de o coaja de mar.

Asta daca mai rezista pana atunci 😀

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

4 comentarii

Alina 4 ianuarie 2018 - 18:52

Cu ce pot inlocui margarina? Multumesc

Raspunde
Alina David 11 decembrie 2014 - 19:05

Am preparat azi fursecurile cu lamiae, insa le-am facut prea subtiri si s-au rumenit prea tare. Trebuie facute doar bilute? Eu le-am facut in diverse forme si mai subtiri si le-am tinut 20 de minute in cuptor, prin urmare le-am cam ars.

Raspunde
Alina 6 februarie 2013 - 09:57

Salut, pot inlocui zaharul pudra cu unul obisnuit ?

Raspunde
Roxana 5 decembrie 2012 - 17:57

Foarte simplu de facut! si… de post! 🙂
Super idee de rontaituri la ceaiul de dimineata!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.