Clatite de post

11 comentarii
Va amintiti cand va povesteam ca in timp ce baietii mei se delectau cu „cel mai extraordinar tort din lume” eu ma gandeam ca imi voi savura, destul de resemnata 😛 , portia mea de clatite de post?! E adevarat, erau cu sos de miere si smochine dar parca nu se ridicau la nivelul apetisantului tort :))

Ei bine, va marturisesc ca, dupa ce am mancat-o pe prima, asa cum era, mi-am dat seama ca nu erau cu nimic mai prejos decat clatitele clasice, cu oua si lapte, ba din contra, erau fenomenale!!! Si nici macar tortul n-a mai parut atat de incredibil 😀

Sunt apetisante si simple, daramite cu umplutura. Sper mult de tot sa le incercati si voi!!!

 

Ingrediente pentru cca. 7-8 clatite:
  • 200 g faina
  • 300 ml apa minerala
  • 100 ml ulei
  • 30 g zahar
  • un varf cutit sare

 

Mod de preparare:

Se amesteca toate ingredientele, adica faina, zaharul, praful de sare (cat luati cu trei degete), uleiul si apa minerala si se bat toate bine (cu telul, cu mixerul) pana se obtine o pasta de consistenta unei smantani subtiri. Daca totusi compozitia e prea groasa, se mai adauga, putin cate putin, apa minerala. Se lasa la frigider pentru minim 1 ora sau peste noapte, cum am facut eu, insa atunci va trebui sa mai adaugati 100-150 ml apa minerala, fiindca aluatul se ingroasa foarte mult.

Clatitele se coc intr-o tigaie neaderenta, iar focul sa fie domol, pentru ca altfel se ard repede si nu se patrund cum trebuie. Dupa fiecare clatita se unge fundul tigaii cu pensula cu ulei.
La clatitele de post, lipsa oului face ca foaia sa se rupa usor, de aceea se fac putin mai groase.
Ca desert se pot umple cu gem sau dulceata iar ca aperitiv se pot umple cu umplutura de la varzari, cu urzici, spanac, etc. (nu se mai pune zahar).

Aici e portia cu miere si afine:

 

Pozele vechi 🙂

 

Daca doriti sa le serviti cu dulceata, va invit sa vizitati „sectiunea” speciala dedicata lor.
Cu umplutura sarata inca nu le-am testat dar vor mai fi ocazii si, ca de obicei, I’ll let you know 😀

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

11 comentarii

EU 10 mai 2013 - 16:12

buna, sunt o incepatoare. cu mult entuziasm am vrut sa le prepar, dar cum nu scrie nicaieri, am pus uleiul in compozitie. a iesit un total esec. chiar ma oftic. mi se pare ca reteta este incompleta.

Raspunde
Anonymous 28 martie 2012 - 16:25

Uleiul se amesteca cu celelalte ingrediente, sau e pentru uns tigaia?

Mariana

Raspunde
oana 28 martie 2013 - 23:04

pentru uns tigaia

Raspunde
Anonymous 23 martie 2012 - 19:14

Excelenta reteta! Doar ce am terminat de facut si au iesit delicioase. nota 10

Raspunde
ellis 1 aprilie 2010 - 06:40

interesant;

Laura, eu vreau sa iti multumesc pt minunatele retete si prezentari, pt mine acest loc este cel in care vin sa caut idei pentru mesele de ssarbatoare, sau pur si simplu sa caut surse cand am o lipsa de inspiratie; intotdeauna gasesc; acum venisem chitita pe aperitivele pt masa festiva; sa fii sanatoasa si sa ne incanti tot asa.
Sa aveti un Paste fericit!

Raspunde
Velcu Gabriel 30 martie 2010 - 23:07

mi-ai facut o pofta……… buna reteta!!m-ai ales in postul Pastelui care e cel mai lung

Raspunde
ninoasca 30 martie 2010 - 22:23

Buna Laura,arata foarte bine clatitele tale si cred ca sunt si foarte delicioase…iami.As vrea sa-ti mai spun ca te urmaresc si admir tot ce faci si imi place noua fata a blog-ului; e foarte elegant.Iti urez sa ai un Paste Fericit alaturi de cei dragi!

Raspunde
Wine and Knives 30 martie 2010 - 14:15

de unde iei smochine?

Raspunde
Mihaela 30 martie 2010 - 10:13

Draga Laura,
Super reteta. Am „rasfoit” blogul tau ….E DELICIOS! Felicitari!
Mihaela

Raspunde
Daniela 30 martie 2010 - 07:12

Arata foarte bine!
Dar cel mai mult mi-a atras atentia smochinele, nu am mancat niciodata cu smochine mai facut curioasa!
O zi buna!

Raspunde
andreea georgiana 29 martie 2010 - 23:07

hai ca nu e asa de rau:))dar nici nu se compara cu minunatia aia de tort:d
pupici

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.