Prajitura turnata cu branza

19 comentarii
Aceasta prajitura turnata cu branza este o minunatie de prajitura!!! Si e absolut delicioasa si in varianta cu mere sau cu dovleac.

Nu ar fi rau s-aveti doua tavi pregatite 😀 …sau sa dublati cantitatile si s-o coaceti intr-o forma mai mare! Atat de buna e!!!!

 

Ingrediente:

Pentru aluat:
  • 2 oua intregi
  • 8 linguri zahar (150 g)
  • 9 linguri ulei (60 ml)
  • 9 linguri lapte (80 ml)
  • 12 linguri faina (140 g)
  • 1 lingura praf de copt (8 g)
Umplutura de branza:
  • 500 g branza dulce de vaci (sau Ricotta)
  • 4 oua mari
  • un praf de sare
  • 5 linguri gris (rase) (40 g)
  • o mana buna de stafide
  • 5-6 linguri cu zahar (cu varf) sau mai mult, dupa gust (180 g)
  • 2 pliculete zahar vanilat (20 g)

 

Mod de preparare:

Incepeti prin a incalzi cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).  Tapetati apoi cu hartie de copt o forma de aprox. 30 cm. lungime/20 cm. latime (tava se poate unge cu unt si presara cu faina).

Pentru blat, bateti ouale cu zaharul, adaugati uleiul si amestecati pana se incorporeaza.

Separat, amestecati faina cu praful de copt; rasturnati peste amestecul cu oua, alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa curga cand e luat cu lingura dar sa fie mai gros decat cel de clatite.

In continuare, turnati jumatate din aluat in forma si nivelati usor. Puneti forma imediat in cuptor si lasati la copt timp de 10-12 minute. Scoateti-o apoi si puneti amestecul de branza dulce, adica toate ingredientele de la crema, amestecate bine.

Turnati restul de aluat peste stratul de branza (cat mai uniform) si dati prajitura la copt pentru cca. 40 de minute.

In ultimele 15 minute, dati focul mai incet (170 grade C).

Cand este gata, se pudreaza cu zahar pudra. Se taie cand este racita complet.

Mai jos aveti cele mai noi poze, cu prajitura refacuta…iar si mai jos 😀 , o aveti in alte doua variante (cu prajitura coapta in tavi diferite), primele „intalniri” ale mele, foooarte timide, cu aceasta delicioasa prajitura :))

 

Poze vechi 🙂

 

 

 

Reteta de la Anat

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

19 comentarii

Anda 9 august 2021 - 09:50

Apropo, am facut cantitate dubla!

Raspunde
Laura 1 iulie 2022 - 13:02

Unde e menționat laptele în blat ? E doar la ingrediente. 🙂

Raspunde
Anda 9 august 2021 - 09:49

Am facut asera aceastaprajitura. Intr-adevar o prajitura! Este extraordinara, blatul este de-o finete si imbina perfect aromele. Va ramane reteta mea de suflet! Multumesc Laura

Raspunde
Anda 9 august 2021 - 09:51

Am facut cantitate dubla! Perfecta reteta!

Raspunde
Lidia 13 iulie 2017 - 11:57

Se poate utiliza ulei de olive în loc de ulei normal? Mulțumesc.

Raspunde
Karrina 24 martie 2014 - 23:17

FOARTE DELICIOASA..SAPTAMANA TRECUTA AM FACUT CU MERE,IAR AZI CU BRANZA SI AM DUBLAT CANTITATILE …..MULTUMESC MULT

Raspunde
Anonymous 17 martie 2012 - 18:32

buna, imi potispune si mie ce dimensiune trebuie sa aiba tava?
multumesc,
PS: un blog minunat si retete extraordinare

Raspunde
LACRĂMIOARA 24 noiembrie 2019 - 14:33

Foarte delicioasă chiar astăzi am facuto super reteta felicitări

Raspunde
Laura Sava 30 noiembrie 2019 - 15:27

Ma bucur tare mult ca ti-a placut, Lacramioara!!! Pupici dulci! <3

Raspunde
Luminița 9 iunie 2021 - 10:45

Cea mai buna (și simplu de făcut) prăjitură cu brânză făcută de mine! A devenit rapid preferata noastră! Mulțumesc frumos pentru rețetă!

Raspunde
Anonymous 10 martie 2012 - 22:44

Laura,am facut-o pe cea cu mere care a fost delicioasa!Acum in cuptor e cea cu branzica de vaci!
Ce sa iti mai spun de clatitele cu ciuperci si carne tocata!Au avut succes total!!!

Violeta

Raspunde
Anonymous 26 august 2011 - 13:23

foarte buna prajiturica cu branza, am facut-o azi dimineata, a iesit super gustoasa, merci de reteta 🙂

Raspunde
cristina 27 iulie 2011 - 20:30

Hello Laura,
Is there any way you can convert the ingredients to grams /ml?

I am in Toronto and standard measuring spoons are:
1TB=15 gr
1ts= 5 gr

I would love to make this recipe but I need your help

Thank you in advance,

Raspunde
CLAUDIA 31 august 2010 - 22:32

Tocmai am facut prajitura si nu am avut rabdare sa o las sa se raceasca si am taiat-o inca fiind calduta: este divina! pufoasa, aromata… Ma bucur ca sa pot inlocui aluatul clasic de placinta pe care nu imi place sa il fac :P. Foile mi s-au parut si mie subtirele la inceput insa ies la fel de groase cat crema si nici ca trebuie mai mult. Rezultatul este incantator! Mersi frumos pt reteta! te pup, Claudia

Raspunde
Anonymous 27 aprilie 2010 - 21:27

Prajitura e la cuptor; am facut-o cu branza. Dar aluatul este asa de putin, abia-abia ajunge de 2 foite subtirele..

Raspunde
Laura 22 mai 2008 - 14:03

Nicoleta, si mie imi plac tare mult prajiturile cu branza dulce 🙂
Daca o vei face, vei fi cu siguranta incantata de ea! 🙂

Te pup!

Raspunde
Laura 22 mai 2008 - 13:45

Mariana, ma bucur ca iti face cu ochiul! :))
E foarte buna si intr-adevar nici costisitoare nu-i 😛
…si nici greu nu se face!
Na, acuma tre’ s-o faci neaparat, ca prea am laudat-o! :))

Raspunde
Nicoleta 21 mai 2008 - 22:08

Ce bine arata…imi plac mult prajiturile cu branza. Mi-ai facut chiar pofta cu ea, cand am vazut-o.

Raspunde
mariana 21 mai 2008 - 17:04

o prajitura usor de facut ,usoara si ea,si ieftina!da e OK,poate ,cindva o voi face!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.