Trandafiri cu dulceata

28 comentarii
[shashin type=”photo” id=”16240″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Prietene dragi, pentru ca va simt foarte aproape de sufletul meu si pentru ca inca e luna noastra, a femeilor (am intarziat un pic, stiu, dar am fost foarte prinsa cu inscrierea lui Bogdi la scoala…oh, Doamne, nu-mi vine sa cred ca o sa devina scolar in toamna asta!!!!!! 😛 ), am tinut tare mult sa va aduc si eu in dar o mica surpriza. Dulce, clar 😀 , niste trandafiri cu dulceata, gingasi si aromati.

Sper sa va placa, caci i-am facut cu gandul la voi!!!

Ingrediente:

– 250 g faina
– 100 g unt
– un praf de sare
– 2 galbenusuri
– 30 g zahar
– 2 linguri vin alb
– 80 ml lapte
– 1 albus
– dulceata de mure
– zahar pudra

Mod de preparare:

Inmuiati untul taiat bucatele la microunde sau la bain-marie (sa nu fie complet topit).
Cerneti faina; amestecati-o cu untul topit. Framantati bine.
Adaugati praful de sare, galbenusurile, vinul si laptele, putin cate putin. Framantati cateva minute aluatul, care la final nu trebuie sa se lipeasca de degete.

[shashin type=”photo” id=”16241″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Lasati aluatul la frigider timp de 15-20 minute apoi scoateti-l pe o planseta infainata:

[shashin type=”photo” id=”16242″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Intindeti-l intr-o foaie subtire. Taiati rondele de aluat cu diametre diferite: de 8 cm, de 6 cm si de 4 cm.

[shashin type=”photo” id=”16243″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Faceti incizii cu lungimea de cca.1 cm pe marginea fiecarui disc de aluat.
Suprapuneti cate trei discuri de aluat, in ordine descrescatoare, punand in centrul acestora putin albus batut pentru a se lipi.

[shashin type=”photo” id=”16244,16245,16246″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Dati la frigider cateva minute trandafirasii:

[shashin type=”photo” id=”16247″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Apasati usor cu degetul in mijlocul lor pentru a-si pastra cat mai bine forma dupa care prajiti-i in baie de ulei. Uleiul sa fie incins (pe parcurs, insa, nu lasati focul foarte mare, pentru ca acestia sa nu se arda). Se intorc o data, cu mare grija (folositi o paleta)

Scoateti-i la scurs pe hartie absorbanta:

[shashin type=”photo” id=”16248″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Presarati trandafirasii cu zahar pudra:

[shashin type=”photo” id=”16249″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Puneti in mijlocul fiecarui trandafir 1 lingurita de dulceata.

[shashin type=”photo” id=”16250,16251″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Serviti alaturi de cei dragi 🙂
[shashin type=”photo” id=”16252″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Sau cu gandul la cei dragi, cum am facut eu. Cu gandul la voi 🙂

[shashin type=”photo” id=”16253″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Va pup fetelor si va multumesc pentru sustinere si cuvintele frumoase cu care ma rasfatati!!!!!!!!!!!!!!
Sa fiti iubite si fericite vesnic!!!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

28 comentarii

Floroaia Vasile 7 martie 2014 - 10:30

Wow, ce bine arata!

Raspunde
Anonymous 7 mai 2012 - 17:55

laura, un praf de sare ce ar fi, o lingura de sare, sau? multumesc mult

Raspunde
dory tm 8 martie 2014 - 02:09

praf de sare inseamna cat iei cu 3 degete sarea….

Raspunde
cristina 29 februarie 2012 - 12:01

Esti o gospodina deosebita si foarte talentata. Spune-mi, te rog, unde se poate cumpara setul metalic cu forme de decupat aluat(asa cum folosesti tu)? Cristina

Raspunde
Anonymous 12 ianuarie 2012 - 12:51

buna vinul nu se poate inlocui cu altceva?

Raspunde
eli takacs 9 octombrie 2011 - 15:47

sunt eli din lupeni am 50ani si abia team descoperit si iti multomesc ptr tot cea ce faci te iubim mult

Raspunde
Ramona 26 iunie 2011 - 01:47

reteta asta imi aduce aminte de copilarie 🙂 si mama ne facea trandafirasi cand eram mici, treabuie sa incerc neaparat sa-i fac si eu. multumim pentru reteta

Raspunde
mirella 27 mai 2011 - 10:02

deliciosi…ca tot ce vad aici.Am descoperit de putina vreme blog-ul tau,felicitari,te voi vizita mereu pt a vedea noutatile.succes scolarului in noul inceput

Raspunde
Dorina 28 martie 2011 - 18:23

Ce idei minunate ai …trebuie sa incerc si eu.Multumesc pentru idee.

Raspunde
Mirela 22 martie 2011 - 00:20

Laura, trandafirii tai sunt foarte tentanti! Trebuie incercati. De fapt, tu ai foarte multe retete minunate. Felicitari!

Raspunde
Iulia 21 martie 2011 - 10:44

Ce frumosi ti-au iesit trandafirasii! Super!

Raspunde
Claudia Mic 20 martie 2011 - 15:19

Laura multumim de trandafirasi!Imi place tare mult modul tau de a ne aborda pe noi cititoarele.Te asteapta premii pe blogul meu.

Raspunde
geanina 20 martie 2011 - 13:11

Inca o data pot spune felicitari pt reteta ta…mi au iesit niste trandafirasi superbi,fetita mea m a ajutat..nu am avut noi forme pt prajitura sa le taiam asa ca tine dar am folosit 3 pahare de diametre diferite(am improvizat).Au iesit 14 trandafiri deliciosi.Multumesc ca imparti cu noi retelele tale pe care eu le consider extraordinare.Te pupam

Raspunde
Zsuzsa 19 martie 2011 - 20:30

un premiu de la mine
te astept cu drag pe noul meu site
http://www.fisp.ro

Raspunde
Adoriana 19 martie 2011 - 02:29

ce bine arata cred ca sunt si buni cu proxima ocazie ii fac si eu

Raspunde
Diana's yummy 18 martie 2011 - 15:10

Foarte frumosi trandafirii…te asteapta pe blogul meu un premiu 🙂

Raspunde
Claudia-Mi dulce pasión 17 martie 2011 - 15:11

Ce idee interesanta si ce trandafiri frumosi!Foarte apetisant arata!!!

Raspunde
neli53 17 martie 2011 - 10:02

Felicitari LAURA.Trandafirii arata tare bine.De altfel toate retetele tale sint super.Sa ai numai bine si o primavara frumoasa!!!!!!.

Raspunde
Stefania 17 martie 2011 - 09:45

Sono molto belle queste rose, ciao♥

Raspunde
Anonymous 16 martie 2011 - 23:00

te urmares de mult tim si ami place tot ce faci felicitari

Raspunde
Alexuta 16 martie 2011 - 22:37

Doamne ce bine arata. Laura mi-ai facut o pofta, maine imi fac si eu, sper sa-mi iasa.

Raspunde
Sabina 16 martie 2011 - 22:26

ce idee minunata, Laura!
Asadar o idei de la capat, incepeti cu clasa intai 🙂 mult succes la scoala 🙂

Raspunde
Nanita 16 martie 2011 - 21:59

Изглеждат фантастично!Поздрави!

Raspunde
Federica 16 martie 2011 - 21:15

gnam gnam che buono!!!!!!!!ciao!

Raspunde
Andrea's Cake 16 martie 2011 - 20:53

In primul rand multa bafta la scoala.Faci lucruri minunate.Te admir mult si te astept pe blogul meu sa-ti ridici premiul pe care ti-l daruiesc din tot sufletul.

Raspunde
Ruxy 16 martie 2011 - 20:20

Cat esti de minunata Laura! multumeeesc !!!! Arata splendid! Numai bine si tie si muuulta dragoste!

Raspunde
Anonymous 16 martie 2011 - 19:55

am uitat…

Laura, multumim pentru trandafirasi si tie tot binele din lume!

Mara

Raspunde
Anonymous 16 martie 2011 - 19:51

Ooo, ce frumos trebuie sa fie pentru baiatul tau, cat entuziasm!

Felicitari si muuuuuuuulta bafta!!!

iar despre reteta, cu siguranta o voi incerca pentru ca in primul rand imi place cum arata 🙂

Mara

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.