Savarina

27 comentarii
[shashin type=”photo” id=”16368″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Aceste savarine, bine insiropate 😛 , au facut mereu furori la noi in casa. Se fac foarte usor si sunt la indemana oricui, privind ingredientele, asa va astept cat de curand cu impresii.
Le puteti face in orice alta forma, de muffins, forme mici de savarina, de chec, etc., daca nu aveti o forma de silicon ca cea pe care am folosit-o eu. S-aveti pofta!!!!!!

Ingrediente:

– 250 ml faina (aprox. 125 g)
– 150 ml zahar (aprox. 90 g)
– 3 oua mari
– 50 ml ulei
– 1 plic praf de copt (10 g)

Pentru sirop:
– 500 ml apa
– 250 ml zahar (aprox. 125 g)
– 100 ml rom sau esenta de rom dupa gust

Dupa cum vedeti, ingredientele au fost masurate cu formele speciale Tupperware, „marcate” cu mililitri. Daca le aveti, calculati cum v-am redat inainte de paranteze. Pentru cei care nu le au, am cantarit separat in grame (vedeti mai sus, la ingrediente). Aici e portia „in grame”, si in forme mici de guguluf:

[shashin type=”photo” id=”16369,16370″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Mod de preparare:

Ingredientele:

Se amesteca intr-un bol ouale cu zaharul si uleiul:

Se adauga faina cernuta impreuna cu pliculetul de praf de copt, de asemenea cernut:

Se umezeste cu apa forma silicon-coronita sau cea dreptunghiulara, cum doriti, si se aseaza pe gratarul cuptorului. Se umple cu compozitia de mai sus si se introduce in cuptorul incalzit pentru cca. 40 de minute la temperatura medie (170 grade C):

Intre timp se prepara siropul: apa se pune la fiert cu zaharul pana clocoteste, apoi adaugati esenta de rom sau romul. Insiropati blatul imediat ce l-ati scos din cuptor, dupa care lasati-l la racit:

Rasturnati savarina pe un platou, dupa binecunoscutul procedeu: puneti platoul peste forma de copt si-apoi cu o miscare ferma il rasturnati:

Se orneaza cu gem de caise si frisca batuta:

Puteti pune si fructe proaspete sau din compot, la alegere.
Eu cu ocazia asta am desfacut borcanul de smochine, ca nu mai aveam rabdare 😛

Sectiunile de rigoare 🙂

Foarte usor de facut si delicioasa la maxim!!!!!!!!!!!!!!!

 

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

27 comentarii

disqus_AjuSCigV2P 3 aprilie 2013 - 20:45

buna seara. la savarine vreau sa fac frisca din smantana acra ca sa iasa acrisoara si naturala. stiti cumva daca de exemplu o smantana grasa si acra care se gaseste in comert varsata la kg se va bate bine ?

Raspunde
anonim 7 aprilie 2013 - 12:44

smantana pentru frisca trebuie sa aiba peste 30 % grasime si sa nu contina culturi lactice – deci este dulce! orice smantana acra contine microorganismele pentru fermentatie si s-ar putea sa nu obtineti rezultatul dorit!

Raspunde
Anonymous 7 iunie 2012 - 17:23

daca folosesc forma de chec nu trebuie sa o tapetez cu hartie de copt?

Raspunde
Anonymous 3 iunie 2012 - 19:58

fooaaarte buna si usor de facut!

Raspunde
iulia 12 mai 2012 - 15:51

în primul rand vreau sa-ti multumesc pentru tot ceea ce ai publicat! nu oricine este dispus a da din casa reteta in intregul ei!astazi am facut savarine si sunt delicioase.

Raspunde
estera 13 aprilie 2012 - 21:16

delicioasa

Raspunde
Anonymous 29 februarie 2012 - 22:13

am facut chiar in seara asta savarine in forme de inimioara(silicon)mi-au iesit 10 bucati…foarte buna reteta…si foarte precisa din punct de vedere al gramajelor
complimente de la baietii mei
cristina dobrea

Raspunde
Adytza 17 mai 2010 - 01:37

as vrea sa stiu si eu de unde ti-ai luat tu formele tupperware?? cat despre retetele tale arata senzational, eu sunt la inceput de drum si mi-am propus sa le incerc . Multa bafta!

Raspunde
Laura 24 noiembrie 2009 - 13:53

Ma bucur ca-ti place, Alexandrina 🙂
Te sustin si te invit cu tot dragul sa o incerci…e extraordinar de buna!!!
Pupici pentru urare, deja ma simt mai bine 🙂

Raspunde
Alexandrina 23 noiembrie 2009 - 23:53

Foarte bine arata, e atat de apetisanta! Si se face foarte usor, ar fi pacat sa n-o incerc; eu am facut pana acum varianta cu pesmet, e timpul pentru o schimbare 🙂
P.S. Multa sanatate!

Raspunde
Laura 22 noiembrie 2009 - 23:25

Cami draga, savarina asta e-atat de asemanatoare celei adevarate din copilaria noastra…din pacate, comunista…incat te roooog din tot sufletul sa o incerci macar o data 🙂
Un inceput de saptamana frumos si tie!!! Pupici!!!

Raspunde
Cami 22 noiembrie 2009 - 21:37

Laura draga, n-am mai mincat savarina din copilarie. Mersi ca mi-ai adus aminte de ea. Un inceput de saptamina minunat! Cami

Raspunde
Laura 22 noiembrie 2009 - 13:12

Hi, hi, Cristina, asa e…le-am gasit rapid intrebuintare smochinelor (nu mai rezistam sa trec zilnic pe langa borcanul alaaaaa 😀 )
Sint faine de tot savarinele, sa le incerci…sa vezi ce incantata o sa fie printesa ta 🙂

Te pup pentru voturi, esti o scumpa!!! …la bauturi conduc detasat, asa ca te astept la o „degustare”…hac… :)))

Raspunde
Laura 22 noiembrie 2009 - 13:08

Nanita, you’re sooo sweet!!! 🙂
I’d share a piece with you anytime…if only you were near 🙂
Kisses, my dear!!!

Raspunde
Laura 22 noiembrie 2009 - 13:04

Shari draga, savarinele astea se fac singure, crede-ma!!! :)))))
Le fac de multi ani deja si tot nu ne-am plictisit de ele…le-am facut si in forma drptunghiulara, si mai dulci si mai putin dulci, mai aROMate 😛 …sau mai putin…
E o reteta foarte simpla dar foarte reusita, vei fi incantata tare de rezultat 🙂

Ma bucur de numa’ ca iti plac pozele!!! …am prins un colt de soare si n-am mai stat pe ganduri 😛

Raspunde
Laura 22 noiembrie 2009 - 12:57

Amalia draga, te pup pentru urarile de sanatate, mi-au prins bine 😛
Si eu tin postul Craciunului si m-am abtinut cu greu sa nu gust din portia baietilor :))
Post cu folos si tie!!!
Te-astept cu impresii dupa 😉

Raspunde
Cristina 22 noiembrie 2009 - 11:38

Vezi ca ai gasit tu ce sa facem cu smochinele…mai buna intrebuitare nici ca se putea!Arata super delicios……
P.S sa sti ca te-am votat la toate categoriile!Pacat ca iti pot acorda numai un vot,dar nu-i nimic.vei gastiga(am eu un feeling)pooooop dulce(asa ca si praji) hmmmmmmmm ce buna tre sa fie o sa o fac si eu 🙂

Raspunde
Nanita 22 noiembrie 2009 - 09:28

Фантазия!Мммм…искам да си взема едно парченце.Хубав ден!

Raspunde
Shari 22 noiembrie 2009 - 04:53

Ah, ce bunatate !!!!…nu stiu sa fac savarine, dar imi plac mult de tot.Pozele, ca de obicei, sunt extraordinare!….Hello, Laura! 🙂

Raspunde
Amalia 22 noiembrie 2009 - 00:39

Laura draga in primul rand iti doresc multa sanatate si grabnica insanatosire! In al doilea rand iti spun ca imediat ce iese postul voi face si eu aceasta reteta de savarina. Stiu de pe acum ca ne va placea tuturor…Te sarut!

Raspunde
Laura 22 noiembrie 2009 - 00:04

Ma bucur mult ca-ti place, Daniela draga 🙂
E cea mai rapida savarina, asa-i?! …si nu poti spune ca nu-i si aratoasa 😛
Te pup, m-as bucura tare sa o incerci!!!

Raspunde
Daniela 21 noiembrie 2009 - 23:41

Buna Laura.Arata foarte bine.Ce ideie grozava de a face savarine.

Raspunde
Laura 21 noiembrie 2009 - 19:01

Ana scumpa, cu maaare drag as imparti cu tine o felie 🙂 …caci doar o lingurita mi se pare prea sadic :)))
Te pup si we minunat si tie!!!

Raspunde
Laura 21 noiembrie 2009 - 18:59

Oana, sa o incerci ca e cu adevarat delicioasa …si se face atat de rapid si usor!!!
Mie, una, imi plac la nebunie toate chestiile insiropate 😛 …asa ca nu ii rezist savarinei, iar cele din cofetarii sint atat de fade, bleah, am cumparat zilele trecute si am jurat sa nu le mai consum alfel decat „in casa” :))
Mai am o varianta cu drojdie pe care vreau sa v-o arat, numai sa-mi treca bezmetica asta de raceala ce m-a cuprins in mrejele ei acum cateva zile…
Te pup!!!

P.S. Sa stii ca iese si intr-o forma conventionala de copt, am incercat eu 😉

Raspunde
Raluca Nicolae 21 mai 2013 - 08:30

Forma.ai tapetat.o cu ceva

Raspunde
Ana 21 noiembrie 2009 - 18:51

ce deliciuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!! Vreau si eu o lingurita, ca atata am voie! Pupici :* We placut!

Raspunde
Oana 21 noiembrie 2009 - 17:18

Foarte bine arata! Chiar daca nu ma omor dupa savarina as incerca-o pe asta ca-mi place cum arata. Pup

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.