Rosii uscate

5 comentarii

O idee excelenta pentru micul dejun…sau cina 😛
…iar uleiul aromat il puteti folosi, dupa ce rosiile vor disparea miraculos din borcan :D, la simpaticele bruschete, pe care vi le voi arata imediat…
…si pe langa asta, combinatia asta ideala de painici rumene si rosii moi poate constitui gustarea pentru pauza de masa de la serviciu (si daca le faceti sub forma de sandwichuri, vor fi si mai usor de transportat)
Reteta o am dintr-o carticica desprinsa din revista „Femeia de azi”, din care am preparat deja cateva retete de post, absolut minunate!!!

Ingrediente:

– 1 kg. rosii
– 5 catei de usturoi
– 1 ardei iute
– ulei de masline
– sare de mare
– piper

Mod de preparare:
Alege rosii micute, cu mai putine seminte. Spala-le bine, sterge-le cu un servet curat:

Taie-le in doua pe lungime, aseaza-le in tava cuptorului cu taietura in sus:

Lasa spatiu intre ele ca sa nu se atinga. Presara deasupra sare de mare si putin piper:

Da-le la cuptor la tempretaura minima, aproximativ 100 grade C, intre 3 si 6 ore, in functie de marime (eu le-am tinut vreo 4 jumatate :P)

Catre sfarsit verifica-le la fiecare jumatate de ora, pentru ca nu trebuie sa fie tari. Aseaza-le apoi intr-un borcan. Pune printre ele rondele de usturoi si ardei iute:

Acopera-le cu ulei de masline si pastreaza-le la rece, dar nu mai mult de 3 saptamani.

Serveste-le reci, pe felii de paine usor rumenite:

Stropiti si feliile de paine cu putin ulei aromatizat (dar numai in momentul servirii), vor fi cu mult mai delicioase 🙂

Mie mi-au placut la nebunie!!!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

5 comentarii

Anonymous 20 octombrie 2011 - 10:29

Lauriciu,da’ daca pun ulei de floarea soarelui,are ceva?

Raspunde
Ionela 30 noiembrie 2010 - 17:41

Cred ca e de vis! Daca aveam mai din timp reteta asta cand mai aveam inca rosii in gradina ar fi fost super! Dar o notez ca tot iau din piata sa fac o portie! dar numai 3 saptamani stau la frigider?

Raspunde
VertAnge 29 noiembrie 2010 - 19:15

Ce bine arata! Eu cumpar de obicei rosiile gata uscate, dar cred ca sunt mult mai gustoase cele facute in casa.

Raspunde
Laura 29 noiembrie 2010 - 17:52

Multumesc mult, draga mea 🙂
…asteptam cu mare nerabdare sa vi le arat 😛
…si cred ca peste inca o saptamana uleiul ala aromat va fi si mai si :))
Te pup!!!

Raspunde
Le Blog Piquant 29 noiembrie 2010 - 16:57

Wow cat de frumoase ti-au iesit! A tot zis sa incerc si eu, si n-am apucat.. dar cred ca o sa fac o incercare 😀 Bravo!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.