Prajitura cu mac

7 comentarii
Prajitura cu mac mai buna nu cred ca ati mancat vreodata!!! 😀  Asta e prajitura suprema cu mac…mai ales ca are si glazura de ciocolata!!!!!
Si aici: Prajitura cu mac si crema de vanilie, aveti o varianta delicioasa cu mac, mai mult pentru cei carora le place vanilia in combinatie cu macul :))

Ingrediente:

Blat de mac:
  • 5 oua
  • 180 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • doua, trei linguri Brandy/Rom
  • 2 linguri (cu varf) pesmet
  • 250 g mac macinat
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 80-100 g stafide (optional)
Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie sau cu lapte
  • 60 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la foc mediu (180 grade). Tapetati o tava dreptunghiulara (cca. 30 cm. lungime si 20 cm. latime), cu hartie de copt.  Puteti folosi si una rotunda (26 cm diametru).

Pentru blat, bateti ouale impreuna cu zaharul aprox. 5 minute, la viteza mare. Adaugati uleiul, romul sau coniacul, pesmetul, macul macinat si ciocolata, taiata cubulete. Amestecati usor cu o paleta.

Rasturnati compozitia in tava pregatita si nivelati.

Prajitura se coace cca. 32-35 minute, dupa care se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Glazura de ciocolata se face foarte usor: se pun pe foc mic frisca si ciocolata rupta in bucatele, pana cand aceasta se topeste. Se lasa la racit cca. 20 de minute si se toarna deasupra prajiturii.

Asa am facut eu prima data (vedeti poza veche de la sfarsitul postarii). Daca insa o tineti la frigider inca o data pe atat si apoi o bateti bine cu mixerul sau telul, va avea o alta consistenta, mai densa, si se va deschide usor la culoare. Asa am facut acum 🙂

Pentru voi, cu drag!

 

Poza veche:

 

 

 

 

Reteta preluata de la Alis

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

7 comentarii

Anonymous 22 martie 2012 - 11:21

Buna!!Vreau sa va spun ca am facut si eu prajitura asta si a iesit absolut delicioasa!Merita facuta,e chiar f.buna,multumesc pentru reteta Laura.pupici!!:*

Raspunde
Anonymous 1 februarie 2012 - 16:51

Salut!Si eu incerc de ceva timp sa fac o prajitura cu mac care arata cam ca in aceste poze dar aveam o reteta uor diferita si tot fara faina.Am incercat-o de 3 ori deja m-am gandit ca arde cuptorul meu dar de fapt fara faina iese nefacuta la mijloc si se cruzeste toata in final.Totul a inceput de la o patiserie din centrul Brasovului unde am mancat prajitura asta nemaipomenita cu mac de atunci tot caut sa nimeresc reteta.Ca sa nu va scriu degeaba comentariul si sa fiu utila cu un sfat, incercati la o astfel de prajitura sa puneti folie de aluminiu deasupra tavii macar in jumatate din timpul coacerii, poate asa nu se mai arde dedesupt si se coace uniform.

Raspunde
Anonymous 14 noiembrie 2011 - 14:21

sunt noua fana a retetelor tale si trebuie sa spun ador ceea ce faci si cum le prezinti iar prajitura asta obligat o voi face ador macul :

Raspunde
Anonymous 15 martie 2011 - 16:20

Laura, chiar deloc faina?
A facut-o prietena mea si a zis ca trebuie mancata cu lingurita (se sfarma) si am zis cum sa nu pui deloc faina?

Raspunde
viorela 23 ianuarie 2011 - 00:23

Azi am facut si eu prajitura cu mac dupa aceasta reteta, a iesit super buna!!!

Raspunde
Anonymous 9 ianuarie 2011 - 19:54

Prajitura nu contine deloc faina? multumesc; Beatrice

Raspunde
Amalia 15 februarie 2010 - 09:34

Draga Laura, prajitura asta e minunata (cred ca ti-am mai spus) si o fac ori de cate ori mi se iveste o ocazie. E deja „prajitura casei”. Marti am de facut aceasta prajitura (eu o fac in forma de tort) pentru un prieten drag si fiindca isi sarbatoreste 42 de ani, ii fac doua torturi de mac. El ar vrea sa ii scriu (neaparat!) pe un tort cifra „4” iar pe celalalt „2”. Cum glazura este neagra si frisca cade din discutie (ii dau torturile marti dupa masa si le serveste miercuri dimineata) oare cu ce as putea orna cifrele? Aaaa, am uitat sa iti spun ca am vazut la carrefour creioane pt. decor de la dr. Oetkher si cred ca ar merge…ai folosit asa ceva?

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.