Dulceata de pere si gutui

6 comentarii

Revin cu o alta dulceata (acus-acus nu mai am loc in camara :P), in care vedetele borcanelor sint chiar perele si gutuile din propria noastra gradina 🙂
Nu pot sa va spun altceva decat ca combinatia dintre cele doua fructe este perfecta, plina de arome!!!

Ingrediente:

– 2 kg. pere (bermagote), de toamna, mai necoapte
– 2 kg. gutui
– 2 lamai
– 2 kg. zahar
– 1 litru apa


Mod de preparare:
Se prepara prima data siropul din apa si zahar, avand in vedere faptul ca acesta trebuie lasat sa fiarba cca. 20 de minute, timp in care ne vom ocupa de curatarea fructelor. Astfel, perele si gutuile se vor curata de coaja si se vor taia in patrate mici, cat mai uniforme, sau sub forma de bastonase. Pe masura ce se taie, se stropesc cu zeama de la 1 lamaie (pentru a preveni innegrirea lor).
Dupa ce siropul a inceput sa se lege (timp de aprox. 20 de minute), se adauga fructele si se mai lasa pe foc inca 30-35 de minute, la foc moale. Se taie lamaia ramasa in bucatele mici (eu am decojit-o, fiindca nu era bio :P) si se adauga dulcetii. Se mai lasa sa dea cateva clocote, dupa care se pune in borcane (calde).

Si acum o mica povestioara in imagini despre fructele care, an de an, ne imbogatesc gradina 😉
Acestea sint perele mele fantastice!!!!!!!!!!!!! 😛

Dulci, zemoase, minunate, pe care Bogdi le culegea, razand, direct din pom ori de cate ori avea pofta (bine ca mi-a lasat si mie cateva pentru dulceata :D)

…si gutuile, pe care n-am prea avut ocazia sa le surprind pana acum, fiind bolnava, dar ultimele tot nu mi-au scapat!!! 😛

Ma mir si acum cat de rezistente au fost crengile care le-au purtat atata timp, fiindca erau extrem de grele :)))
E adevarat, insa, ca se sprijineau pe acoperisul de la cabanuta noastra de lemn :P, la nivelul careia am ajuns cocotandu-ma pe-o scara :)))
Doar poza asta am ajuns s-o fac, fiindca in momentul urmator s-au pravalit la vale, aproape lovindu-l pe tati meu drag in cap (el s-a ocupat de deblocarea peisajului, dupa cum vedeti in poza…tragand usor de crengi cu o grebla :D)


La final, va las in compania delicioasei dulceti, din care ne-am tooot servit cu totii :)))

P.S. Puteti aromatiza dulceata cu vanilie (1 pastaie de vanilie e de ajuns :P)

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

6 comentarii

adrian 17 octombrie 2017 - 16:31

bergamote

Raspunde
Laura 19 octombrie 2011 - 12:33

Fetelor, revin cat de curand si cu reteta dulcetii de pere 🙂
Sper doar sa puteti intra pe blog sa o vedeti, caci momentan blogul meu se confrunta cu ceva probleme (se incarca greu sau deloc :P, etc…)

Raspunde
Anonymous 19 octombrie 2011 - 10:18

Eu as vrea sa fac doar din pere (atat am) , ce zici ?
Grozava combinatia ta …
Diana

Raspunde
Simona 18 octombrie 2011 - 21:46

Strajnica combinatie! Te pup

Raspunde
Carmencita 18 octombrie 2011 - 17:55

aceasta dulceata iti poate schimba starea de spirit intr-o zi nu prea grozava…arata grozav si cand ma gandesc ce parfum are…

Raspunde
gaby's blog 18 octombrie 2011 - 16:56

Gutuiul meu e cu crengile la pamant. Saracutul, abia astept sa ajung acasa sa fac dulceata din fructele lui. Reteta ta suna bine!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.