Reteta de paine in ou sau paine cu ou, cum o stiu eu de mica, e una extrem de simpla si gustoasa!!! Poate o cunoasteti sub numele de Bundas Kenyer, sau de friganele, ori sub orice alta denumire, dar un lucru e sigur: aceste painici cu ou sint absolut delicioase si merg de minune langa…orice :D. Eu de multe ori le mananc asa simple, cu usturoi (tai un catel de usturoi pe jumatate si ii intind aroma peste intreaga felie, mai ales pe coaja rumena!!!), iar Bogdi langa un pahar maaare de milkshake de banane 🙂
Acum, insa, le-am mancat cu mazare proaspata din gradina.
Nu am sa va dau cantitati exacte, dar nici nu aveti nevoie :)))
…doar de astea aveti nevoie:
– felii de paine
– oua
– sare
– ulei pentru prajit
Daca nu folositi paine feliata, feliati voi o paine (veche de o zi). Daca painea e mai veche de atat, va trebui sa inmuiati usor feliile in lapte fierbinte, dar doar o secunda pe fiecare parte, ca la tiramisu 😛
Daca e proaspata, dati direct feliile prin ou batut cu sare si le puneti la prajit in ulei incins. Le scoateti apoi pe hartie absorbanta, si le savurati!!!
P.S. Desigur, daca aveti o cantitate mai mare de paine, puteti adauga lapte si in compozitia de oua, pentru a o „inmulti”.
3 comentarii
eu le=am invatat – din copilarie.. cu zahar pe deasupra!!! sotzu meu le stia asa ca tine, sarate……
ma duc sa-mi fac… uisatem cum se fac, de aia am cautat pe calc
faceam paine cu ou in vremea studentiei cand nu mai aveam bani si cumparam 2 oua si o paine si aveam ce manca in ziua aia…frumoase vremuri…:)
bunica mea imi facea paine cu ou cand mergeam in vacante..eu punea zahar deasupra sa fie mai dulce 😀 suuper bune..chiar o sa-mi fac zilele astea..n-am mai mancat de asa mult timp..multumesc pentru idee 😀