Prajitura Raffaello

144 comentarii
Prajitura Raffaello este una dintre cele mai delicioase prajituri din lume!!!!
Pare ca a fost special creata pentru iubitorii de nuca de cocos si ciocolata alba…printre care ma numar si eu 🙂

Creatoarea ei este o „bucatareasa” minunata, pe care o cheama tot Laura 😛 , si pe care o pup dulce tare pentru impartasirea aceastei dulci minunatii!!

 

Pentru crema:

  • 700 ml smantana pentru frisca
  • 700 g ciocolata alba
  • 2-3 linguri lichior de cocos (optional)
  • 4 foite gelatina sau 1/2 plic gelatina granule (5 g)

Primul blat:

  • 3 oua mari
  • 180 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte (sau lapte de cocos)
  • 150 g faina
  • 20 g amidon (sau tot faina)
  • 1/2 pachetel praf de copt (5 g)

Al doilea blat:

  • 5 albusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g fulgi cocos
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • cateva picaturi esenta de migdale sau vanilie

 

Sfaturi: din experienta mea cu aceasta delicioasa prajitura, va pot spune ca o tava mai mare decat cea redata initial, de 25/35cm, e mai mult decat binevenita. Feliile nu vor mai fi atat de inalte, putand astfel fi mai usor savurata.

Eu acum, la ultima ei preparare, am folosit o forma de aprox. 42 cm. lungime si 29 cm. latime. A iesit perfect!

Dar, foarte important: forma pe care o folositi sa aiba inel detasabil (sa fie etansa), pentru ca crema sa nu iasa din forma!

 

Merita sa faceti aceasta prajitura macar o data pe an! 😀 …pentru ca e delicioasa!!!

Mod de preparare:

Crema:

Incepem cu crema: daca folositi foite de gelatina, va trebui sa le puneti intr-un vas incapator, in multa apa rece, unde sa stea cca. 10 minute, pana se „umfla”.

Gelatina granule, la plic, va trebui pusa intr-un bol mic in care veti adauga atata apa cat sa treaca cu un deget peste ele. O lasati tot 10 minute, timp in care gelatina va absorbi aproape tot lichidul.

Recomandarea mea este sa folositi, daca puteti, foite de gelatina, nu granule!

In continuare, pentru prepararea cremei, se incalzeste smantana lichida intr-o oala clatita cu apa (asa, frisca nu se prinde de oala) . Cand incepe sa se infierbante, se adauga ciocolata alba, o ciocolata de buna calitate, nu de menaj, rupta in bucatele sau chiar rasa.

Crema se amesteca incontinuu pana cand ciocolata se topeste.

Se adauga apoi gelatina: ori foitele hidratate, bine scurse de apa, ori granulele, care nu se mai scurg ci se adauga asa cum sunt. Se amesteca energic iar la final se adauga lichiorul.

Crema va sta la temperatura camerei pana se raceste (cca. 30 de minute), timp in care se pregatesc blaturile.

 

!!! In cazul in care alegeti sa nu folositi gelatina, va sfatuiesc sa faceti crema cu o zi inainte, de exemplu seara, pentru a putea sta la frigider pana a doua zi, cand va fi mixata.

De asemenea, va recomand sa folositi doar 500 ml smantana pentru frisca la 700 g ciocolata alba!!! Crema se prepara exact ca si mai sus, dupa care se pune in frigider pana a doua zi, cand va fi mixata cca. 20-25 minute incontinuu si apoi pusa intre blaturi.

O alta idee ar fi, dupa ce se umple prajitura, sa se puna la congelator pentru o ora si abia dupa aceea sa fie servita. Se va felia mai usor si va avea si o alta prestanta! Sper sa va iasa bine!!! 🙂

 

Blat 1:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Ouale se separa: galbenusurile se freaca cu 80 g zahar, lapte si ulei. Albusurile se bat spuma cu 100 g zahar, dupa care se amesteca cu galbenusurile si in final cu faina amestecata cu praf de copt. Totul se toarna in tava captusita cu hartie de copt si se coace cca. 16-18 minute. Nu se stinge cuptorul!

Blat 2:

Temperatura cuptorului se scade la 170 grade C (foc domol). Batem albusurile spuma cu zaharul, spuma tare, ca la bezea. Adaugam fulgii de cocos si faina amestecata cu praful de copt, cernute. La sfarsit, turnam esenta de migdale sau vanilie si amestecam cu grija, cu o spatula, nu cu mixerul. Rasturnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la copt cca. 20 de minute. Se lasa apoi la racit.

Finalizare:

Asamblare prajitura: blatul 1 va fi la baza (puneti blatul inapoi in forma si inchideti inelul detasabil); insiropam cu lichior de cocos, punem jumatate din cantitatea de crema (puteti sa o mixati putin inainte) si nivelam. Asezam deasupra blatul 2, cel de bezea, pe care va sfatuiesc sa il manevrati cu grija, fiindca e sensibil. Punem restul de crema si acoperim totul cu fulgi de cocos.

Prajitura se da la frigider peste noapte. Neaparat peste noapte!!!

 

Iar acum am sa va arat cateva poze din timpul prepararii celor 4 „bucati” de Raffaello, pe care le-am facut de Craciun. Si pentru noi si pentru prietenii nostri dragi 🙂

Asa au aratat „pachetelele-cadou” de anul asta: o portie de Raffaello + o portie de Amandine (se vad blaturile in poza) …sau dupa caz – Prajitura Snickers!

Eu primul blat l-am intepat din loc in loc cu un betisor de lemn si l-am insiropat fara mila cu Pina Colada 😀

Asamblarea blaturilor si a cremei:

La pozat, pe coridor, a doua zi:

Prim-planuri delicioase!!! 😛

Sectiune:


Trebuie sa o incercati, e absolut delicioasa!!!

 

P.S. Si daca tot am pomenit de dulciurile pe care le-am facut de Craciun, dintre care v-am aratat deja doua, adica:
Saviecuta cu mac si nuca -Baigli
Greta Garbo -Jerbo
…am sa va dau si linkul ultimei retete care a avut onoarea sa apara pe masa noastra de Craciun, alaturi de cele enumerate deja, si anume: Chec simplu
S-aveti pofta!!!

 

 

Reteta by Laura S.

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

144 comentarii

Ioana 18 ianuarie 2023 - 19:47

Am făcut-o acum doua săptămâni și cred ca a ieșit perfect! Dacă compar pozele, sunt mici diferențe dar e gustoasa, relativ ușor de făcut și o recomand! Câteva lucruri care le-am făcut eu diferit: blatul de jos nu mi-a ieșit așa pufos și mare (desi pt mine nu este o problema), probabil și mai mult ca sigur pt ca am modificat puțin proporțiile. de ce? pt ca nu am tava așa mare ca a Laurei și pt ca ouăle bio nu sunt de aceeași mărime și deci cele 3 oua ale mele sunt probabil 2 oua jumate cel mult. Citing pe internet, (în UK) un ou de clasa mare are aproximativ în jur de 70gr., ale mele aveau între 56-60gr. Pt blatul al doilea am folosit niște albușuri înghețate care le aveam de la alta reteta și am pus 7 (am citit cam cât cântărește un albus si era în jur de 6 dar fiind din congelator am citit ca nu au aceeași potenta la bătut deci le-am lăsat pe toate). Concluzia e ca toată lumea a fost înnebunită după prăjitura, are exact același gust ca și Raffaello și da, poți spune ca e un pic cam dulce dar sunt foarte curioasa cum se balansează dacă adaug lichiorul de cocos data viitoare. Trebuie sa menționez si faptul ca, crema isi schimba consistenta dupa vreo doua zile în frigider și nu mi s-a mai părut așa dulce.

Raspunde
Corina Bena 16 decembrie 2022 - 13:30

Am facut aceasta prajitura anul trecut.
As spune ca mi-a reusit dar cu o singura mentiune: a fost muuult prea dulce.
Sa fie ciocolata alba problema?Am luar ceva obisnuit.Este vreun brand care face cu mai putin zahar?
Multumesc tare mult.

Raspunde
FLOREA 28 aprilie 2021 - 22:56

Bună seara !
Vă felicit pentru această prăjitură!
E delicioasă!
Am făcut și eu această rețetă și a ieșit demențial.(cu mici imperfecțiuni la cremă)
Totuși am o nelămurire. Crema se face direct pe flacăra, sau pe baie de abur?

Raspunde
Corina 17 decembrie 2019 - 11:21

Buna Laura,numai cat am scris reteta in caietul meu de retete si am s-o incerc Craciunul acesta,am tot cautat pe net reteta dar a ta mi s-a parut cea mai potrivita de adevarata prajitura din cofetarii.Sarbatori fericite iti doresc alaturi de cei dragi!!

Raspunde
Alexandra 4 decembrie 2018 - 19:09

Buna Laura! Vrem sa facem de Craciun aceasta prajitura. Ne poti spune te rog ce dimensiune trebuie sa aiba tava pt aceste cantitati? Iti multumim pentru retetele delicioase!

Raspunde
Laura Sava 5 decembrie 2018 - 11:33

Ce mult ma bucur ca vrei sa o ai pe masa voastra de Craciun! Va va indulci, cu siguranta, sarbatorile!!!!
Cat despre tava, eu am folosit o forma de aprox. 42 cm. lungime si 29 cm. latime.

Pupici pentru cuvintele frumoase!!! <3

Raspunde
Tantica 17 mai 2018 - 09:49

Buna Laura..Am facut o singura data prajitura aceasta minunata si as vrea sa o mai incerc deoarece mi-a ramas gandul
la ea..Intrebarea mea este: pot folosi la crema, smantana naturala pentru frisca, din aceea grasa de la tarani?
Eu pe aceea o folosesc la prajituri cu frisca sau inghetata.
multumesc frumos

Raspunde
Andrea 12 octombrie 2016 - 16:14

Buna, am facut si eu prajitura aceasta si ii foarte delicioasa, dar vreau sa spun ca a doua oara cand am facut-o am schimbat putin la reteta si dupa parerea mea a iesit mult mai buna. Asa ca ….daca vreti sa incercati si voi, eu am adaugat in primul blat si galbenusurile de la spuma cu cocosul si a iesit blatul si mai pufos, iar la albusurile pt.spuma cu cocos am adaugat si 5 linguri de apa rece si mi-a iesit compozitia dublu asa ca dupa coacere nu a fost asa crocant. Sper sa va ajute ideea mea.

Raspunde
Laura Sava 27 octombrie 2016 - 09:08

Andrea, ma bucur mult ca ai incercat prajitura…de doua ori deja!!! 😛
Si ma bucur si pentru ca ai avut curajul sa intervii in reteta. Eu mereu v-am incurajat sa experimentati! Iar daca rezultatul a fost pe placul tau, atunci ma bucur din nou :)))

Mie imi place exact asa cum e, mai ales blatul crocant de albusuri, imi place contrastul dintre blatul mai moale si cel crocant.
Iti urez spor in continuare, si nu numai la gatit!!!

Raspunde
Julia 29 mai 2016 - 21:52

Buna Laura, multumim pt delicioasele retete. Aces tort arata minunat. Ma intrebam daca as putea prepara pt aprox. 45 persoane. O amica m-a rugat sa pregatesc un delicios tort romanesc pt un eveniment important. Te rog din suflet daca ai ide ca acest tort ar putea fi facut sau un alt posibil tort, contateaza-ma pe email julia.maria1985@yahoo.ca” Multumesc din suflet.

Cu drag,

Julia

Raspunde
Laura Sava 23 iunie 2016 - 16:27

Julia, draga mea, raspunsul meu a venit, cu siguranta, prea tarziu…
Dar daca totusi te mai gandesti sa il faci, te-as sfatui sa faci cel putin doua portii. In forma dreptunghiulara, ca cea folosita de mine.
Sper ca te-ai descurcat pana la urma!!! Da-mi un semn 🙂

Raspunde
Ștefana 31 decembrie 2020 - 17:26

Bună Laura,eu abia acum am dat peste această rețetă și am făcut-o pt revelion…doar că mi se pare crema un pic prea lichidă.. așa trebuie sa fie? ,🙄🙄🙄Mulțumesc frumos

Raspunde
Anamaria 19 martie 2016 - 12:03

Buna laura , in primul rand vreau sa te felicit pentru retele extraordinare pe care ni le oferi si pentru modul de a explica care trebuie neaparat sa il mentionez , fara explicatiile tale detaliate nu as fi reusit sa ma apuc de prajituri.Esti senzationala!
Prajitura asta am facut-o de zeci de ori pana acum , e preferata casei , insa de data asta nu mi-a mai iesit si nu inteleg de ce,blatul nr 1 nu mai iese….imi iesea asa pufos si gros…iti dai seama ca scriu sub aburii nervilor , ca imi vine sa tot arunc blatul:))….Tot timpul respect retele intocmai , cand faceam blatul nr 1 atunci cand adaugam ouale efectiv se umfla parca compozitia si crestea sub ochii mei….de data asta a scazut….singurul lucru ”diferit” sa zic asa a fost ca am gasit lapte de cocos la conserva si a fost putin mai dens….sau poate am incorporat prea dintr-o data compozitia de galbenusuri cu albusurile ? …nu stiu nu imi dau seama ca pana acum nu am mai dat asa fail. si am facut de 2 ori blatul 1…a doua oara cu mult mai multa atentie….si la fel,blat lasat

Raspunde
Laura Sava 21 martie 2016 - 12:29

Anamaria draga, asa cum singura spui, ai facut de zeci de ori prajitura si ti-a iesit minunat. Te cert acuma: de ce ai schimbat ingredientele, daca iesea bine?! 😛 Laptele ala de cocos cred ca e de fapt frisca de cocos sau „altceva” de cocos…nu-l mai folosi, numai daca e lichid! Se poate sa fi schimbat si faina, asa e?! Sau n-a fost foarte proaspata, faina ori praful de copt?! Sper ca le-ai amestecat si le-ai cernut inainte de a le adauga in compozitie…asta conteaza tare mult, sa stii!
Incearca sa pui in aplicare toate sfaturile astea si de ce nu, redu un pic din faina: in loc de 180 de grame, foloseste numai 150 de grame. Ba chiar mai bine ar fi sa folosesti 100 grame amidon (alimentar) si 50 de grame de faina.
De-abia astept sa revii cu vesti bune!!!

Te pup dulce tare, nu te mai necaji!!!! <3

Raspunde
Anamaria 21 martie 2016 - 17:37

Sa sti ca problema fainii nu mi-am pus-o,si ce-i drept statea in raft cam de mult . Si problema cu laptele de cocos e kauflandul,nu mai avea din acela clasic,m-a apucat disperarea si am luat ce am gasit..Multumesc frumos pentru promptitudinea raspunsului , iti urmaresc blogul intotdeauna…defapt , tu esti inspiratia mea de toate sarbatorile sau chiar week-endurile cand vreau sa fac ceva dulce…am reusit sa dau pe spate toata familia cu prajiturile de la tine , si sincer , asa de bine sunt explicate retele ca efectiv nu am avut esecuri….Si crede-ma,ca inainte incercam retete de unde apucam…si am dat multe failuri:))..Sunt apreciate prajiturile care le fac, bineinteles de la tine , pentru ca toata lumea in general merge „la sigur” de sarbatori…eu prefer sa incerc ceva nou de la tine….Nu te-ai gandit sa scoti o carte de retete?Eu as cumpara-o:D

Raspunde
Laura Sava 23 martie 2016 - 08:04

Iti multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase, Anamaria 🙂
Sunt foarte bucuroasa ca ma iei atat de des in bucatarie, hihi…
Nu stiu ce sa zic, inca, despre cartea de bucate…dar se contureaza tot mai mult ideea de-a o pune in practica. Te pup dulce pentru sustinere!!!

P.S. Daca mai ai nelamuriri, scrie-mi, te rog. Impreuna, le vom rezolva 🙂

Raspunde
Corina 19 ianuarie 2016 - 18:28

Buna Laura,

Ai idee unde gasesc lichior de cocos si cam cat costa (Bucuresti)?

As vrea sa pregatesc aceasta prajitura pentru Valentine’s Day, insa nu sunt sigura daca blaturile sunt suficient de rezistente pentru a le taia in forma de inima? As vrea sa obtin o forma similara cu: http://www.sprinklebakes.com/2011/02/heritage-red-velvet-cake.html

Blatul din linkul de mai sus pare ceva mai „tare” si „uscat,” ca sa spun asa, prin urmare este mai usor de taiat…

Merci frumos,
Corina

Raspunde
Laura Sava 20 ianuarie 2016 - 18:05

Corina draga, n-am mai pus piciorul in Bucuresti de cand era Bogdi meu mic, mic (atunci am fost ultima oara la noi, la mare), asa ca nu-ti sunt foarte de folos 😀
In Timisoara am gasit, dar n-am luat de ceva vreme si, din nou, nu-ti pot spune un pret. Foarte scump nu e, sper mult sa gasesti!!!
Oricum, vreau sa-l fac si eu in casa, zilele astea…

Cat despre Valentine’s Day, sa stii ca sunt foarte increzatoare in planul tau 😛 …daca pui gelatina in crema si lasi tortul o zi intreaga la frigider, il vei putea taia exact asa cum vrei :))
Sper sa imi impartasesti succesul pe care l-ai avut, pupici!!!!!

Raspunde
Diana 29 decembrie 2015 - 20:53

Buna Laura!Te rog sa ma lamuresti intr o anumita privinta:la crema tb adaugata gelatina granule in compozitia fierbinte si apoi mixata sau mixata mai tz,cand se raceste?Multumesc anticipat pentru raspuns!Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

Raspunde
Laura Sava 29 decembrie 2015 - 22:33

Da, Diana, gelatina, ori e granule, ori e foite, se inmoaie in apa rece prima data si apoi se adauga in compozitia fierbinte. Foitele se scurg de apa si se adauga in compozitie, iar granulele se pun asa cum sunt (ele absorb apa aproape in totalitate). Se amesteca energic…si aici am zis eu cu mixerul, ca sa fiu sigura ca n-aveti probleme :D…dar se poate amesteca cu orice altceva: lingura de lemn, spatula, etc. Nu se mixeaza ca pentru o crema, ci doar ca sa se omogenizeze!
Te imbratisez cu drag, toate cele bune, Sarbatori fericite!!!

Raspunde
Diana 29 decembrie 2015 - 22:49

Yupiiii!!!Am procedat cum tb!!!Acum este la frigider,este ff buna crema si blatul la fel,prajitura este minunata!Parca mi se pare ca am insiropat blatul de la baza prea mult insa sunt convinsa ca va fii bataie pe ea (n am rezistat tentatiei si am gustat putin dintr o margine :D)!
PS:Am facut de Craciun bounty bars!Minunata!!!
Felicitari pt ceea ce faci!
Revin maine cu impresii (dupa ce o tai)!

Raspunde
Laura Sava 29 decembrie 2015 - 22:59

Ce mult ma bucur!!!! Claaaar se va lasa cu lupte pe-acolo :))
Sunt sigura ca va fi un succes, astept cu nerabdare vesti!!!

Te pup pentru Bounty!!!!!!! 😀

Raspunde
Andreea Teodora Rus 22 decembrie 2015 - 14:36

Am zis ca ma avant si eu sa fac prajitura asta dupa ceva timp ce am studiato :), dar din pacate am intampinat niste probleme… Blatul 2 a iesit prea sec, iar crema (am folosit ciocolata de menaj si smantana dulce lichida pentru ca nu se prea intelege daca trebuie smantana sau frisca, in ingrediente scrie smantana iar la descriere frisca) a iesit prea lichida, am incercat dupaceea sa o fac cu mixerul dar nu am observat nici o diferenta… Am folosit dubla cantitate de gelatina si am pus si cocos in crema asa ca intrun final S-a intarit. Acum as vrea foarte mult sa inteleg de ce nu mi-a iesit ca la carte… 🙁

Raspunde
Alina Veninatu 22 decembrie 2015 - 18:39

Maine vreau sa incerc si eu aceasta reteta. Imi poti spune ce smantana pentru frisca ai folosit, te rog? Eu, in general, folosesc Dorna, dar maine o sa incerc cu smantana naturala proaspata (Dorna este cu lapte UHT). Tocmai am vazut mai devreme o reteta pt un ganache de ciocolata (52% cacao) si era facut din smanatana pt frisca, ciocolata si unt. L-a lasat la frigider 3 h dupa care l-a mixat si arata excelent. Ma cam bate gandul sa incerc asa, desi ciocolata alba se comporta diferit fata de cea amariue si cu lapte, iar acum dupa ce am citit la comentarii ca nici cu gelatina nu se incheaga, nu mai stiu ce sa fac…

Raspunde
Laura Sava 22 decembrie 2015 - 23:32

Alina draga, smantana la care faci referire e foarte buna 🙂
Te rog sa nu renunti la idee, fa-ti curaj! 😀 Va iesi foarte bine, vei vedea!!!
Prajiturile sau torturile cu gelatina au nevoie neaparat de o zi de odihna (sunt si mai gustoase, avand in vedere faptul ca ingredientele au timp sa se „imprieteneasca”) sau macar sa stea peste noapte la frigider. De-abia dupa acest interval, putem sa ne bucuram de rodul muncii noastre!
Iti tin pumnii, si daca mai ai nelamuriri, scrie-mi!

Raspunde
Laura Sava 22 decembrie 2015 - 23:28

Andreea, eu ma bucur tare mult ca ai incercat-o, si din ceea ce mi-ai scris totul a decurs bine. Sfatul meu, cu toata dragostea, ar fi, ca pe viitor, cand incerci vreo reteta, sa ai rabdare pana cand „lucrurile” se aseaza un pic si abia apoi sa ne impartasesti impresiile tale 🙂 Nu de alta, dar riscam sa ii inducem in eroare pe altii…

Nu stiu daca e prima oara cand incerci un blat de bezea care are in compozitie nuca de cocos, dar el asa se comporta. Se poate ca focul tau sa fi fost prea tare, sau sa il fi lasat tu 2-3 minute-n plus si-atunci s-a intarit mai mult decat o facea in mod normal. El se inmoaie dupa ce intra in contact cu crema.
Vad ca esti un pic contrariata si in legatura cu smantana dulce, dar am scris in postare ca e pentru frisca, si e si lichida 🙂 Daca ar fi fost vorba despre smantana pentru gatit, as fi mentionat faptul ca e nevoie de smantana acra, fermentata.

E foarte bine ca ai pus mai multa gelatina, am editat si eu in postare, pentru o mai mare reusita. Te astept cu vesti bune, dupa ce tai prima felie!!! 😛

Raspunde
Laura Sava 22 decembrie 2015 - 23:37

Andreea, am recitit mesajul tau si am vazut ca ai folosit ciocolata de menaj. Nu recomand!!! Foloseste o ciocolata fina, de calitate 😉
Merita sa savurezi aceasta prajitura la maxim!!!

De asemenea, am intuit ca mi-ai scris imediat ce ai asamblat prajitura, nu dupa ce a stat o noapte intreaga la frigider, asa e?! …daca e asa, de aici vin toate nelamuririle tale…
Astept detalii, te pup!!!

Raspunde
Andreea Teodora Rus 23 decembrie 2015 - 10:15

Poate aceea a fost greseala mea, eu am folosit smantana dulce pentru gatit gen aia care se pune ca sa faci sos de paste (aia italiana) :(( Inviato da iPhone

Raspunde
Laura Sava 23 decembrie 2015 - 12:01

Da, asta a fost, cu siguranta 🙂
Sunt curioasa, totusi, cum ti-a iesit?!
De buna, trebuie sa fie buna, chiar si cu smantana pentru gatit :))

Raspunde
Laura 2 decembrie 2014 - 17:41

Sau poate problema e la tine.. din moment ce esti singura persoana care reclama ca nu i-a iesit 😀

Raspunde
paula 4 decembrie 2014 - 23:02

Singura persoană?!!! Credeam că citești toate mesajele cu impresiile celor care au încercat reteta…Mă rog, am servit invitaților prăjitura și fără blatul de sus, pentru că a ieșit într-adevăr delicioasă, dar crema a alunecat efectiv pe masă, n-am avut ce-i face.
Și pentru că mi-am dorit totuși să reușesc, la următoarea ocazie, am adăugat în cremă o cutie de mascarpone și niște frișcă proaspăt bătută, ca să fiu sigură că nu mai curge – dar asta înseamnă că am alterat reteta originală.
Două concluzii pentru viitor: secretul stă în tava dreptunghiulară detașabilă, pe care n-am găsit-o nici pe net, nici în magazine, iar 750 g de ciocolată albă este totuși prea mult – aproape 1 kilogram.

Raspunde
Alexandra Ecaterina 8 mai 2014 - 23:37

Nu stiu ce sa zic de prajitura asta…eram asa incantata ca o voi face dar am intampinat ceva probleme. Blatul de bezea a iesit f tare…si cand amestecam ingredientele pt el, fulgii de cocos au absorbit tot lichidul si cand i-am pus in tava era tot sfaramicios, practic fulgi de cocos umeziti. Asa arata.
Apoi crema…a stat cateva ore la frigider, are si 3 foi de gelatina si tot curge fiind foarte lichida. Sa speram ca pana maine se va intari macar cat de cat… Mi-ar parea rau sa nu-mi iasa, in general retetele Laurei mi-au iesit…

Raspunde
Anca Ipate 16 aprilie 2014 - 12:39

Buna ziua,as dori sa stiu de unde ati achizitionat tava dreptunghiulara pentru copt si din ce material este? Va apreciez pentru tot ce faceti bun dar si pentru detaliile scrise, atat de importante in realizarea unei prajituri reusite. Numai bine! Sarbatori binecuvantate!

Raspunde
Oana Maria Costea 15 aprilie 2014 - 22:36

Prajitura asta este o minunatie…am facut-o de Craciun si fara indoiala o sa o fac si acum de Paste……este minunata mai ales daca iubesti cocosul si ciocolata alba:))
Multumim Laura!

Raspunde
Persida M 17 ianuarie 2014 - 09:35

Buna ziua,
Cu ce as putea insiropa daca nu am pina colada?
Multumesc,

Raspunde
ADELINA 18 aprilie 2014 - 09:34

am facut prajitura de 3-4 ori fara sa o insiropez,e super

Raspunde
stefana 21 decembrie 2013 - 20:09

Buna, am facut si eu azi prajitura asta mi unata. Sper ca nu se strica pana marti cand o vom servi. Oare rezista 3-4 zile in frigider?

Raspunde
Marinela 28 decembrie 2021 - 01:31

Buna Laura.Cu Ce as putea inlocui pina colada te rog la insiropat blatul?iar tava de aceasta dreptunghiulara nu am inca …eu am tava de tort rotunda(cred ca mare este).Ma tot gandesc sa fac acest tort inainte de Anul Nou.Crema se face pe foc te rog? Iar daca aleg sa pun mai putina ciocolata alba cum sa procedez oare?❤️Iti multumesc draga Laura❤️Sarbatori binecuvantate❤️❤️❤️

Raspunde
Mire 7 noiembrie 2013 - 17:51

Minune ce esti !!! O asemenea bunatate de prajitura nici ca-m mancat, de cand mama m-a facut!
Bravo Laura! La mai multe!!!

Raspunde
Dana Andreea 24 octombrie 2013 - 17:49

Buna Laura!Prajitura arata foarte bine.Vreau sa incerc reteta neaparat.Poti sa imi spui te rog ce fel de ciocolata ai folosit?De menaj?Mersi!

Raspunde
Alina Sabau 27 mai 2013 - 13:56

Am gustat aceasta minunata si delicioasa prajitura, a pregatit-o o amica de-a mea! A iesit foarte buna, ca la carte!!! 🙂

Raspunde
Alice 29 aprilie 2013 - 00:26

am si eu o intrebare se poate inlocui cantitatea de pina colada cu lapte de cocos? multumesc :*

Raspunde
1 2 3

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.