Napolitane cu crema de lamaie si rahat

5 comentarii

Imi plac la nebunie napolitanele dar cu toate astea ajung foarte rar sa-mi mesteresc o portie 😛 …si culmea, e cea mai rapida „prajitura”, nu trebuie decat sa umpli niste foi cu crema!  Napolitanele cu dulceata de lapte sunt preferatele mele, dar fiind in post m-am orientat spre o alta reteta de napolitane, si anume: Napolitane cu crema de lamaie si rahat, absolut delicioase!!!!

 

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de napolitana (4 bucati)
  • 800 g rahat
  • 1 lamaie mare
  • 200 g margarina

 

Mod de preparare:

Se curata lamaia de coaja (inclusiv de samburi si de pielitele albe, care sunt amare). Se taie felii si se da impreuna cu rahatul prin masina de tocat sau se macina totul la robotul de bucatarie.

Separat, intr-un vas, se spumeaza margarina, tinuta din timp la temperatura camerei. Se pune cate o lingura de margarina in crema de lamaie si rahat si se amesteca bine.

Se umplu foile (se pune o greutate deasupra) si se lasa la rece minim 2-3 ore. Ideal ar fi sa o lasati pana a doua zi.

Daca puteti 😀 , fiindca e foarte buna!!!!!!!!!

Sfat pentru cei care nu tin post: inlocuiti margarina cu unt.

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

5 comentarii

Mihaela Jurji 2 aprilie 2013 - 00:01

ah cat m-am mai chinuit cu rahatul….s-a lipit de orice instrument de tocat 🙁 am reusit pana la urma sa o fac, e foarte buna intradevar, dulce-acrisoara. 🙂

Raspunde
Mariana 30 martie 2013 - 14:38

Nu stiu de ce nu le-ai inclus in postarea de retete de post de pe facebook, din 18 martie, dar eu le-am descoperit pe blog si au reprezentat ce-a de-a treia reteta facuta ieri. Foooorte bune!!!!
Sotului meu i-au placut grozav. Eu am facut napolitanele (sau foi Lica, cum se mai numesc ele) doar cu crema de zahar ars si mereu au placut, indiferent de cine le-a mancat. Stiu ca am mai incercat candva sa fac o crema cu rahat, reteta luata de la cineva, dar nu prea ne-a placut. Ai mei, baiatul si sotul, sunt foarte pretentiosi si foarte conservatori. Greu sunt de acord cu retete noi. Iata insa ca retetele tale le-au placut la amandoi.

Raspunde
roxy 5 ianuarie 2013 - 09:50

pot inlocui cu unt?

Raspunde
Cristina 3 ianuarie 2013 - 22:57

Aşa ceva făceam în copilărie şi chiar zilele acestea am dat peste ea în agenda mea cu reţete. Pentru că nu mai am maşină de tocat, chiar mă întrebam dacă o merge transformat rahatul în acea pastă cu ajutorul robotului. Acum am aflat răspunsul. E o o prăjitură absolut delicioasă!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.