Prajitura cu albusuri

15 comentarii
Prajitura cu albusuri, pe care o vedeti aici in atatea poze expusa :P, era de fapt un chec din albusuri, pe care l-am transformat eu in prajitura. Din cauza gramezilor cu albusuri care zaceau inghetate prin congelator de prea mult timp (ei, exagerez ca de obicei :D). Ba chiar si intr-o tura de 12 muffinsuri: Muffins cu nuca, rahat, stafide si albusuri

Chiar m-am gandit ca checul asta concureaza serios cu checul meu simplu…la rapiditate, si nu numai…
Deci daca aveti prea multe albusuri si nu stiti ce sa faceti cu ele, nu le mai aruncati ci puneti-le frumos in congelator, in pungute sau in ce vreti…caci iata, intr-o zi cu soare, ce ati putea face cu ele 😛
Absolut delicios!!!

 

Ingredientele sint „la pahar” 🙂

– 1 pahar albusuri ( 5 sau 6)
– 1 pahar zahar
– 1 pahar faina
– 1 pahar amestec de nuci taiate, stafide , rahat, smochine
– 50 gr ulei sau unt topit
– sucul si coaja de la o lamaie
– coaja de portocala

Mod de preparare:

Se bat albusurile spuma apoi se adauga putin cate putin zaharul si se bat pana se obtine o spuma lucioasa. Se adauga faina apoi restul ingrendientelor. Se coace intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina, 40 de min la foc mic.
Si cu asta, basta! 🙂

…cateva (destul de multe :P) poze…caci greu m-am mai hotarat pe care s-o pastrez.
…dintr-un unghi mai insorit:



…si dintr-altul, mai putin insorit 😛


Primele „taieturi”:




Sectiuni:



…si cam atat 😀
…caci cred ca v-ati dat deja seama ce succes rasunator a avut aceasta reteta minunata in sanul familiei noastre!

 

Reteta de la Amalia

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

15 comentarii

Anonymous 21 martie 2012 - 14:36

am facut si eu prajitura, s-au batut super albusurile, totul ok doar ca nu a crescut:(
nu stiu de ce.

Raspunde
Alyssa 12 aprilie 2012 - 23:11

Cum facusem vreo 4 cozonaci iti dai seama ca am ramas cu multe albusuri…ce sa fac ce sa fac…si am dat de reteta asta pe net:) Acum sa nu crezi ca e prima oara cand sunt la tine pe sitete vizitez tot timpul.Deci aceasta prajitura este delicioasa,nu foarte crescuta dar totusi pufoasa ,aromata,minunata.Deci logodnicul meu a mancat-o pe toata!!!O voi mai face cu sigurata!Multumesc!:)

Raspunde
Anonymous 30 septembrie 2011 - 15:57

aluatul a crescut asa fara praf de copt?

Raspunde
geany 1 februarie 2011 - 20:02

buna prajitura…

Raspunde
Blueeyes 17 ianuarie 2010 - 13:07

Am facut si eu praitura asta cu albus , nu identic dar este minunata la gust…multumesc pt inspiratie….am sa o postez cat de curand.De acum stiu ce sa fac cu albusurile ramase(^.^)

Raspunde
Raluca 13 ianuarie 2010 - 08:18

A venit randul si albusurilor mele sa iasa din congelator si sa devina chec; s-au tot strans dupa Sarbatori. Multumim de reteta, a avut un succes deosebit; eu am inlocuit 2 linguri de faina cu amidon, si l-am lasat asa alb albut. mai ales sotului meu i-a placut partea superioara crocanta cu aspect de bezea. multumim mult.

Raspunde
Laura 16 noiembrie 2008 - 01:31

Te pup, Elena draga!!! 🙂
Ma bucur ca ti-am readus in actualitate reteta! 😉
E faina ea sub orice forma…dar recunosc ca si mie mi s-a parut mai apetisanta sub forma de praji 😛
…of, si ce rau imi pare ca n-am mai apucat s-o „mazgalesc” cu un pic de cioco, ca ar fi aratat si mai si… :))

Raspunde
Elena 15 noiembrie 2008 - 22:30

De cand cautam reteta, am avut-o scrisa de la o colega si am pierdut-o:( Merge mai bine prajitura, ai dreptate;)

Raspunde
Laura 15 noiembrie 2008 - 20:58

Dana draga, atat de mult imi place blogul tau si retetele …si temele pe care le expui in el…incat iti spun sincer ca as intra zilnic si tot nu m-as plictisi 😛
…pacat insa ca timpul nu imi permite asta 🙁
…asa ca atunci cand prind cateva momente libere, nu pierd ocazia sa-mi fac simtita prezenta :))

Ma bucur nespus de mult ca ti-a folosit pontul cu albusurile congelate 😉
Chiar asa e -le poti congela fara nici un fel de probleme…ulterioare 😛
Si eu am aflat chestia asta de la fetele de pe culinar si cum mi-a fost de mare ajutor pana acum, m-am gandit sa va impartasesc si voua „minunatia” 😉
Te pup ca m-ai pus „sub urmarire”, hi, hi…eu de-abia acum am m-am prins ce si cum cu gadget-ul asta :))
…si te pup dulce tare si pentru felicitari!!!

Raspunde
Dana2dor 15 noiembrie 2008 - 19:48

Buna Laura si multumesc de vizita si de comments-uri.
Foarte interesanta chestia cu albusurile congelate!
Eu le aruncam pana acum, asa ca ai contribuit cu sfatul tau la salvarea viitoarelor victime 🙂
Te-am trecut la „urmarite” ca sa nu scap nimic 🙂
Si felicitari pentru premii!
Pup pe tine si Bogdan!

Raspunde
Laura 15 noiembrie 2008 - 13:56

Da, Laura, le poti baga linistita la congelator si apoi folosi…se bat ca si cand atunci ai fi spart oul! :))
Eu asa am salvat o multime de albusuri care ar fi ajuns, fara rost, la gunoi 😉

Bine-ai venit la noi! 🙂

Raspunde
Laura 15 noiembrie 2008 - 13:33

Si daca bag albusele la congelator, se vor putea gati ulterior? Vreau sa spun, se vor face spuma? N-am incercat niciodata.

Raspunde
Laura 14 noiembrie 2008 - 22:22

Oh, Didona, super-draguta, ca de obicei! 🙂 Pupici!!!

Si mie mi-a placut cum a iesit in varianta asta si ar fi iesit chiar si mai fain daca as fi avut un dram de ciocolata prin casa, ca sa-i trasez niste linii obraznice…pe la colturi 😛
Oricum, important este ca e un desert delicios, orice forma ar lua! 😉

Raspunde
Didona 14 noiembrie 2008 - 21:45

Chiar ca e bun! Si nici nu se face greu…Imi place ca la-i facut ca o prajitura, parca e mai deosebit asa.

Raspunde
Mirela 18 februarie 2015 - 10:47

Salut! Cata faina si zahar incap intr-un pahar? Ce gramaj? Multumesc!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.