Biscuiti cu morcov

6 comentarii

Acesti biscuiti cu morcov erau programati pentru masa noastra de Paste (surpriza pentru iepuras :P), dar cum eu intotdeauna imi propun sa fac prea multe de sarbatori, si ma zapacesc, si intru in criza de timp, si in final fac doar un tort :))) …n-au mai intrat in meniu…
Acum, insa, vi-i prezint in toata splendoarea 😛 (au o culoare minunata!!!!)
Sint crocanti, deliciosi si pe placul celor mici 🙂
Eu i-am facut de post, dar se pot face si „de dulce”…v-am dat cateva detalii mai jos, la „rubrica” cu sfaturi :))

Ingrediente:

– 200 g. morcovi cruzi rasi
– 150 ml. ulei
– 180 g. zahar
– 1 lingurita bicarbonat
– 500 g. faina
– un praf de sare
– coaja de la 1 lamaie rasa
– zeama de la 1 portocala mica

Mod de preparare:
Se pune faina (cernuta) intr-un castron mare. Se face o scobitura la mijloc si se pun morcovii dati prin razatoarea mica, uleiul, zaharul, bicarbonatul dizolvat in zeama de portocala. Se adauga praful de sare si coaja de lamaie rasa si se amesteca bine pana se obtine un aluat „legat”. Daca aveti un robot de bucatarie care sa faca asta in locul vostru, cu atat mai bine 😀
Se tine aluatul 20-30 de minute la frigider, invelit intr-o punga, dupa care se formeaza bile de aluat nu foarte mari.
Se tapeteaza o forma mare de copt (tava de aragaz) cu hartie de copt. Se coc biscuitii la foc moderat, 170 grade C, timp de  cca. 20 de minute. Se lasa la racit si se rontaie cu pofta :)))
…ori simpli, ori cu „topping” de miere sau dulceata…deliciosi, oricum ar fi!!!

Sfat: Daca nu ii faceti de post, puteti inlocui uleiul cu unt, si bicarbonatul cu praf de copt, o lingurita cu varf 😛

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

6 comentarii

Luminita 31 mai 2012 - 08:20

Wow m-ai impresionat, in primul rand cand am vazut imaginea am zis ca-s piftele.
In al doilea rand mie una imi place la nebunie morcovii, sunt inebunita dupa ei, deci o sa incerc si eu sa gatesc acesti biscuiti, sunt curioasa ce o sa iasa.

Raspunde
catkitchen 28 mai 2012 - 15:20

La biscuitei cu morcov nu m-am gandit , dar praji cu morcov fac si eu si e un deliciu !!! 😉

Raspunde
Oana 28 mai 2012 - 14:58

Ce reteta interesanta ! Imi place foarte mult blogul tau Laura <3 Il urmaresc de ceva vreme. De ce nu ai participat la Master Chef sau la un alt concurs? Ar fi fost interesant sa te vedem la televizor. Sigur te-ai fi descurcat de minune !!! Succes in continuare!

Raspunde
Alina 26 mai 2012 - 16:21

Esti o profi!!!!!!!!!!!!

Raspunde
jasmin 26 mai 2012 - 15:04

ai niste retete minunate.
este doar o pasiune sau si o meserie? sunt pre profesional realizate.
multe felicitari! cu retetele de la tine o sa-mi impresionez soacra, care este foarte pretentioasa.

Raspunde
Anonymous 26 mai 2012 - 14:58

Super! o sa-i incerc.
saptamana asta vreu sa fac tortul de morcovi 🙂
iti multumesc ca ne dai dimensiunile pt tava.
este minunat, asa reusim sa avem prajituri aspectuase, te rog sa ne dai si de acum inainte dimensiunile pt forma de copt.
felicitari ai niste prajituri extraordinare, tine-o tot asa.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.