Pasta de ton in corabioare de castravete

12 comentarii

 

Reteta asta de pasta de ton in corabioare de castravete mi-am facut-o mie si numai mie, fiindca iubeeeeesc tonul!!!! Cipi nu e deloc fan, si nu-nteleg de ce 😀
Mi se pare ireal sa nu-ti placa tonul si numai faptul ca il savurez cu atata placere a facut sa nu am foarte multe retete cu ton expuse pe blog (pentru ca nu mai ajungeau sa fie surprinse in poze, hahaaa!!!)
Ma bucur ca am reusit sa o prepar, si mai ales in forma asta mai deosebita, ca umplutura pentru „corabioarele” din castravete pe care am vrut de mult sa vi le arat.
E o idee minunata pentru o masa festiva dar, asa cum mereu va spun, la fel de minunata si pentru o zi obisnuita in care pofta de ton atinge cote maxime 😀

Le puteti servi si in post, cand este dezlegare la peste, daca inlocuiti untul cu margarina (mai nou, se gaseste de cumparat si „branza tartinabila” din migdale, vegana).

Siiii, le mai puteti servi si-un pic altfel: pasta de ton servită pe feliute subțiri de castravete. Fără „corabioare” de data asta:

 

Ingrediente:

  • 2 castraveti lungi (cca. 800 g)
  • 2 cutii ton in ulei (300 g)
  • 100 g unt moale, tinut la temperatura camerei
  • sucul de la o lamaie (mica)
  • 1 ceapa mica (optional)
  • sare, piper
  • frunze de patrunjel pentru ornat

Sfat: Puteti adauga in pasta o lingura de smantana (acra), groasa, sau una de crema de branza.

Mod de preparare:

Prima data se desfac conservele de ton si se pun la scurs (asezati pestele intr-o strecuratoare). Daca vreti sa fie de post, nu scurgeti tot uleiul, ci mixati tonul cu ulei (3-4 linguri sau atata cat sa obtineti o pasta).
Se freaca untul cu mixerul; se adauga tonul bine scurs, si maruntit cu furculita, impreuna cu sucul de lamaie, sare si piper dupa gust si se mixeaza pana se obtine o crema. Se adauga ceapa, daca nu aveti probleme cu stomacul sau daca pur si simplu iubiti ceapa. Mie-mi place fara!
Pasta de ton se tine la frigider, acoperita cu folie, pana cand pregatim „corabioarele”.

Castravetii se spala, se sterg si se taie in bucati de cca. 6 cm (da, i-am masurat 😀 ):

La mijlocul fiecaruia se lasa o portiune de aprox. 5 mm, apoi cele doua parti se taie in unghi de 90 de grade pana la „ureche”:

Vor rezulta niste „corabioare” dragute si apetisante:

…ce vor fi mai apoi umplute cu pasta de ton, pusa direct cu lingurita sau mai festiv,  lasata gratios sa curga dintr-un cornet de bucatarie 😀

Se scobeste pulpa castravetilor inainte de a face asta, evident :))

„Corabioarele” se decoreaza cu frunzulite de patrunjel si se servesc cu orice va pica bine, dar mai ales cu paine prajita!!!!

Delicioase!!!!!

Si nu uitati nici de varianta simplificata :))

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

12 comentarii

Iulia 20 februarie 2012 - 12:35

Ce frumoase ti-au iesit Laura draga! Si noua ne place tonul. Delicios!
Multumesc de idee! Arata de milioane! Te pup cu drag!

Raspunde
catkitchen 19 februarie 2012 - 12:25

Ce superbe sunt !!!!

Raspunde
Paradis 17 februarie 2012 - 05:32

Eu am furat ideea.Foarte frumoase!xoxo

Raspunde
TeoBucatar 16 februarie 2012 - 23:36

Imi place tonul,mai ales prezentat asa!

Raspunde
Simona 16 februarie 2012 - 21:03

Ce frumoase sunt… Ne pregatesti vre-o masa festiva?! In ultimul timp numai minunatii d-astea postezi 🙂
Pupici

Raspunde
Anonymous 16 februarie 2012 - 20:39

Cred ca Bogdi a fost foarte incantat de corabioare! Pe noi sigur ne-au cucerit!
Va pup pe toti!
Alina si Gabi

Raspunde
Candy 16 februarie 2012 - 18:43

Много вкусно и красиво! Поздрави!

Raspunde
langmina 16 februarie 2012 - 14:56

Foarte bine arata!Imi place tot ce faci inclusiv prezentarea e de nota 10*.Eu as da mai mult dar stiu ca e maxim!

Raspunde
angi_ionut26 16 februarie 2012 - 14:34

Yamy. Am sa le fac si eu de ziua mea. Ms de reteta.

Raspunde
Timea 16 februarie 2012 - 14:00

Ce frumos arata!

Raspunde
Fancy Cake 16 februarie 2012 - 13:59

Superba pezentarea! Iar de pasta de ton sa nu mai vorbim!

Raspunde
Diana 16 februarie 2012 - 13:55

Fac ceva asemanator cu avocado in loc de unt – extrem de gustos si cred ca un pic mai sanatos (uneori mai pun pe langa iaurt, patrnjel verde, ulei de masline si eventual putina ceapa si putin usturoi).

Si mie-mi place tare tonul, si la fel sotul meu nu prea e cu pestii de nciun fel.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.