Jeleuri de morcovi

12 comentarii

Aceste jeleuri de morcovi au fost facute pentru Bogdi meu scump, ca echivalent, un pic mai sanatos (si astea sint pline de zahar dar macar n-au E-uri), la jeleurile frumos colorate si atragatoare din magazin.
L-a incantat prima data forma lor (le-a ametit un pic prin farfurie, jucandu-se :P), si apoi gustul.

Ingrediente pentru cca. 50 de jeleuri:

– 500 g. morcovi
– 400 g. zahar
– 2 lamai sau portocale
– 100 ml. apa rece
– 2, 3 pliculete zahar vanilinat (optional)
– 5, 6 linguri nuca de cocos


Mod de preparare:
Se curata de coaja si se spala bine morcovii. Se dau pe razatoarea mica si se amesteca cu zaharul. Se lasa deoparte timp de 3 ore pentru a-si lasa zeama. Din cand  in cand se mai amesteca.
Se adauga apoi apa, zeama de lamaie sau portocale, vanilia si se amesteca foarte bine. Se fierbe compozitia, pe foc mic, timp de aprox. 1 ora sau pana cand scade zeama.
Se lasa compozitia sa se raceasca la frigider, timp de inca o ora. Se ia apoi cate o lingurita din compozitie si se formeaza, in palme, jeleuri in forma de bulgarasi.
Dupa ce sint formate, se dau prin nuca de cocos si se servesc.
Se tin la rece pana la urmatoarea degustare 😛

P.S. Daca gusta si cei mari :P, puteti adauga 1 fiola/sticluta de esenta de fistic 😉

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

12 comentarii

Ecaterina Ecaterina Popa 20 mai 2013 - 00:17

buna Laura…cind spui se lasa deoparte timp de 3 ore ,sa.si lase zeama.

..adica,punem intr,o strecuratoare sau ceva de genu’?amestecam din cind in cind ca sa lase toata zeama.da? nu folosim aceasta zeama,da?!?!? merci anticipat

Raspunde
Catalina 15 noiembrie 2012 - 21:26

Foarte buna ideea! Arata minunat. Nu s-ar putea folosi gelatina si mai putin zahar?

Raspunde
catkitchen 27 noiembrie 2011 - 18:42

ce frumoase sunt !!!!!

Raspunde
sarah 24 noiembrie 2011 - 15:59

super reteta.din ca altceva merg facute aceste jeleuri…mere pot folosi in loc de morcovi?
o seara faina!

Raspunde
Andra 24 noiembrie 2011 - 02:03

am trimis reteta ta la cumnatica mea (via facebook) – piticotul ei va fi taaaaare incantat! Pupici

Raspunde
DiaMar-bucataria galbena 23 noiembrie 2011 - 17:09

Am facut si eu mai demult,dar cu mai putin zahar.sunt bune.

Raspunde
Adelina Radu 23 noiembrie 2011 - 16:34

Nu stiu cat sunt de gustoase, dar arata foarte bine! Am sa le incerc

Raspunde
claudiu 23 noiembrie 2011 - 16:05

mmm foarte fain, clar ii recomand sora’mii reteta, mai ales ca are bebe;)

Raspunde
camelia stancu 23 noiembrie 2011 - 13:58

foarte frumos!felicitari…pai ce r fi sa inlocuim zaharul cu ceva pasta de curmale de ex???nu stiu o sa incerc eu si o sa povestesc!cu bine

Raspunde
Emily 23 noiembrie 2011 - 12:03

sunt foarrte frumusele si sigur delicioase, cum ai zis si tu, mult mai sanatoase decat cele comerciale!
excelenta combinatia de arome! :*

Raspunde
In bucatarie cu Aziz 23 noiembrie 2011 - 11:38

wow arata fantastic!!multumim de idee,o zi frumoasa!!

Raspunde
retete- ina 23 noiembrie 2011 - 11:14

super,felicitari,o reteta sigur buna,multumesc pentru postare

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.