Salata de vinete cu maioneza

6 comentarii
Salata de vinete cu maioneza este, in familia noastra, in topul celor mai savurate si des incercate retete, iar faptul ca nu v-am aratat-o pana acum nu face altceva decat sa confirme acest lucru 😀 Bine, adevarul este ca puteam sa folosesc vinete din congelator insa am vrut neaparat sa le pregatesc cu vinete coapte din gradina, pentru ca nimic nu se compara cu o salata preparata din vinete proaspat culese! Si chiar daca anul asta nu s-au mai facut atat de mari si frumoase ca aici: Musaca de vinete, tot au reusit sa ne incante cu gustul lor minunat.
Sper sa va placa varianta asta, scaldata-n maioneza si in usturoi 😀 , dar si daca nu, nu-i bai, pentru ca voi reveni cat de curand cu varianta „light”, sau de post, in care vinetele nu se vor mai imprieteni decat cu ceapa taiata fin si ulei (si-un pic de zeama de lamaie). Foarte gustoasa!!!!!!

Ingrediente:

 

Mod de preparare:

Se aleg vinete tinere, mai lungi, moi, cu coaja lucioasa; se spala, se sterg si se coc pe gratar sau pe flacara, la aragaz, cu o tabla dedesubt. Se tin pe foc iute si se intorc pe o parte si pe alta pana cand sint bine coapte. Cand coaja li s-a innegrit si s-au inmuiat, se iau de pe foc. Cat sunt inca fierbinti se curata cu grija de coaja si se pun pe un fund de lemn, inclinat, sa se scurga. Se toaca cu un cutit de lemn sau plastic, se pun intr-un castron, se sareaza si se amesteca cu maioneza dupa gust, ori dintr-un ou (un galbenus, amestecat cu o lingurita mustar si ulei pana se umfla 😀 ) ori din lapte (cu link mai sus).
Se trec prin presa cateii de usturoi si se amesteca bine cu vinetele. Se adauga putina zeama de lamaie si se amesteca totul foarte bine.
Se pune salata de vinete pe un platou, sau in salatiera, si se garniseste cu felii de rosii/rosii cherry. Dupa ce sta un pic la frigider, e si mai buna!!!
O puteti, desigur, servi si sub forma de „cosulete”, din rosii, cum am facut si aici: Salata de gulii
Mie-mi place tare mult langa o portie generoasa de ardei copti!!!!!! :))

 

Sfat: Se pot adauga si dovlecei fierti in salata, nu doar pentru a o face mai spornica ci si pentru a-i da o savoare, o dulceata aparte.
Se alege un dovlecel tanar, fara seminte, se rade de coaja si se pune la fiert in apa sarata. Cand e fiert, se pune intr-o strecuratoare sa se scurga, dupa care se toaca impreuna cu vinetele si se pregateste ca mai sus.

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

6 comentarii

Laura 19 septembrie 2011 - 10:07

Am incercat si eu ieri aceasta salata si iese cu adevarat ceva bun. Merci frumos pentru ea.

Raspunde
Betty 19 septembrie 2011 - 09:38

Laura, daca vrei sa participi cu reteta asta la Provocarea lunii, te astept cu drag http://bettykitchen.wordpress.com/2011/09/01/provocarea-lunii-septembrie-dulce-romanie-2011/

Raspunde
ophelia1983 19 septembrie 2011 - 09:12

ce pofta im facusi Laura draga! imi pare bine sa vad ca ai revenit pe blog, desi stiu ca acuma esti o mamica tare ocupa! numai bine iti urez si lui Bogdi numai F.B- uri!

Raspunde
TeoBucatar 18 septembrie 2011 - 21:21

O salata foarte buna atat cu dovlecel cat si cu ardei copt!

Raspunde
Anonymous 18 septembrie 2011 - 20:21

mi-ar placea sa pun la borcane ca si conserva, aveti vreo sugestie cum se face?

Raspunde
Sidy 18 septembrie 2011 - 15:24

La o asemenea bunatate nu pot renunta nicicand….
Nu ai incercat sa adaugi si vreo 2-3 ardei copti tocati ?Un deliciu…
te tzuc !

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.