Fursecuri cu unt

14 comentarii
Dragii mei, dupa cum v-am promis, am revenit cu cateva retete de Pasti, cu acele retete speciale, pe care le puteti prepara impreuna cu cei mici. Cum sunt aceste fursecuri cu unt, in forma de oite si iepurasi 🙂

Veti vedea cat de usor merge treaba si cat de frumos este rezultatul final (cu asa manute dibace!!! 😛 )
Eu i-am avut pe asistentii mei scumpi alaturi, pe Bogdi si Amalia, care s-au descurcat de minune!!!!!

 

Ingrediente:

Pentru figurine:
  • 250 g faina
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 80 g zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilat (10 g)
  • 120 g unt (rece)
  • 1 galbenus (de la un ou mare)
  • 2 linguri apa (rece)
Pentru ornat:
  • 100 g zahar pudra
  • 3-4 lingurite suc de lamaie sau apa
  • nuca de cocos
  • 50 g ciocolata cu lapte

 

Mod de preparare:

Se framanta un aluat din faina, sare, coaja de lamaie, zahar, zahar vanilat, bucatele de unt, galbenus si apa.
La noi, de asta s-au ocupat copiii, adica Bogdi cu nepotica mea dulce Amalia, careia acum un secol (parca) i-am facut tortul cu botosei 🙂
…in poza se zareste si o „bila” de aluat neagra, din care am facut alte minunate fursecuri, in aceeasi zi, in forma de oua (ajunge si reteta in curand):

Se da aluatul la rece pentru cca. 30 de minute.
Se intinde apoi o foaie, nu foarte subtire, pe o suprafata infainata si se taie formele dorite pentru fursecuri.
La noi, dupa cum se vede, au avut mare succes astea in forma de iepuras si oita.

…si da, tot copiii s-au ocupat de asta :))

Cuptorul se incinge la 180 grade (foc potrivit).
Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se aseaza, lasand loc intre ele, figurinele din aluat:

Se coc cca. 8-10 minute, nu mai mult, pentru ca se intaresc, dupa care se lasa la racit:

Se pregateste glazura de zahar: se amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie sau apa (glazura nu trebuie sa curga dar nici sa fie prea tare…echilibrati lucrurile, deci, daca e nevoie 😛 )
Se unge fiecare fursec-oita cu aceasta glazura, folosind o lingura sau o pensula de bucatarie.
Capul ramane (gol 😀 ) neacoperit de glazura:

Se presara imediat fulgi de nuca de cocos deasupra glazurii, fiindca altfel se intareste si fulgii vor zbura, fericiti, in toate partile :)))

„Iepurasii” se orneaza simplu, cu ciocolata topita (o puneti intr-o punga careia ii taiati putin varful) sau cu ajutorul unui creion special pentru decorat (se gasesc acum si la noi, prin magazine, sub forma de tuburi)
Cipi s-a ocupat, ca de obicei, de asta 😀

Se pregatesc fursecurile, adica se aseaza pe un platou incapator, se retuseaza daca e de retusat ceva. Nu uitati sa le faceti ochisori oitelor, si-un pic de botic 😀 , inainte de a le aseza pe platou:

 

Se servesc cu mic, cu mare, in soarele bland de primavara care ne-a dezmortit gradina:

Sper sa ii faceti impreuna cu copiii vostri, si va bucurati de gustul lor minunat de Sfintele Pasti.
Noi ne-am distrat pe cinste faurindu-i 🙂

 

 

P.S. Puteti adauga in aluat 1 praf de anason, daca aveti. Iar daca nu aveti forme speciale de iepuras sau oita, folositi un model decupat din hartie/carton, facut, bineinteles, tot impreuna cu cei mici.
Desigur, daca sunteti in preajma Craciunului, le veti decupa cu formele speciale de Craciun: mos Craciun, om de zapada, steluta, bradut, clopotel, etc.

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

14 comentarii

moniquenoir27 29 octombrie 2012 - 17:06

formele se gasesc la Ikea

Raspunde
Anonymous 4 martie 2012 - 02:47

Draga Laura , tin sa iti zic ca imi place foarte mult blogul tau , cred ca este blogul de pe care am incercat cele mai multe retete si mi au iesit intotdeauna , totul e asa de bine organizat, curat si asa ,,se vede ca pui mult suflet in ceea ce faci . Iti multumesc .
Ema

Raspunde
lili 12 aprilie 2011 - 11:24

MOMENTE SPECIALE……imi e dor,mai facut sa lacrimez.Fursecurile sut superbe.

Raspunde
Amalia 11 aprilie 2011 - 11:43

Cu asa ajutoare zic si eu ca au iesit minunati biscuiteii…Ce ma bucura ca ai o nepotica cu numele meu:). Oare unde as putea gasi anason pudra? Am sa incerc multe din retetele tale de Paste.

Raspunde
retete- ina 11 aprilie 2011 - 10:26

manute dulci te ajuta,sa fiti sanatosi ,,te rog sa ridici un premiu de pe blogul meu,il meriti,zilnic creezi ceva bun si frumos

Raspunde
retete- ina 11 aprilie 2011 - 09:01

buna reteta,o sa fac si eu de paste,multumesc de postare,,,n-am formite ca ale tale,,,,mai caut

Raspunde
albinuta 10 aprilie 2011 - 21:13

ce dragalasi sunt ei, cum s-au pus la framantat ;))
arata delicios, mai ales oitele, eu sunt fan nuca de cocos….

Raspunde
Crinutza 10 aprilie 2011 - 20:22

Laura ai si de ce sa ii iubesti,asa ajutoare de incredere…sa-ti traiasca si la cat mai multe retete impreuna.Cred ca o sa le incerc si eu,cate bucati au iesit,asa aproximativ sa stiu daca respect cantitatile sau le dublez ca noi suntem mari consumatori de dulciuri.

Raspunde
Alina---Explora Cuisine 10 aprilie 2011 - 18:48

Super frumosi biscuitii si e o idee minunata de a face lucruri cu copiii 🙂

Raspunde
Laura 10 aprilie 2011 - 17:50

Bogditzuuuuuu, te iubeste mami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂
…si pe buni, si pe Alina, clar 😛
…si pe tati :))

Raspunde
Anonymous 10 aprilie 2011 - 17:46

TE PUP,MAMI!
BOGDI, BUNI NUTI SI ALINA

Raspunde
Bianca 10 aprilie 2011 - 17:22

Ce frumosi sunt Laura…minunati.
Trebuie sa ii incerc si eu alaturi de copii mei.
Multumim de reteta.
Duminica frumoasa.

Raspunde
naty, galati 10 aprilie 2011 - 16:58

cate ajutoare ai in bucatarie….f simpatice fursecurile

Raspunde
ophelia1983 10 aprilie 2011 - 16:45

ce frumusele sunt fursecurile! din pacate nu am forme de biscuiti special pentru Pasti, dar daca apuc sa vad cu siguranta imi voi cumpara!Si ce talentat e Bogdi!!!

asteptam cu nerabdare si celelalte retete!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.