Fursecuri cu susan Malatit, foarte asemanatoare celor de aici: Fursecuri cu susan, dar de data asta cu si mai multe seminte de susan, inclusiv in compozitie!
V-am zis ca sunt innebunita dupa susan, nu?! 😀
…deci realizati ca mi-au placut la nebunie :)))
Ingrediente pentru cca. 50 de bucati
- 500 g faina
- 250 g margarina
- 1 lingurita anason macinat sau cardamom, cum am pus eu 😛
- 1 pliculet praf de copt (10 g)
- 1 pahar 1/2 seminte de susan
- 1/2 pahar ulei
- 1 pahar zahar
- 1 pahar apa
…dupa cum ati observat, unele ingrediente se masoara in „pahare” 🙂
Eu am folosit acelasi pahar la toate masuratorile.
Mod de preparare:
Semintele de susan se prajesc usor intr-o tigaie fara ulei:
Se amesteca margarina cu zahar, susan si ulei:
Se adauga mirodeniile, faina cernuta si praful de copt si se amesteca totul bine:
La final, se toarna apa si se amesteca scurt:
Se lasa compozitia la frigider pentru minim 15 minute (ideal ar fi cateva ore).
Se incalzeste cuptorul la foc mediu (170 grade C.); se tapeteaza cu hartie de copt o tava mare de fursecuri.
Se modeleaza mingiute din aluatul rece si se aseaza la distanta unele de altele pe tava (eu le-am facut cam mari 😀 ):
Se coc fursecurile 15-18 minute sau pana cand se rumenesc usor:
O poza facuta ziua, cu un pic de soare (bleg el si intimidat de norii plumburii de-afara, dar foooarte placut ochilor…si, sper, si in avantajul fursecurilor mele 😀 ):
Poza finala:
…si sectiune 🙂
Reteta preluata de la Rym (pupici muuuuulti, draga mea 🙂 )
6 comentarii
in lipsa de cardamon ce se poate pune?
buna laura.vroiam sa-ti zic ca daca ai discovery travel and living sa te uiti la emsiunea cake boss!fac astia niste torturi de-ti cade fata!!!!!!!!!!!
Draga Laura iti dai seama ca am sa le fac numaidecat… Te sarut!
mmm ….ottimi!!!
Frumusele si dragalase! 🙂
Miam, si mie imi place susanul la nebunie.:))))))))))))))))