Frisca

17 comentarii

 

Asa arata frisca din Pepsi, despre care va tot povesteam 🙂
…si tot asa veti proceda si la frisca din Fanta sau la oricare alta bautura, si asta numai datorita skakerului-minune de la Tupperware!
E vorba depre Magic-mixer, care exista in doua variante: de 500 ml si 750 ml.
Singurul cu care puteti face frisca din bauturi carbogazoase e asta de 750 ml, pentru ca e singurul caruia nu ii sare capacul :))))))

Ordinea in care se pun ingredientele e urmatoarea: mai intai ingredientele lichide (sucuri, lapte, apa, oua, ulei, etc.) si apoi cele solide (zahar, faina, gris, prafuri de crema sau frisca, etc.)
Cu ajutorul acestui mixer-magic puteti face frisca simpla, cu „arome” 😛 …maioneza, creme, sosuri, aluaturi usoare, bauturi, omlete…si mai ales clatite 😀

 

Si-acum rapida si delicioasa (inedita) reteta, la prepararea careia aveti nevoie doar de:
– 1 plic de frisca
– 120-150 ml suc la alegere

Acesta este Magic-mixer-ul…ta-ta!!! :)))


Se pune sucul, aici Pepsi, in shaker:


Se aseaza mai intai rozeta, apoi inelul si la urma se insurubeaza capacul, dupa care se agita de cateva ori shakerul pana simtiti ca se leaga „crema”:


Va parea un pic cam moale atunci cand o veti scoate dar dupa ce o lasati 5 minute sa se odihneasca, se va intari frumos:


Asta a fost o „demonstratie” pe care am facut-o cu o alta ocazie, acum ceva timp, din Pepsi…si care ne place nespus, dar cum va spuneam la Cremesul inteligent noi acolo o preferam pe cea din Fanta (mi se pare mie ca merge mai bine)
In acelasi fel puteti prepara frisca din must sau vin sau din oricare alt suc va place.
Spor la degustat! 😛

P.S. Promit sa reactualizez „demonstratia” cat de curand! Stiu ca pozele astea nu sint grozave dar macar v-ati facut o idee…

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

17 comentarii

Corina Agape 14 ianuarie 2012 - 16:48

Salut! Am descoperit de putin timp blogul tau prin intermediul unei prietne si am vazut ca ai o multime de retete minunate si usor de facut. Dar curiozitatea mea e daca mai sunt forme Tupperware de cumparat de pe undeva. Eu locuiesc in Iasi si nu am vazut pe nicaieri. Felicitari oricum pentru retetele tale delicioase care ne incanta de fiecare data.

Raspunde
Laura 20 decembrie 2009 - 21:30

Ceau, Nykoss 🙂
Mersi fain de ideea cu pepsi, care la noi e omniprezent 😛
Eu vara imi puneam inghe de vanilie in cafeaua fierbinte…deci imi imaginez ce spui, hi, hi…
Sa incerci neaparat frisca cu sampanie, macar asa, ca experienta 😀

Raspunde
nykoss 14 decembrie 2009 - 20:10

Buna eu vara pun intr-un pahar pepsi sau cola (2 parti) si deasupra inghetata (1 parte). Cu o lingurita incep sa scufund inghetata si obtin o spuma delicioasa 😀 Desertul cel mai usor de preparat 🙂

Acum… mi-ati dat idei cu sampania aia. Poate incerc 😀

Raspunde
Laura 21 noiembrie 2009 - 18:42

Ooh, da, Irina draga, cu sampanie cred ca e nebunie :)) …nu am incercat inca dar cred ca o trec si eu pe lista de Craciun ori revelion 😉
Te pup!!!

P.S. Ai si tu shakerul-minune?! 😛

Raspunde
Irina 20 noiembrie 2009 - 21:05

Interesanta ideea, o retin. Poate o fac de Anul nou cu sampanie.

Raspunde
Laura 19 noiembrie 2009 - 22:35

Cristina, de mare ajutor, din pacate, nu iti pot fi…tot ce trebuie sa faci este sa gasesti niste reprezentanti Tupperware, caci aceste forme nu se comercializeaza decat prin ei…
Daca vrei, scrie-mi pe mail si iti dau nr. de telefon al celor din tara cu care am colaborat si eu, acum muuulti ani 🙂
…poate ca e inca valabil…
Eu ma gandeam ca cele mai multe intrebari vor veni de la cei/cele care detin deja asemenea vase si nu stiau in cate moduri se pot folsi :))) …nicidecum nu voiam sa va incurc pe voi, cei care nu le aveti inca pe rafturile din bucatarie…

Raspunde
cristina 19 noiembrie 2009 - 18:31

arata super, as dori sa incerc si eu dar nu stiu de unde as putea sa cumpar un magic mixer. te rog ajuta-ma cu un raspuns

Raspunde
Laura 17 noiembrie 2009 - 16:23

Vicky scumpa, am sa vin cat de curand sa preiau si eu leapsa, care-mi place tare 🙂
…si cu ocazia asta, poate reusesc sa le adun si pe celelalte, pe care mi le-ati mai trimis voi fetelor…
Te puuuup!!!

Raspunde
Laura 17 noiembrie 2009 - 16:20

Ha, ha, Rodica!!!!!!!!! …parca prefer modul clasic de preparare :)))
…da’ de tare, e tare! 😉

Raspunde
Vicky 17 noiembrie 2009 - 15:16

Te astept cu o leapsa pe blogul meu, pupici.

Raspunde
Rodica Botan 17 noiembrie 2009 - 05:27

Am si eu o reteta noua…si ti-o imprumut cu toata dragostea…
🙂

http://rodicabotan.blogspot.com/2009/11/am-aflat-un-secretcum-se-face-placinta.html

Raspunde
Laura 15 noiembrie 2009 - 21:54

Ciao, Federica, benvenuti!!! 🙂
I’m very happy you like this refreshing recipe! It’s so easy to make and sooo tasty 😛
Un bacio per te!!!

Raspunde
Federica 15 noiembrie 2009 - 17:25

particolare e interessante!

Raspunde
Laura 15 noiembrie 2009 - 13:36

Michelle, ma bucur ca iti place 🙂 …am postat repede, repede, special pentru tine 😛
Se pot face atatea combinatii, inclusiv din sampanie 🙂 …poate incerci vreo varianta, mi-ar placea sa aud impresii!!!

Raspunde
Laura 15 noiembrie 2009 - 13:33

Oana, e super, asa-i?! 😛
Daca ajungi s-o incerci, sa-mi dai de stire, bine?! 🙂

Raspunde
Michelle 15 noiembrie 2009 - 10:54

interesant!

Raspunde
Oana 15 noiembrie 2009 - 09:06

Foarte tare!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.