Guguluf cu mac

26 comentarii

Acest guguluf cu mac a fost nu doar gustos, ci si taaare aratos!!!!! 😀

Ingrediente pentru cca. 16 felii

Pentru aluat:
– 250 branza de vaci degresata
– 175 g. unt
– 100 g. zahar
– 1 plic praf oranjada
– 1 praf de sare
– 2 oua
– 400 g. faina
– 3 lingurite praf de copt

Pentru umplutura:
– 125 ml. lapte
– 75 g. unt
– 250 g. mac macinat
– 120 g. zahar
– 250 g. branza de vaci
– 2 galbenusuri
– 2 linguri gris
– 150 g. ciocolata

Pentru garnitura:
– 150 g. gem de caise
– 50 g. fistic tocat

 

Mod de preparare:

Branza de vaci, neaparat degresata, fiindca altfel riscati sa compromiteti aluatul, se amesteca impreuna cu untul topit, zaharul, praful de oranjada, sarea si ouale:



Faina se amesteca cu praful de copt si se framanta:


 

Se dau in fiert untul si laptele:


Se adauga macul si se lasa sa se raceasca:



Se inglobeaza zaharul, branza de vaci, galbenusurile si grisul, pe care le-am adus laolalta, aici in poza:


Aluatul se intinde sub forma unui dreptunghi (40 x 30 cm)



Deasupra se rade ciocolata:



Umplutura se aseaza deasupra, lasandu-se o margine de 2 cm:


Se incinge cuptorul; foaia de aluat se ruleaza pe lungime:


…iar ruloul obtinut se aseaza, cu lipitura un jos, intr-o forma de guguluf unsa cu grasime si tapetata cu faina:


Se coace 60 de minute, pana se rumeneste. Daca se rumeneste prea devreme, se acopera cu hartie cerata…
Se lasa timp de cca. 10 minute sa se racoreasca in forma, apoi se rastoarna cu grija pe un gratar de bucatarie, ca sa se raceasca complet:


Gemul se da prin sita si se unge cu el guguluful. In final se presara fistic.
Pentru voi 🙂


Foarte, foarte gustos, pe placul marilor devoratori de mac. Merge de minune cu un pahar de lapte, la cina…si nu numai :))

P.S. E foarte important sa folositi o branza degresata la aluat, asa cum cere reteta, pentru ca altfel aluatul devine prea pufos, prea „gras” si se rupe usor…asa am patit eu (am cumparat branza de vaci grasa).

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

26 comentarii

Laura 18 aprilie 2011 - 19:26

Olivia, cred ca ai putea sa-l inlocuiesti cu alte 10 grame (atata are pachetelul ala cu praf de oranjada) de amidon, de exemplu…
Important este sa obtii un aluat usor modelabil, nu sfaramicios 😉

Raspunde
Anonymous 17 aprilie 2011 - 13:32

Laura spune-mi te rog prajul ala de oranjada ii obligatoriu? Eu locuiesc la Londra si nu stiu daca o sa gasesc asa ceva, se poate inlocui cu altceva? mersi mult
Olivia

Raspunde
Laura 30 octombrie 2009 - 20:26

Amalia draga, succes la guguluf! :))
…si la reamintit retete 😛
Te pup!!!

Raspunde
Amalia 30 octombrie 2009 - 12:58

Draga Laura cu multa placere am sa iti impartasesc retete mele, insa precizez ca nu sunt inventate de mine ci preluate sau adaptate. Cu mult drag oricand doresti sunt la dispozitia ta!
Guguluful vreau sa il fac maine. Te sarut!

Raspunde
Laura 29 octombrie 2009 - 21:38

Wow, da’ ce succes are guguluful meu!!! 😛
Te pup, Aditza draga si iti multumesc pentru premii! Zilele astea ma ocup de ele 😉
Un weekend minunat si tie!!!

Raspunde
nana 29 octombrie 2009 - 21:36

Iar m-ai uimit cu noua reteta Laura draga. Meriti niste premii. Te asteapta la mine pe blog.
Un weekend placut!

Raspunde
Laura 29 octombrie 2009 - 21:05

Surac drag, atat de fericita sint acum!!!!!!!!! 🙂
Ti-am recitit de nu stiu cate ori mesajul si da, citeam bine: ma laudai!!!
Te pup si iti multumesc din tot sufletul, mi-ai dat un avant incredibil!
Sper sa reusesc si pe viitor sa te mai uimesc cu cate ceva… 😛

Raspunde
Surac 29 octombrie 2009 - 20:17

Super,tot mai faine retete,ma uimesti. BRAVO…Pozdrav iz Resice.

Raspunde
Laura 29 octombrie 2009 - 17:49

Thank you sooo much for your appreciation!!!
Hope to hear from you soon! 🙂
Kisses!!!

Raspunde
birdutmasali 29 octombrie 2009 - 16:31

oooo loura,
wonderfulllll….

Raspunde
Laura 29 octombrie 2009 - 14:43

Ma bucur ca-ti place, Cristina!!! 🙂
A fost un „dulce” foarte pe placul nostru 🙂

Raspunde
Laura 29 octombrie 2009 - 14:42

O-hoo, de cand s-a dus minunatia, Livia draga!!! :)))
…dar nu mi-ar displacea o noua runda pe care s-o impart cu tine! 😛

Raspunde
Cristina 29 octombrie 2009 - 13:59

Minunat arata! Trebuie sa fie delicios.

Raspunde
Livia 29 octombrie 2009 - 00:40

Ce combinatie excelenta, mac, cioco, aluat cu branzica, o reteta care trebuie gustata! Mai ai? 😀

Raspunde
Laura 29 octombrie 2009 - 00:00

…hi, hi, Bia draga, atat de bine stiu ce spui 😛 …fetele astea fac numai bunatati, si eu salivez la fel ca tine de indata ce le deschid blogurile :))
…si daaaa, mi-ar placea la nebunie sa putem ajunge sa luam macar o bucatica din toate minunatiile ce ni se dezvaluie in fata ochilor 😛
Te pup si iti multumesc pentru mesaj!!!
Pofta mare pentru cand iti propui sa-ncerci guguluful 🙂

Raspunde
Just me 28 octombrie 2009 - 23:03

uau….lesin aici, intru pe site-ul laurei adamache, vad ceva super gusto, vin la tine vad ce-mi place mie mult de tot.MAAAAAAAAAAAAACCCCCCC!ce sa ma fac? trebuie incercata reteta….cred ca merge si in loc de cozonac…bunnn rau!multu de retete!ce bine ar fi daca nu ar fi vizita virtuala si sa ne plimbam toata ziua cand la una cand la alta..:)))))

Raspunde
Laura 28 octombrie 2009 - 23:00

Vera, you’re sweet as always, thank you!!!!!!!!!!!!!!! 🙂

Raspunde
Laura 28 octombrie 2009 - 22:59

Amalia draga, ne asemanam atat de mult incat ar fi fost chiar culmea sa nu-ti placa la nebunie macul :)))
Foarte bine suna si reteta ta, cand am sa incep sa postez retetele primite de la prietenii care imi viziteaza blogul, am sa ti-o cer mai in amanunt 😛
…asta daca vei dori sa ne-o impartasesti 🙂
Te pup si sper sa-ti placa guguluful, daca il incerci!

Raspunde
Laura 28 octombrie 2009 - 22:52

Wow, Narnia, eu asta de la ai mei nu cred ca am sa aud vreodata :)))
Te pup pentru premii, esti o dulce!!!
…si poate-i pacalesti cu macul 😛

Raspunde
Vera 28 octombrie 2009 - 22:24

Predivno!Delicious!

Raspunde
Amalia 28 octombrie 2009 - 21:41

Ma alatur si eu celor topiti dupa maaaacccc! Eu fac des (de cate ori am o pofta de mac) o varianta cu doua foi rotunde, umplutura la mijloc (tot branza si mac) si a doua foaie deasupra – un fel de placinta cu branza si mac, e taaare buna… Cu siguranta ca am sa fac curand si varianta ta ca prea salivez numai citind si vazand :). Eu am sa strecor si niste stafide, ca imi plac teribil. Te sarut!

Raspunde
Narnia 28 octombrie 2009 - 21:12

Arata tare bine guguluful tau si macul e agreat la noi, dar ai mei sau cam razvratit in ulima vreme ca i-am ingrasat …nu mai vor sa le fac dulciuri. :)) Poate ii conving, macul e slabiciunea lor. 😛

Am doua premii pentru tine la mine pe blog. O saptamana frumoasa !

Raspunde
Laura 28 octombrie 2009 - 19:26

Alaaaa, tu esti de-a mea!!!!!! :)))
Hipnotic ingredient, asa-i?! 😛

Raspunde
Ala Oancea 28 octombrie 2009 - 18:59

Unde-i mac … hop si eu 🙂 Cred ca este delicios 😉

Raspunde
Laura 28 octombrie 2009 - 17:56

…hi, hi, ce ma bucur!!!!!!!!! 😛
Am avut-o de mult timp in gand…asa ca acum sint foarte incantata sa primesc aprecieri pozitive 🙂

Raspunde
Roz_bonbon 28 octombrie 2009 - 17:38

Uf, Laura, ai reusit in ceea ce ti-ai propus, chiar mi-ai facut o pofta … Ce bine arata in acea forma .
Ce mai, trebuie incercata !
Iar ti-a reusit 🙂

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.