Gem de corcoduse cu mere si morcovi

18 comentarii
[shashin type=”photo” id=”17299″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Acest gem de corcoduse cu mere si morcovi este ultima reteta pe anul asta cu corcoduse!!!! Promit! :))) Are un gust nemaipomenit si merita un loc de cinste printre celelalte borcanele din camara.

Ingrediente:

– 600 g. corcoduse
– 200 g. morcovi
– 450 g. mere
– sucul de la o lamaie
– 350 g. zahar

 

Mod de preparare:

Se spala corcodusele, se scurg, se scot samburii si se taie jumatati sau se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie, cum am facut eu 🙂

[shashin type=”photo” id=”17300″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se adauga zaharul:

[shashin type=”photo” id=”17301″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

…si i se acorda juniorului atentia adecvata 😀 (pupa mami manutele lui!!!)

[shashin type=”photo” id=”17302,17303″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se curata morcovii si se rad fin (eu tot la robot i-am „prelucrat” :D)

[shashin type=”photo” id=”17306″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se aleg merele…de prin gradini, din piete :))
Noi avem doi meri bogati de San-Petru, din care am mancat cu pofta zile intregi si din care am cules cateva si pentru gemul asta minune:

[shashin type=”photo” id=”17311,17312,17313,17314″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se spala, deci, merele si se indeparteaza samburii iar pulpa se taie marunt…

[shashin type=”photo” id=”17304,17305″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se amesteca apoi cu morcovii, sucul de lamaie si se da totul in fiert pentru cca. 35-45 de minute, dupa care se pune in borcane curate, ce se inchid ermetic:

[shashin type=”photo” id=”17307″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

E un deliciu, credeti-ma pe cuvant!!!!!!!

[shashin type=”photo” id=”17308″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Am fost foarte impresionati, cu totii. Cel mai tare, evident, Bogdi, care s-a servit, elegant…cu degetele!!! 😀

[shashin type=”photo” id=”17309,17310″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

18 comentarii

Laura 14 august 2009 - 01:07

Multumiri mari si celor de la retete ilustrate pentru premiu! 🙂
O adevarata surpriza…multumesc!!!

Raspunde
Laura 14 august 2009 - 01:05

Cristinelu’ drag, te pup dulce pentru ca te-ai gandit la mine!!! 🙂
…si ma bucur ca iti place gemul cel ciudat 😀 …dar teribil de gustos!!!

Raspunde
Laura 14 august 2009 - 01:04

Wow, Maria, cat de bine suna combinatia ta!!! 🙂 …foarte reusita pentru prajiturelele la care te-ai gandit 😉
Mersi mult de mesaj!

Raspunde
Laura 14 august 2009 - 00:51

Cristina, ce mult ma bucur ca iti place!!! 🙂 …e pentru prima oara cand incerc combinatia asta dar am fost atat de incantata de rezultat incat am sa repet experienta si la anu’ :))
…sint curioasa foc cum ar iesi cu prune 😛
Pupiiici!!!

Raspunde
Laura 14 august 2009 - 00:47

Vicky scumpa, meritul este al bunicilor si strabunicilor mei care au ridicat aceasta casa minunata, iata, pentru noi si urmasii nostri…
Suna pompos poate, dar asa cum spui -e extraordinar sa te poti bucura de linistea si frumusetea unei gradini, a unui pom incarcat cu fructe…
Sa te ajute bunul Dumnezeu ca odata sa te intinzi si tu dupa merele tale, din gradina 😛
Multi pupici, draga mea!!!

Raspunde
Laura 13 august 2009 - 23:25

Nanita, i’m very glad you liked the recipe and i thank you for the awards!!!!!!!! You are so sweet! 🙂

Raspunde
Retete ilustrate 13 august 2009 - 20:48

Salut!
Te asteapta un premiu la noi pe blogul http://reteteilustrate.blogspot.com/.
Felicitari pentru blog!

Raspunde
CristinaK 2 august 2009 - 17:22

Interesanta reteta, Laura! Gem cu morcov… nu m-am gandit la asta, dar cred ca este delicioasa combinatia!!!
La mine te asteapta un premiu! te pupic dulce!

Raspunde
MariaB 15 iulie 2009 - 18:12

Cel mai fain gem.
Eu nu ma corcoduse, dar am facut cu visine si morcovi, pentru umplut prajiturile – adica sa fie si acrisor, si mai consistent.

Raspunde
Cristina 14 iulie 2009 - 07:30

Minunata aceasta reteta Laura si super bine explicata . Complimente !!!
Nu mai am corcoduse ca le-am praduit cu alta reteta dar o sa o tin minte si o voi incera cu prune :-))
Cristina

Raspunde
Vicky 10 iulie 2009 - 11:13

Laura mai dat gata cu gemul minune, iar despre merele din pom ce sa zic mi-as dori si eu sa am curtea mea dar nu toata lumea are, felicitari esti o adevarata maestra.

Raspunde
Nanita 10 iulie 2009 - 07:01

Привет!Чудесно предложение какро винаги.Представям си коелоко е вксно и ароматно.Очакват те награди при мен.Поздрави!

Raspunde
Laura 9 iulie 2009 - 23:09

Lacrima, morcovii ii dau o dulceata atat de placuta…si merele la fel…nu pot sa exprim in cuvinte cat de faina este, tre’ s-o incerci! 😛
Ce fain ca inca mai gasesti corcoduse necoapte 🙂
De-abia astept impresiile tale!!!
Puuup!!!

Raspunde
Laura 9 iulie 2009 - 23:05

Nati scumpa, ce drag mi-e si mie de merele astea de San-Petru, cum le stiu eu…
Tot de bunicii mei care s-au dus imi amintesc…si de mine, micuta…
…in cateva zile nu vor mai fi, asa ca ma bucur ca am reusit…si sa le pozez dar si sa le folosesc la minunatul gem de corcoduse 😉
Te pup!!!

Raspunde
Laura 9 iulie 2009 - 22:59

Jacob, nu ai idee cat de fericita si onorata as fi sa te am ca oaspete… 🙂
Poate intr-o buna zi chiar voi putea sa te servesc…cu orice vrei tu, chiar si cu vreun preparat cu corcoduse :)))

Esti un dragut, ca de obicei, multumesc frumos pentru mesaj! 🙂

Raspunde
Lacrima 9 iulie 2009 - 17:35

wow! mere inteleg, dar morcooviii???? o s-o incerca de indata ce se coc corcodusele mele. pana acum eu faceam o marmelada simpla de tot…la mere si morcovi chiar nu ma gandeam. sar’mana Laura

Raspunde
Nati 9 iulie 2009 - 15:29

Aboslut minunat! Am salivat nu atit la gem, cit la…. merele din copac! Ce dor mi s-a facut de copilarie si de bunicii de la tara..

Raspunde
Jacktels Kochbuch 9 iulie 2009 - 15:09

Hallo Laura,

acuma atita ai läudat toate Produsele de Corcoduse. Eu nu cred deloc cä sint bune…..
Acuma trebuie sä dovedesti ca la Judecatä cä este adevärat. Dau repede o Fugä pinä la Tine sä mä conving, cä dacä nu rämii cu Rusinea asta mare care ti-am fäcuto eu acuma cu acuzärile astea:-)))))))

LG Jacob

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.