Cupa cu napolitane, crema si zmeura

0 comentarii

Desertul de astazi, aceasta cupa cu napolitane, crema si zmeura, se poate incropa foarte rapid daca aveti la indemana niste vafe, calde sau reci, un sos de vanilie si niste fructe 🙂 Daca insa nu aveti, apucati-va imediat de treaba, fiindca nu se prepara deloc greu!!!!!

 

Ingrediente pentru 4 portii:

Pentru vafe:

– 2 oua

– 1 varf de cutit sare

– 1 lingura zahar

– 150 g faina

– jumatate de lingurita praf de copt

– 200 ml lapte

– 1 lingura ulei

– 1 lingura rom sau cateva picaturi esenta de rom

 

Pentru crema de vanilie:

– 1 plic praf de budinca de vanilie

– 300 ml lapte

– 2, 3 linguri zahar

– 150 ml smantana pentru frisca

– 1 plic zahar vanilat (10 g)

!!! Daca nu vreti sa folositi aceasta reteta de crema de vanilie, cu praf de budinca, va recomand o alta, facuta in casa: Budinca de casa

 

In plus:

– 300 g zmeura

– 2 pliculete zahar vanilat (20 g)

 

Mod de preparare:

Incepem cu zmeura, pentru ca avem nevoie de ea dulce:)  Se amesteca, asadar, zmeura proaspata (sau congelata) cu zaharul vanilat si se lasa deoparte, pana aproape de finalul retetei:

Pentru crema de vanilie, se amesteca praful de budinca impreuna cu zaharul si 2 linguri lapte rece (din cantitatea totala de lapte). Se adauga, amestecand, restul de lapte si se pune la fiert. E gata cand s-a ingrosat si face bulbuci 😀 Se ia apoi de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Acoperiti-0 neaparat cu o farfurie sau cu o folie alimentara transparenta (ca sa nu prinda pojghita). Este de fapt o budinca facuta in casa, asa cum o faceti in mod normal, numai ca un picut mai groasa.

Lasati-o sa se raceasca complet:

Frisca se bate cu zahar vanilat si se amesteca in compozitia de budinca, racita:

 

Se prepara vafele: se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zaharul si se amesteca cu faina si praful de copt cernute impreuna. Se adauga apoi laptele rece, uleiul, romul; se bat albusurile cu sarea si se inglobeaza usor, cu o spatula. Se lasa la frigider pentru cel putin 15 minute:


Se coc foi de napolitana cu ajutorul presei speciale; se lasa sa se raceasca:


Se aseaza intr-un castron de sticla straturi de napolitane, crema si fructe:

Se serveste imediat, daca va biruie pofta ca pe noi 😀 , dar eu va sfatuiesc sa le mai lasati putin la frigider, pentru ca aromele sa se intrepatrunda mai bine.


Oricum ati face, va asigur ca va veti delecta cu un desert deosebit si gustos!!!

Iar la final, m-am gandit sa va fac un pic de pofta, daca nu am reusit pana acum 😀 , cu niste sectiuni delicioase:

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.