Papricas de pui cu galuste de faina

10 comentarii

Nu ajung sa gatesc papricas de pui foarte des dar cand o fac (si nu tot timpul cu galuste de faina), il savuram cu maare pofta 😛

Si cel de peste e la fel de buuun!!!!

 

 

Ingrediente:

Pentru papricas:
  • 2-4 pulpe de pui sau un piept de pui
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura boia de ardei
  • usturoi din belsug
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri de smantana (acra, fermentata, pentru ciorbe)
Pentru galuste:
  • 3 oua
  • 1 canita de apa (gen espresso)
  • 1 cana de 250 ml faina
  • 6 linguri de ulei
  • sare dupa gust

 

Mod de preparare:

Tocati ceapa si caliti-o in ulei. Taiati pulpele in jumatate (daca sunt mari, le puteti taia in mai multe bucati) si puneti-le peste ceapa.

Lasati la foc mic, cu capac, timp de cateva minute, apoi intoarceti-le si lasati-le cca. 5 minute la dinstuit. Tot cu capac 🙂

Adaugati apoi boiaua de ardei si „stingeti-o” imediat cu o cana mare de apa.

Adaugati usturoiul trecut prin presa (4-5 catei de usturoi, sau mai putin) si lasati totul la fiert, acoperit, timp de cca. 25 de minute.

Amestecati din cand in cand (se intorc bucatile de carne, pentru a fi patrunse bine). Cand furculita strapunge foarte usor carnea, mancarea noastra e gata!

Amestecati intr-un bol faina cu smantana si adaugati putina apa (foarte rece) pana arata ca un aluat de clatite. Puteti folosi si smantana lichida dar atunci puneti faina cu doua linguri in plus si nu mai puneti apa.
Turnati faina desfacuta in smantana peste pui, condimentati bine cu sare, piper si frunze de patrunjel tocate; lasati sa dea un clocot mic si gata!

Pentru galustele de faina, se pune o oala cu apa la fiert. Se bat bine ouale cu canita de apa; se adauga faina, ulei si sare dupa gust.

Exista doua modalitati de a face galuscutele, una din ele este sa folosim un fund de lemn si un cutit. Deci, apa fierbe, o bucata de aluat e pe fundul de lemn, scufund lama cutitului rapid in apa si trec prin aluat „taind” cu lama o portiune mica din el si iar rapid prin apa, rapid prin aluat si tot asa… si atunci galuscutele o sa fie mai alungite si mai marisoare… sau le faceti exact ca pe cele de supa.

Pofta buna!!!

 

 

 

 

Reteta de la Carmiris

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

10 comentarii

Katalyna 9 mai 2012 - 20:15

Buna,
Si pe mine tot reteta papricasului m-a adus aici. Din pacate am preluat-o din alta parte, unde gospodina folosea un aparat ca o sita pentru a face galuscutele.
Fiind in criza de timp le-am preparat ca pe cele de supa (le-am pus cu lingura in apa fierbinte si am lasat sa dea in cateva clocote), insa cred ca metoda ta cu cutitul era mai buna.
Data viitoare o incerc. Acush ma pornesc pe „gustat” sa vad cum mi-a iesit.
Pupici!

Raspunde
Anonymous 22 martie 2012 - 19:48

buna Laura,sunt Emilia si iti scriu de pe laptopul prietenului meu unde am cautat si gasit reteta ta…..acum este pe foc si abea astept sa o papppppp,sperand sa placa si celorlalti(prieten si amici)…arata super bine si sper sa-mi iasa la fel de buna…..pupici.

Raspunde
Laura 24 octombrie 2009 - 01:00

Te pup, draga Luminita!!! Bine-ai venit! 🙂
Ma bucur mult sa te am aproape si sper ca tot ce vei incerca de-aici sa-ti fie pe plac!!!
Iti multumesc pentru mesaj si te pup!
…si colegei tale ii trimit un pupic pentru ca te-a indrumat spre mine 😛

Raspunde
luminita 23 octombrie 2009 - 15:46

Buna Laura,
Astazi am aflat despre blogul tau de la o colega si iti marturisesc ca mi-a placut si cu siguranta am sa incerc unele retete. Sunt o gurmanda si o gospodina destul de buna (parerea familiei si a multor prieteni). Sunt apetisante si iti fac cu ochiul toate.
Multe salutari.

Raspunde
Laura 10 iulie 2009 - 11:54

Ralu draga, ce mult ma bucur ca ai descoperit reteta copilariei tale 🙂 …si ca acum le-o prepari si puiutilor tai!
Sper sa le placa la fel de mult ca tie…sau mie 😛 …ca si eu sint lesinata dupa papricas, hi, hi…
Te pup si spor la „navigat” :))

Raspunde
Raluca 9 iulie 2009 - 09:25

buna, Laura. eu sunt noua pe la tine, dar asa ma bucur de reteta asta, ca o cautam de mult. tare mult imi placea cand mi-o facea mama cand eram copil. maine o fac si pt piticii mei. acum ma duc sa scot pulpele de la congelator. mersi mult si mai stau pe aici sa vad ce mai descopar. pana acum numai bunatati.

Raspunde
Laura 1 aprilie 2009 - 21:49

Bine-ai venit, Simi!!! 🙂
Ma bucur mult ca papricasul te-a adus pe blogul meu 😛
…si iti multumesc mult pentru sugestie, pe care de altfel, o cam pun in aplicare ori de cate ori fac galuscute :))(mi-am dat seama si eu intr-un sfarsit ca iese mult mai buna mancarica asa)
Te mai astept pe la mine! 🙂
Pupici!!!

Raspunde
simi 31 martie 2009 - 20:39

Buna Laura,am descoperit blogul tau si imi place foarte mult.Cred ca o sa fac multe preparate .Eu pun si galustele de faina linga carne in sos si le dau citeva clocote si abia apoi pun smintina.Galustele au un gust bun de la sos.

Raspunde
Laura 22 octombrie 2008 - 23:48

Anca draga, ma bucur nespus de mult ca m-ai descoperit si ca i-ai incantat pe scumpii tai cu papricasu’ asta, ca de la el de-acasa 😛
Iti multumesc, cu mare intarziere, pentru frumoasele cuvinte si salutari (de-atat) de departe…
…din desertul, in care taaare mi-ar fi placut sa-mi incalzesc picioarele! :))

Te pup si te mai astept pe la mine!

Raspunde
sea life 8 octombrie 2008 - 13:40

Servus Laura,
ieri am descoperit blogul tau.Am incercat sosul de la papricas de pui cu galuste. Am folosit reteta de mama si sosul tau.
Sotul si printesa noastra au fost super fericiti!!! Mersi mult:)
Salutari din desert:)

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.