Pizza cu blat din mamaliga

0 comentarii
Pizza am tot facut, de-a lungul timpului (si toate bune, zic eu cu modestie 😀 ), dar niciodata, pana acum, o pizza cu blat din mamaliga. Cat de usor si delicios!!!!!! E o pizza vegetariana ce poate fi foarte usor transformata intr-una de post, daca inlocuiti branza din reteta cu branza Tofu sau intr-o pizza mai gurmanda, daca ii adaugati ceva carnaciori, sunca, salam. Cred ca va fi nebunie!!!

Ingrediente:

  • 700 ml de apa
  • 1 lingurita sare
  • 200 g malai
  • 50 g unt
  • 2 dovlecei mici sau 1 mare
  • 200 g boabe de porumb fiert
  • 400 g rosii, taiate sferturi (3 rosii potrivite)
  • 150 g branza Cedar sau Gouda
  • 2 lingurite cimbru uscat sau oregano
Cam asa arata la final (incep cu finalul, sa fiu sigura ca va fac pofta 😀 ):

Mod de preparare:

Puneti la fiert  apa cu sarea. Cand clocoteste, adaugati dovleceii curatati de coaja si taiati in feliute rotunde, potrivit de subtiri. Daca dovlecelul e mai mare, taiati-l in jumatate, pe lungime, apoi in sferturi. Opariti-le timp de 1-2 minute (le puteti pune in transe):

Scoateti apoi dovleceii din apa si lasati-i sa se raceasca dar nu luati oala de pe foc. Aduceti din nou la punctul de fierbere si presarati malaiul „in ploaie”. Micsorati flacara si fierbeti timp de 2-3 minute, amestecand des, pana ce compozitia se ingroasa.
Incorporati untul rece, taiat in cubulete, si amestecati energic pana se topeste:

Mamaliga e fiarta cand se desprinde de pe vas (unul de tuci ar fi ideal, chiar daca-i al bunicii 😛 )

Rasturnati mamaliga intr-o tava de cca. 30×34 cm. (si o tava pentru friptura de marime potrivita e buna). Formati un strat uniform cu dosul unei linguri umezite cu apa:

Incalziti cuptorul la semnul 6/200 grade C. (foc tare).
Peste stratul de mamaliga puneti porumbul fiert:

Dovleceii:

…si rosiile taiate sferturi:

Presarati sare, piper, cimbru sau oregano si branza rasa:

Coaceti timp de 15-20 de minute:

Scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca putin si apoi taiati bucati:
Eu am taiat-o fierbinte, asa ca sectiunea nu a prea avut prestanta :)) …dar mirosea prea bine!!!

Serviti „pizza” ori calda ori rece, e delicioasa oricum!!! 😀
Sfat: Daca nu va temeti de cateva calorii in plus, puteti praji feliutele de dovlecel, dupa ce, bineinteles, le-ati lasat 30 de minute cu sare, ca sa isi lase zeama.
image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.