Parfait de fructe

4 comentarii

Eu am facut portie dubla de parfait de fructe, si bine am facut :)) E nemaipomenit de gustos si de racoritor!!!
Portia de struguri bate toate recordurile 😀
Ingrediente pentru 4 portii:- 250 ml. lapte
– 2 plicuri zahar vanilinat
– 6 galbenusuri
– 200 g. zahar
– 350 ml. smantana dulce pentru frisca
– 4 cl. rom
– 200 g. piersici din conserva
– 200 g. struguri albi

Mod de preparare:

Se da in fiert laptele cu zaharul vanilinat. Se bat galbenusurile cu zahar.
Se inglobeaza aici laptele fierbinte, dar nu clocotit. Se reduce focul la minim si se amesteca pana ce se ingroasa. Se amesteca in continuare pana se raceste:

Se inglobeaza frisca batuta si romul… eu n-am mai avut rom si am pus doar esenta:

Se taie cuburi 50 g. de piersici:

Restul se paseaza:

Strugurii se paseaza… si se da startul cautarii de samburi, printr-o strecuratoare cu gauri mici 😀

Se imparte crema; in jumatate se amesteca piersicile pasate si bucatile:

…iar in cealalta, strugurii:

Intr-o forma de chec se introduce crema de piersici si se congeleaza 30 de minute. Se adauga apoi cealalta crema si se congeleaza 8 ore.
Eu am pozat doar prima faza, cea cu piersicile…aici – inainte sa le zvarl la congelator :))

…iar aici rezultatul final:

Sectiune:

S-o savurati cu placere!!! :))

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

4 comentarii

Laura 12 mai 2009 - 13:30

Ma bucur mult ca ma intelegi!!! 🙂
…si cum se intampla sa fie si Bogdi meu scump un pic bolnavior, traba merge si mai greu, hi, hi…dar satisfactia e enorma vazand ca oameni atat de deosebiti, cum esti tu, imi scriu si-mi sint alaturi 🙂
Multe, multe salutari!!!

Raspunde
Jacktels Kochbuch 12 mai 2009 - 13:13

Hallo Laura,

foarte multumesc de Cuvintele frumoase.
De atita Lucru care ai tu , mä mir cä ai apucat sä citesti Comentarul.
Schuze de ce….
Si tie iti doresc toate cele bune..

Raspunde
Laura 12 mai 2009 - 13:07

Wow, Jacktel, nu-mi incap in piele de fericire fiindca iti place parfait-ul meu!!! 🙂
A fost delicios, imi amintesc prea bine! 😛
…si daca as stii ca ne-ai onora cu vizita ta, l-as face chiar acum…in portie dubla!!! 🙂

P.S. Imi cer scuze ca nu ti-am raspuns pana acum dar am pierdut mesajul printre celelalte (la fel de minunate) de la tine 🙂
Mii de multumiri si numai bine!!!

Raspunde
Jacktels Kochbuch 28 aprilie 2009 - 17:06

Exclusiv , Exclusiv.

Mail mult nu mai zic , sau…?
spune-mi cind mai faci si trag o Fugä

LG Jacob

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.