Tort cu piersici si blat de cocos

1 comentarii

Acest tort cu piersici si crema de vanilie e foarte usor de facut, si foarte gustos!!! 🙂

Ingrediente:

Blat:
– 125 g. zahar
– 1 pachetel zahar vanilat (10 g.)
– 100 g. unt
– 4 oua
– 100 g. faina
– 2 lingurite praf de copt
– 50 g. nuca de cocos rasa
– 1 praf de sare

Umplutura:
–  compot de piersici (un borcan de 720 g.) sau proaspete
– 1 budinca de frisca sau vanilie ori crema de vanilie

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 160 grade C (foc mic).

Se freaca untul cu zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile pana devin cremoase si zaharul nu se mai simte.
Albusurile se bat bine cu praful de sare si se aduga la galbenusuri amestecînd usor.
Se aduga faina amestecata cu praful de copt (cernute in prealabil) si nuca de cocos rasa si se amesteca bine.

Aluatul se toarna intr-o tava de aprox. 20×20 cm. tapetata cu hartie de copt sau intr-una rotunda, de tort, de 24 cm. Se coace 25-30 minute. Faceti proba scobitorii!
Dupa ce s-a copt, se scoate la racit pe un gratar. Se taie apoi blatul in 2 felii.
Se prepara o budinca dupa indicatiile de pe plic sau preparati o crema de vanilie, de casa, daca nu va place budinca 🙂
Se unge blatul cu un strat subtire de budinca/crema. Se aseaza piersicile, apoi se ung cu un alt strat subtire de budinca. Se acopera cu celalalt blat.
Deasupra se unge cu restul de budinca, peste care se aseaza feliile de piersici.
Daca doriti, puteti pregati o glazura din gelatina alba pentru tarte, dupa indicatiile de pe pliculet. Se intinde peste piersici cu ajutorul unei linguri, incepand din mijlocul tartei. Pe margine se poate decora cu frisca batuta.

Reteta preluata de la Maya

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

1 comentarii

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.