Acest tort cu piersici si crema de vanilie e foarte usor de facut, si foarte gustos!!! 🙂
Ingrediente:
Blat:
– 125 g. zahar
– 1 pachetel zahar vanilat (10 g.)
– 100 g. unt
– 4 oua
– 100 g. faina
– 2 lingurite praf de copt
– 50 g. nuca de cocos rasa
– 1 praf de sare
Umplutura:
– compot de piersici (un borcan de 720 g.) sau proaspete
– 1 budinca de frisca sau vanilie ori crema de vanilie
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 160 grade C (foc mic).
Se freaca untul cu zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile pana devin cremoase si zaharul nu se mai simte.
Albusurile se bat bine cu praful de sare si se aduga la galbenusuri amestecînd usor.
Se aduga faina amestecata cu praful de copt (cernute in prealabil) si nuca de cocos rasa si se amesteca bine.
Dupa ce s-a copt, se scoate la racit pe un gratar. Se taie apoi blatul in 2 felii.
Se unge blatul cu un strat subtire de budinca/crema. Se aseaza piersicile, apoi se ung cu un alt strat subtire de budinca. Se acopera cu celalalt blat.
Deasupra se unge cu restul de budinca, peste care se aseaza feliile de piersici.
Reteta preluata de la Maya
1 comentarii
http://www.laurasava.ro/2007/05/18/tort-cu-piersi…-blat-de-cocos/