Chiftea greceasca

5 comentarii
Daca va plac ruladele de carne facute la cuptor, veti aprecia cu siguranta si aceasta chiftea greceasca cu straturi delicioase de carne si branza Feta!!!!!!! Se face foarte usor si, dupa cum veti observa, se si mananca la fel 😀
Cu o salata Tzatziki langa, e prea buna!!!!!! :))

 

Ingrediente (pentru 4 persoane):

Compozitie chiftea:
  • 250 g carne tocata de porc
  • 250 g carne tocata de miel (daca nu aveti, inlocuiti cu carne de vita)
  • 1 ou mare
  • 100 ml lapte
  • sare si piper proaspat macinat
  • 75 g orez
  • 300 ml apa
Umplutura:
  • 100 g branza Feta
  • 25 g unt
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 1 ceapa tocata (sa aiba cca. 50 g, nu mai mult)
  • 2 linguri patrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Orezul se pune in apa fierbinte cu sare, se amesteca pana da un clocot, apoi se da focul la mic si se lasa sa fiarba sub capac cca. 12 min. Se ia de pe foc si se lasa acoperit pana se raceste. Orezul trebuie sa fie fiert, sau semifiert, si sa nu aiba apa deloc. Se amesteca apoi cu carnea, oul, laptele si condimentele.

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se unge o tava de chec cu putin unt sau ulei.

Umplutura se prepara astfel: se sfarama Feta, se amesteca cu untul moale (lasat din timp la temperatura camerei), ceapa si usturoiul si apoi patrunjelul.

In forma de chec pregatita se cladesc straturi de carne si umplutura. Astfel, se aseaza prima data un rand de carne, se pune peste o parte din umplutura, se pune inca un rand de carne si inca un rand de branza, ultimul strat fiind de carne. Daca impartiti umplutura in doua, veti obtine 3 randuri de carne si 2 de umplutura.

La final, se mai pune putin unt din loc in loc si se da la copt pentru aprox. 45 de minute. Va iesi o minunatie!!!! 😀

Pofta mare!!!!!!!!

 

Pozele vechi, cu „chifteaua” greceasca facuta in forma de silicon:

Mai pe larg 🙂

Compozitia de carne, bine condimentata:

Amestecata cu orezul fiert:

Primul strat de carne intins in forma:

Strat de branza (la care eu am mai adaugat mascarpone):

Iar pentru al doilea strat am facut un sos de usturoi si smantana:

Ultimul strat de carne:

Cu bucatele de unt deasupra:

Chifteaua coapta:

Cu sos bechamel (inventia mea 😀 ):

Sectiuni:

Pe farfurie, langa o portie de spanac si piure de cartofi:

 

Reteta preluata de la Alka

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

5 comentarii

Anonymous 27 ianuarie 2012 - 13:05

totusi samantana , ce rol a avut

Raspunde
christine 16 iunie 2010 - 18:37

E foarte delicioasa chifteaua,mi-a iesit minunat de gustoasa.Ms mult! Mult succes pe viitor!Pupici dulci!

Raspunde
christine_kitty2002 16 iunie 2010 - 14:12

Am facut chifteaua, si sincer nu credeam k o sa-mi iasa atat de buna, esti o skumpa! Ms mult de tot!!!

Raspunde
Laura 18 decembrie 2008 - 00:33

Ioana scumpa, de-abia acum observ ca nu am precizat :)) …mersi de intrebare!
E vorba despre sosul ce mi-a ramas in forma de silicon (nu prea mai sint mare fan forme de silicon acum)…pe care l-am ingrosat cu un pic de amidon 🙂
Te pup tare si sper sa ma ierti ca ti-am raspuns atat de tarziu!

Raspunde
ioana 5 decembrie 2008 - 15:55

Laura draga, dar deasupra ce ai pus?

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.