De ce l-am ales pe acesta dintre sutele de alte torturi pe care le am?! Fiindca m-a intrigat faptul ca nu contine deloc zahar (in afara de un insignifiant pliculet cu vanilie) si pentru ca nugaua, echivalentul Nutellei, in tara asta a noastra in care nu gasesti nimic, intra in compozitia blatului si nu a cremei, cum se intalneste de obicei. Este absolut delicios, asa ca trebuie neaparat sa-l incercati!!! 😀
Se adauga apoi faina si praful de copt, ambele cernute.
Asa arata compozitia finala, pregatita de copt:
Mie ca sa-mi fie mai usor si ca sa fiu sigura ca-mi ies toate blaturile egale, am portionat de la inceput aluatul in 4 boluri:
…si am inceput sa coc blaturile, pe rand, cate 12 minute fiecare. Primele 5 minute la foc mai mare, dupa care am redus focul si am facut testul cu scobitoarea ca sa vad daca s-au copt.
Blatul- inainte:
Amestecati ciocolata topita cu 150 ml. frisca lichida (nebatuta) si bateti-o cca. 3 minute.
Adaugati treptat untul si jeleul (sa nu fie reci!)
Ungeti primul blat cu gemul de visine:
Al doilea si al treilea blat se ung cu cate 4 linguri de crema:
Ultimul blat se acopera cu restul de crema:
Se orneaza tortul cu fulgi de ciocolata (tineti ciocolata cateva minute la congelator pentru a o putea mai usor razui)
Sectiuni delicioase :))
…si iata si poza promisa, de la „anisorul” lui Bogdi 😛
…langa „tortuletele” cu kiwi
6 comentarii
Buna Laura. Am facut tortul pentru ziua de nastere a nepotului meu, sambata trecuta. A iesit demential!!! L-am facut exact (pardon, adica am modificat ceva-cantitatile-ca l-am facut dublu; familie numeroasa!!!!)si mi-a iesit la fel ca al tau. Sambata aceasta il fac iara(acum il sarbatorim pe baiatul meu!). Dar am intampinat o mica problema:mi s-a cam taiat crema, dupa ce am pus untul. Nu e vorba ca tot s-a intarit,dar cam aavea stroboneti mici(oricum invizibili pentru ceilalti,doar eu,care ma pricep cat de cat am observat!). O fi ca nu am avut rabdare sa se radceasca bine crema? Te pup!
Draga Laura,
Am facut ieri tortul! E cel mai plin de ingrediente blat pe care l-am facut. Dar nu am regretat nici o clipa! Crema se intareste, blatul e crocant de la nuci si piscoturi, iar gustul lor impreuna e DIVIN! am pus in crema in loc de jeleu de zmeura magiun de prune:) si tot bun a iesit! Multumesc pentru inspiratie! Deabia astept sa mai vie vro ocazie sa mai fac al tort de la tine. Deh ma mistuie pasiunea..
Wow, Ale, ma bucur mult, mult ca ti-a iesit si ca a placut tuturor…aveam un pic de emotii in legatura cu crema, dar acum s-au risipit! 😛
Eu iti multumesc ca l-ai incercat!!!
Te pup si te mai astept pe la mine! 🙂
mi-a iesit super
toti au fost incantati de tort
multumesc
Alexandra, ma bucur mult ca ai ales sa faci tortul de ciocolata chiar de sfintele sarbatori! 🙂
Sper sa iti fi iesit minunat!
Te pup!!!
azi fac si eu tortul.iti scriu maine daca mi-a iesit asa ca tie.
multumesc pentru reteta si Sarbatori fericite.